@churalliya

Monday, May 28, 2012

Our 7th Anniv - Siapa yang mabuk?

Tahun yang ke-7 kami celebrate di Cameron Highland sajork.. Pergi hari Ahad, balik hari Selasa.. Isnin dan Selasa tu amek cuti (tetap kena bagi tau kat sini). Kitorang kalau tak kerana nak sambut annivesary, memang lah susah nak nampak kami pegi bercuti mana-mana..

Tengah hari baru bertolak sebab papa-jit baru sampai dari JB malam tu.. kasik recharge battery driver dulu..

Planning nak naik Cameron adalah dalam sebulan yang lepas. Itu pun takut2 je nak buat plan sebab papa-jit tu kehidupan dia penuh dengan agenda outstation.. Itu pun nasib dia bleh balik awal dari JB malam tu..

Perjalanan lancar.. Sampai je Bukit Jelutong mi-cah dah lalok.. Baik punya tido lepas pekena nugget happy meal..

suka sangat tengok masa dia cuba menahan mata.. tapi tak bleh gelak keluar suara.. dan akhirnya tertewas.. 

Memang angkut tilam ngan 3 bijik bantal masam dia kemana-mana.. Tilam tu dari lahir lagi.. Tukar sarung je.. Bantal dia best wooo... sejuk dan lembut je.. kitorang pun suka pinjam..

 Kasi puas sakat dia dulu.. lepas tu baru betul kan tidur dia..


Sampai je Tapah, mi-cah bangun.. adoiihhhh apsal la ko tak tido sampai kat atas nanti..

Ingatkan dekat Cameron nih.. rupanya hazabbbbbbbbb.... bila pikir jalan dia mengalahkan ular sawa, rasanya tak pe la.. lagi 7 tahun kot kami naik sana.. Dulu rasanya dekat macam kl-seremban je.. hahaha..

Exit Simpang Pulai.. rasa jauh dia macam dah sampai UUM.. nasib lah mekchu dah melepasi fasa mabuk.. kalau tidak, konpem selang 5 minit mintak berenti nak muntah.. tapi mi-cah pulak yang mabuk teruk.. kesian dia.. sampai kan muka dah pucat lesi.. pangku kan dia dan urut belakang dia.. senyappppp je.. tengok2 bibir dah biru.. penik!!

Terus mintak berenti kat tepi.. apa ntah nama tempat tu, janji bleh kasi mi-cah relek sekejap.. Sejuk ooo masa ni.. lagi sejuk dari ekon dalam keta..

ni baru lepas pegi toilet apa semua.. boleh lah senyum2..  

 asyik2 nak bergambar ngan papa je.. ada sedikit cemburu di hati.. 

Kitorang booking kat Planters Hotel, Tanah Rata.. Ingatkan dah dekat.. rupanya ada lah lagi 30 minit kot..

Cameron dah tak cantik macam 5 tahun lepas.. tercemar sana sini.. semua lereng dah gondol.. kesian pada alam semulajadi..

Magrib jugak baru sampai hotel.. rehat sekejap terus gi carik makan.. Memang hari tu kami tak bercadang nak pegi jalan mana2..

Hari pertama diakhiri dengan gambar 2 orang hero di hati mekchu ni.. 

najmi dan najib.. siapa lagi komunis? hahahaha...

14 comments:

amaniammar said...

Hepi 7th anniv..

amboi .. ber 3+ erk..smg
kebahagiaan ni sentiasa didambakan ke akhir hayat...

smg mi-cha jd big brother yg HEBAT buat adk nnti..

sy pya 5th anniv x sambut pe..berada di pejabat pada hujung minggu..

Dee said...

kalau dee duduk di tanah rata..dee akan naik ikut tapah..tak jauh sgt banding ikut simpang pulai..lagipun tapah tu jalan lama..x byk kereta dah lalu situ..boleh singgah lata iskandar..waterfall..

anak dee mimi awal2 dah warning..takmoh dah gi cameron highland..alah mama..bukan ada apa pun..pokok teh jewww..hahaha..

Dee said...

eh lupa..happy anniversary mekchu..moga berkekalan jodohnya hingga ke hujung nyawa..

Dee said...

eh lupa..happy anniversary mekchu..moga berkekalan jodohnya hingga ke hujung nyawa..

mummy_ayu said...

wah..seronok nya gie holiday...em..sian micah..penin yer..
happy belated wedding anniversary!

therosputih said...

hepi anniversary mekchu...moga makin romantik papa-jit...=)

Suliana said...

happy anniversary mek chu... moga kekal sampai ke syurga!! this weekend nak naik CH.. mesti ramai orang kan cui sekolah. huhu

Nad @ MamaZakwanNayli said...

hepi anniversary mekchu! :)
bestnye jenjlan gi cameron

syawalsimpsons said...

komunis???????mesti la mi cah..kakakkak....gile arr mi cah mabuk sampai biru..mmm...cian micah...aikkk..mi cah potong rambut ka....

CaDLyNN said...

happy 7th anniversary mekchu & papa-jib..

gambar last tu..michah sgt komunis! :)aahahaha

eda_ej said...

epy enibeseri.. dah 7 tahun kawen.. semoge kekal hingga ke sorga...

merase gak gi sane.. hehehhe..

syawalsimpsons said...

mekchu boleh sokmo...kasi address...sue kasi pos lunch jap...mau ke alamanda jugak lunch..al maklumla...alamanda kan sekangkang kera je...

Bitt (double IS) said...

ehh lupa nak wish happy anniversary ;)

QasehnyaRania said...

2 org hero yang smart :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...