@churalliya

Wednesday, August 8, 2012

Baju raya saya dari Rizalman

Ehem ehem.. ok, sila ehem ehem kuat lagi..

Siapa sangka rezeki mak buyong ni dapat pakai baju dari Rizalman kan.. tak perlu tunggu jadi retis baru dapat pakai dari pereka tersohor negara tu..

Pernah dengar 20 by Rizalman? haaaaa.. sekarang boleh didapati di kebanyakan cawangan Tesco di seluruh negara. Disebabkan baju tu dijual di Tesco lah maka mekchu dapat merasa nak pakai.. kalo baju eksklusif dari butik dia tak merasa la noks.. meleleh air liur anak nanti..

Mula-mula ternampak gambar ni dari blog Su n Syawal yang sibuk dok mencanang baju ni cantik.. dia pun tengah pegnen.. haishhh pengaruh rakan blog sungguh tau..


Cuba cakap hati yang mana dapat menahan bila tengok baju gojes ni.. mula lah meronta tak keruan.. nak nak pulak design tu teramat lah sesuai untuk ibu mengandung kan.. tp model kurus pun boleh pakai.. maknanya lepas beranak nanti mekchu pun akan cantik macam model tu.. ehhh?

Terus ajak papa-jit gi Tesco Seremban 2.. yada yada yada.. dia senyum bila tengok binik dia mengenakan baju dari Rizalman walau pun sedang mengandung.. tapi dia kembali masam bila tengok pada harga.. hahahaha.. tak pe, mekchu tahu macam mana nak uruskan..

ye la, mekchu pakai tak cantik macam model tu pakai sebab tak de rama2 biru kat kepala.. korang tunggu lah lepas pantang nanti.. 

Cutting dia agak kecik.. mekchu pakai tu pun size L.. compare dgn M lebih kurang.. tapi bila tengok kat bahu ok ngam, so decide amek L memandangkan perut yg semakin membesoooo.. kain adalah dari lycra..

Ada banyak lagi design yang malatops.. korang bleh gugel je. tapi saje2 nak panaskan hati korang jugak, mekchu tepek 2 keping gambar ni.. buwahahahaha (gelak jahat!!)



Koleksi yang mencerminkan perjalanan pereka tersebut selama 20 tahun dalam industri fesyen menampilkan 12 pasang baju kurung dan kebaya moden dalam warna-warna yang sofistikated, penampilan yang elegan dan siluet yang menarik. -utusan

Now everyone can wear Rizalman..

Harga? harga adalah dari RM180 - RM250.. tapi rasanya tak jumpa pon yang RM180 tu.. ngeee..


Dan baju mekchu tu RM250.. papa-jit offer as birthday prezen.. haruslah angguk laju-laju kan.. lagi pun x de idea lah nak mintak hadiah apa.. (baik nye ngkooo pompuannnnnnn)

Pas tu kan, tiba2 terus terpikir bahawasanya akan ramai yang menggayakan baju yang sama hari raya nanti.. ye la, beli kat Tesco pada harga yang berpatutan, konpem lah ramai yang terjah sana.. Ini pun mekchu saje2 lambat publish sebab biar bila korang pegi, baju tu dah sold out.. buwahahaharinakhujan..

Jadinya, sebagai langkah bijak (lah sangat) mekchu tambah munge-munge di tangan supaya bila jumpa orang pakai baju sama nanti boleh lah angkat tangan tinggi2 sbg menyatakan "pehlissss, baju kita TAK sama okeyyyy"

Itu yang muncul entry menjahit kat kedai tu.. hahahaha..


Bini papa-jit.. oh bini papa-jit (sambil menggeleng-gelengkan kepala)


30 comments:

*azni* said...

bini papa jit gini la..haha..tp kretip gak tmbh munge2 sbb taknak sama dgn org lain tu..caya lah mekchu..

mummy_ayu said...

ada gak nampak hari tu kat tesco seremban 2..kalu org comel2 mcm mekchu pakai.cun la..

SURIA AMANDA said...

hehehehee...ada nampak kat tesco hari tu tp cik abg i x berkenan plak...so...abaikan saja...

SiTi said...

