@churalliya

Tuesday, August 14, 2012

Sambutan Ulang Tahun mekchu

Kena bagi hint jugak kata nak berbuka kat luar berdua-dua-an tanpa gangguan di hari lahir.. kalau tak bg hint nanti papa-jit anggap tak de apa2 yang berlaku.. dah berangan ada candle light berbuka :)

Tapi berangan je la.. berangan tak salah kan..

Memandangkan birthday mekchu sama dengan biras mekchu, erry (suami adik ipar, alaaaaa yang ahli muzik tu lah), makanya tiap2 tahun lebih afdal kalau celebrate menantu-menantu-hantu itu sama2..

Kebetulan tahun ni erry main muzik kat Thistle Hotel, PD sepanjang bulan puasa, so cepat je otak kata nak berbuka kat sana aje.. sebab pernah sekali berbuka kat sana dgn opismate, memang sodap..

Rushing lepas kerja gi amek mi-cah, amek nenek jah & atok jah sekali (my parents in-law)

 Thistle ni memang cantik.. sampai2 je dihidangkan dengan pool besar yang siap dengan gelongsor semua.. budak2 kalo nampak gelongsor tu sama macam orang mengandung yg berpuasa nampak sirap bandung cincau soda sejuk.. adoiii...

dia siap dah bukak butang baju nak main gelongsor.. puas lah pulak memujuk dengan macam2 alasan... teknik pujukan itu papa-jit masih gagal untuk mewarisi lagi.. 

Kami semua kira ber-enam lah.. cuma erry sesekali je datang kat meja untuk makan sama2.. selebihnya dia ada tugasan untuk menghiburkan pengunjung..

budak 2 orang tu pulak sangat lah khusyuk.. nasib meja depan2 tu aje.. senang nak buat pemantauan.. 

Buffet berapa ntah sekepala.. tapi kitorang dapat special prize sebab erry dapat kupon.. Makanan pun sodap2.. paling sodap ketam masak cili dia.. walllaaweiii..

ini bithday gurl yang senyum macam mana pun tetap kembang.. 

Lepas makan 1st round, kena cool kan mi-cah ni dulu.. tiba2 boleh pulak dia teringat balik nak naik gelongsor.. tak pe, kena layan jugak tapi dengan cara yang tersendiri..

gaya budak frust.. hahaha.. apa yg ko berangan kan tu anak oii?

Lama jugak kitorang kat sana.. sementara tunggu nenek jah balik terawih dan erry abis main muzik, ada lah dalam 3-4 round sorang :)

 2-2 pun saya sayang... 

Bila perut dah terlalu tepu dan mata pun dah semakin berat, kitorang lepak kat dalam bilik tv hotel.. ohh kalau lah tahu best macam tu, awal2 lagi dah ajak tido kat dalam situ.. sangat sangat sangat selesa.. bean bag berterabur, boleh pilih nak berapa biji sorang..

 tengok Toy Story.. walau dah banyak kali tengok, tapi malam tu lain macam penghayatan dia disebabkan bean bag yang super duper selesa.. hahahaha..

tak percaya tengok lah.. satu kenikmatan selepas makan banyak.. bergelimpangan.. 

Belum pun abis toy story, papa-jit dah sibuk ajak balik.. alaaaa, relek laaaa.. baru nak luruskan pinggang.. selalu dia kalo tgk movie mesti nak tengok sampai abis.. memang tak syak apa2.. lagi pun nenek jah belum abis terawih pun lagi..

"last song.. last song" jerit papa-jit tanda soh keluar.. sayang pulak nak tinggal kan bilik persembunyian tu.. maka, bangun lah mak yong sebagai orang terakhir sambil pimpin tangan anak bujang di sisi.. berjalan malas menuju tempat makan tadi..

Masuk2 je tempat makan, terus terdengar lagu happy birthday secara live dari ahli muzik.. ini mekchu memang tak bleh tahan.. cepat bebenor nak menangis nya.. pedih-pedih tekak tahan dari menangis.. ada pulak kek birthday kat situ.. nak nangis.. nak nangis..

"alaaaaa.. suka tau buat touching2... kenapa ada kek pulak niiiii" ~ ayat nak cover dari terus menangis..

Memang tak boleh cium pergerakan licik dorang malam tu.. tahun lepas ada jugak orang bocorkan rahsia kata ada kek.. tapi kali ni memang tak tahu apa..

Part lagu birthday live sambil nyanyian dari suami dan adik ipar paling touching.. huhuhuhu..

 baju pun tak betul pakai.. ye la, baru lepas bersantai lah katakan.. ingatkan terus balik.. kalo tau ada kek, bleh singgah toilet touch-up dulu.. 

 itu lah erry, biras mekchu.. masa ni lagu birthday sedang berkumandang.. 2-3 kali jugak dorang kena ulang main lagu tu sebab mi-cah asyik tiup lilin je kerja nya.. 

 tak bleh senyum elok2 sebab masih terharu sebenarnya.. yang papa-jit pulak asyik lah nak menyakat bini dia.. kalo kat rumah dah lama kena gigit dah tu.. 

baju biru - tukang beli fruit cake :) thanks deqna..

manakala di satu sudut yang lain, kelihatan budak kecik tu yang taksub nak jadi ahli muzik jugak.. 

Alhamdulillah, sekali lagi dapat sambut ulang tahun dengan mereka yang tersayang.. dah lama tak rasa terkejut-kejut macam tu..


12 comments:

Nini D.. said...

i like entry nih!

*azni* said...

happy belated besday mekchu..syoknye dpt surprise camtu kan..

amirah said...

waa...bestnya surprise camni..*terharu sama*

Bitt (double IS) said...

bestnya mekchu...happy terasa di tempat yuuuu

syawalsimpsons said...

suke3...part melepak bukan main lagi...touching ja....sweet sangat

mummy_ayu said...

best best...bab suprise tu lagi best..happy belated buzzday!!

Eliss Mie said...

seronok jugak dpt surprise sekali sekala ni :)

SURIA AMANDA said...

happy belated birthday...best dpt surprise mcm tu..

Chekpid said...

menantu hantu kesayangan...

tumpang happy untuk ko & family

Nad @ MamaZN said...

uwaaa..rase nk nanges gumbira jugak! ;)
bestnye mekchu!

Mimy Hamid said...

bestnya seprise...muka ko nampak cool je beb..teruja lebih papa jit hahaha aku berjaya mwnseprise..bangga giler

QasehnyaRania said...

wah best..
mi-cah nk main muzik juga yer =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...