@churalliya

Thursday, August 2, 2012

Gila menjahit pulak sekarang

Semalam. Lepas keje papa-jit balik Labu amek mi-cah sebab nak berbuka puasa kat luar.. Bleh lak mi-cah tido petang tu.. So, agak mengambil masa jugak nak siapkan dia dan nak sampai Seremban semula..

Dah congak masa. Masa tu jam 5.30 ptg.. Bulan puasa semua pakat balik awal..

Ini kalo tunggu kat opis, mau nya keras sorang diri.. Dapat idea nak mencari 'sesuatu' di bandar sana.. Cepat je dapat idea minta tumpang opismate terus ke depan kedai.. thanks salmi..

Dan tersenyum lebar bila dapat apa yang dihajati..

Mekchu nak menjahit.. hahahaha... memasak pun tak seberapa, nak menjahit pulak dia kan.. Tak keruan ni sebab baju raya tak de yang bling-bling.. Nak tempah kat lieza pun dah lambat sangat.. tak raya pulak bini boss tu nanti..

So, decide nak tambahkan bunga-bunga chenta je kasik baju nampak berseri.. nak bermanik memang surrender..

Siap membeli 10 minit je pon.. Ada lagi sejam lebih kurang nak tunggu hero2 tu sampai.. 

keadaan ibu mengandung yang menggunakan masa yang ada sebaik mungkin.. kat kedai bunga pun jadik..

Nampak ada kerusi kat kedai tu.. terus mintak izin nak duduk situ sambil tangan laju je keluarkan alatan menjahit.. jangan terpedaya. benang, jarum, gunting semua tu sebenarnya memang baru je beli kat situ..

Dapat lah siapkan 3 kuntum bunga sementara tunggu papa-jit sampai.. mana nak chaikkkk? (mana nak carik?)

Ehh, kata baju kaler cekelat kan tahun ni.. tiba2 dah tukar hot pink... Baju cekelat tu dah start jahit jugak, tapi separuh jalan.. belum siap yang itu dah start dengan baju pink pulak..

Hadoiiiii.... biarkan dia sementara tengah bersemangat tu..


18 comments:

*azni* said...

a'ah,jgn dipatahkan semangat yg tgh membara itew..hehe..

mamavogue said...

semangat mak yong ye..
jgn di kacau, kang ilang semangat kang!

syawalsimpsons said...

ok fine baju tu macam baju pink jemah nak....mmmmm..sadis la mekchu...

mummy_ayu said...

wah rajin nya....caiyok caiyok!!

Chekpid said...

aku redha je...biarkaaaaaan :)

.::WaNiE::. said...

gigih kannnnn

takpelah

jahit bagi siap !

amirah said...

semangat! semangat! huhu

Lynn Hamzah said...

tolong jahit baju lynn sekali leh tak mek chu? hehehehe...

mama maman aka yana said...

CUKUP BERMOTIVASI SUNGGUH MEKCU NIH.. ACU TUNJUK HASIL JAHITAN MEKCU.. HEHEHE.. KOMPOM MELETUP CUN KANNN..

Alycia said...

ghajinnya kau.. tolong jahit utk aku skali weiii hehe...

aku brani comfem baby tu mesti keluar ada 'munge' hehe...

SiTi said...

kat kedai pun boleh tu...heheheh semangat tul

JIVEBUMZ said...

aura nak dpt baby gegirl nie sebab tula mekchu rajin semacam hehe

SURIA AMANDA said...

baju den pun xdo bling2 tahun ni....

Ila Ramliey said...

wah,, mantop laa mekchu
sila teruskan usaha murni itu.. harusss!

eda_ej said...

uhh.. same la.. mase pregnant hasnaa taun lepas pon gile menjahit juge.. hehhehe..

Nad @ MamaZN said...

teruskan usaha tu mekchu!
mekchu serba boleh!
yeah! (mcm abg nas mentor =p)

QasehnyaRania said...

wah..menjahit yer mekchu...murni sungguh usaha itu..good luck...nnti tunjukkan hasilnya yer =)

Mimy Hamid said...

cer ko bgtau mana ko beli bunga reben tu..ada byk color tak..nak jahit gak la kat baju aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...