@churalliya

Saturday, July 21, 2012

Dari 3 bulan hingga ke 3 tahun

21 Julai ~ Hari ni tepat-tepat setahun bibik Ita balik Indon.. Dan sepanjang itu lah kami tak pernah lupakan bibik.. Entry ini hanya untuk mengenang kembali kenangan kami ketika bersama bibik kami, kakak ita.. sorry ehh kalau korang tak suka.. ampunnnn awal-awal..

Senang nak terkenang-kenang semula nanti.. dan senang jugak nak bagi link ni kat bibik.. dia tahu tau guna internet, facebook tu semua.. mekchu memang panggil dia dengan panggilan 'kakak ita' sahaja.. ntah, selesa macam tu..

Bila kami keluar mana-mana, kalau nenek ikut, mesti kakak ita pun akan ikut sama.. dia ikut je nenek labu.. ye la kan.. kalo nenek labu tak nak ikut, tak kan dia menggedik pulak nak ikut kitowang..

makan nasi ayam penyet ria kot masa ni.. kat nilai..

bawak kakak ita pegi midvalley.. 

lepas tu singgah putrajaya.. kagum betul dia tgk putrajaya...

ntah kenapa macam baru terperasan gambar ni dan terasa tersentuh.. masa ni mi-cah 1 tahun 8 bulan..

kat Nilai 3.. bulan puasa masa ni.. 

bawak dia bukak puasa kat Avillion, PD

Ada banyak lagi.. kalau letak semua mau tik tik tik air mata ni nanti..

Bibik tu sebenarnya memang nak keje balik dengan kami.. tapi suami dia tak benarkan.. susah jugak kalo tak dapat izin suami ni kan.. jadi isteri durjana nanti.. lagi pun dia ada 5 orang anak kat Surabaya sana yang perlu diuruskan.. Dah 3 tahun tinggalkan suami dan anak2..

Sepanjang 3 tahun bekerja dengan kami, tiap2 bulan kirim uwang kat Surabaya dan dah dapat modal untuk bukak kedai bakso dia.. Alhamdulillah, kami tumpang gembira.. Tiap kali call pun mesti dia tengah sibuk melayan pelanggan di kedai..

Rindu sangat dengan kakak ita.. Walaupun kami dipertemukan sebagai majikan dan pembantu rumah, tapi tiada jurang langsung antara kami.. Emak sayangkan dia macam anak sendiri. Mekchu sayangkan dia macam kakak sendiri.

Pendek kata, dari mi-cah tido gaya ini...


Hingga lah gaya ini..
Lap air mata :'((

Lattest update : Alhamdulillah, kami telah dipertemukan dengan bibik yang baru setelah melalui pelbagai dugaan (nanti story).. walau pun tidak sebaik dan sehebat kakak ita, namun kami tetap bersyukur.. harapan agar dia akan berkerja lama dengan kami.. Dan dapat temankan nenek labu di kampung.. Itu lah harapan ibu mengandung ni..

Kenapa kami terlalu sayangkan bibik ita ni? dan tiap kali baca entry perpisahan ni mesti nak meraung..

12 comments:

Ya ALya said...

Mula2 ya sedih gak baca..tp terus tergelak part gbar michah tido yg last sekali tu..byk betul bantalnyer..

therosputih said...

tumpang sedih jugak...teringat kesedihan sume orang masa kakak ita balik kan...

Nad @ MamaZN said...

alhamdulillah mekchu penah dpt bibik yg sangat baik
skrg ni kan macam2 hal terjadi
adek saya pun baru amik bibik gak ni
taktau le cemane die kat umah tu..
aritu tgk cam ok la..
harap2 trus ok

mi-cah...!!!!!!
comel nye awak tido cenggitu!!!

♥MAMASYAZA♥ said...

syukur alhamdullillah dpt bibik yg baik hati. bos akak bebaru ni bibik dia lari dari umah, siap lompat pagar lagik. kesian dia

ratu siput said...

yg baca entry ni pun dah bergenang air mata camne :)

Nini D.. said...

takmo klik link tu..nanti dgn teman sesama banjir air mata kat sini..

CaDLyNN said...

michah tido style lah! :p

Chekpid said...

Kau buat aku tersenyum di pagi yang suram. tq

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

Nazirah Azeman said...

ai la mi cah tido style betul hehehehehehe.

Asfaliza Mohd Yatim said...

dalam sedih kelakar jugak sbb gambar micah tido sebelum dan selepas. huhuhu

QasehnyaRania said...

insyaallah..mudah2an bibik baru dapat jaga adik mi-cah macam bibik ita jaga mi-cah kan...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...