Waaaa gojes laaa ibu mengandung ni nnti....siap tmbah munge-munge..mesti nyesal rizalman x amik mekcu sbg asstant dia

syawalsimpsons said...

sambil mengigit bantai yang bewarna merah di pelukkan ni...sambil menjerit....eiiiiiiii,.,....geramnyer mekchu...cantik la mekchu pakai..adoi...lagi bertambah2 nak amik ga,bo mekchu ni nak kasi tunjuk sama en asbeen...adoi.....nak jugak ni...

~najwa~ said...

Ingatkan orang meroyan kn baju jovian mandagie kat 1st lady tu je...... Rupanya hok rizalman pun mnjadi kegilaan kat tesco :)

Ibu mengandung + merah....cun :)

amirah said...

cantik. ni kalo top up memang confirmla lagi cantik. meleleh air liuq kita..huhu

Asfaliza Mohd Yatim said...

jap lagi tengok la lepas baca entry ni ramai yg tiru tambah munga2 kat tangan tu. siap r macam nak pergi nasyid lepas ni. huhuhu. pasalnya makin cantik lor tambah renda tu

Nini D.. said...

kihkihkih....dapat daku bayangkan keadaan tew..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

vavavav... kherlas bini papa- jit...
haah, pasni tadak la sama cam org len yer.. =)

Azfaliza Abd. Latif said...

aiseyyyy lupa plak Rizalman dah jual baju kat Tesco...napok gaya ada can tambah koleksi baju raya lagi hihi...tapi cun la baju merah + perut terbonjol tu... :)

mamyharraz said...

org comel mcm mekchu pakai apapun nampak lawa..
sy ada tgk gak kt tesco tp malangnya bukan size diriku hewhew

aquagugurl said...

Mekchu, w/pun rega baju tu dah kira tahap murah tapi idok le teman mampu nak membelinya..harus husband ku keje overtime sebulan, nak cover rega baju..hihi

JIVEBUMZ said...

kalo mekchu pon pakai saiz L saya nie memang xmuatlah mesti sentengggg! huhu

jeles ngn bini papa jit nie tau! sy blom ada baju raya g nie mekchu tolongggggggggg

NeenaAnuar said...

memang terserlah keayuan mekchu in Rizalman outfit! kelassssssssss & sungguh kreatipp tau bile tambah bunga2 tuh! tak sabar nak tengok gambar mekchu di 1 syawal nanti! :)

Zura said...

ari tue ade jgak tgk2 kat tesco mutiara...harga mmglah mahal..fesyen dia plak xmenepati citarasalah..hehhe..sbb mungkin bkn artis kot...hahahha

Nad @ MamaZN said...

ccuuurrrrlasssss mekchu ni tau!
malam tadi gi tesco
nampak baju ni
dalam hati
ni la rupenye baju yg jadik rebutan mekchu n sue syawal, hihi

saya konfem tak muat, huhu!
pejam mata jek la masa lalu sblh baju ni, hehe

tindakan yang bijak mekchu, hehe..
kasik lain sket pada baju tu ;)

eB said...

mmg cantek pn. eB pn suker :)

watyz said...

cantik nye baju raya dia.. lain dr yg lain... :)

yana said...

baju ni utk bf mama pun okay jgk ek..nampak blh masuk jgk dgn tudung..nanti lps pantang blh jenguk2 lah..

mikamusz said...

aku pun sebenarnya nak mencarik jugak bunga - bunga tuh,, warna hitam ngan pink... pastu ko tlg jahitkan bley???

CaDLyNN said...

mekchu kene letak rerama kat kepala gak..time tu lg super gojes dr patung..ekekekeke

Alycia said...

kelas kah jah.. baju dh tahap artsi2 ni ..

therosputih said...

nice...hehehe...tak sabo tunggu gambo raye...

Alin Marlini said...

cantik.....

schaposhapolahkan... said...

owang dah santekkk..pakai pe pon santek..rizalman ke...razali ke ramlee ke tatap cunnnn...yerr dokk....

Mimy Hamid said...

hot mummy in hotpink...sesuai sgt la..wahh kelassss kan ko..designer Rizalman gitu...menarik la bunga tu.mana nak chaikkkkkkkk

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantik bangat sis
aduii... nak sangat kebaya hitam tu
ari tu nak JM xde size
cepat sangat sold out
rzlman pun sama
tension betul . nak juga cantik mcm retis

QasehnyaRania said...

ayu mekchu..dan nampak sepadan dengan baju itu *-^

KhaiZa said...

cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...