@churalliya

Thursday, September 20, 2012

Tiap hari lepas balik keje

Tak de lah setiap hari sebenarnya.. tengok keadaan dan cuaca jugak.. kalau mi-cah tak tido atau tak makan atau tak main, mesti dari jauh dia akan jerit kata nak bukak kan pintu gate..

Dari jauh dah dengar suara dia.. "maaaaa... biarrr mi bukak pintu....." (sambil kaki sarung selipar)

Selalunya terjadi bila mekchu drive sendiri.. bila pegi keje ngan papa-jit tak de pulak dia keluar time balik keje tu.. pelik!

 ada assistant bukak pintu gate.. senang mama ngko tak yah turun naik keta.. 

Bukan baik hati gitu-gitu aje dia nak tolong bukak kan pintu.. ada agenda tersembunyi sebenarnya..

Sebaik lepas bukak gate, dia akan duduk atas riba mekchu atau kadang2 duduk atas perut ni aje.. dia pegang stering keta sampai lah masuk parking.. jangan lah ngko cuba nak tolong..

Kejap nak masuk dari depan.. ehh ehh kejap nak masuk ikut belakang.. saje je bikin perut mama ngko senak.. mentang2 laman nenek labu tu lapang..

Memang dia parking kan keta tu sendiri.. cuma kita control break, gear dengan minyak laaa.. penangan asyik main game keta..

Lepas tu saje dibiarkan tayar keta rupa itu..

itu memang feberet dia. kasik tayar senget.. 

Ohh sekarang dah tak best naik altis.. absorber suda keras.. nak muntohhhh...

 muka budak yang suka main parking-parking kereta.. 

mi-cah yang makin serasi dengan bibik sbb bibik rajin melayan.. 

Terkadang kat opis bila teringat mi-cah ni, terasa sayu je.. entah lah, mungkin sbb takut tak dapat nak bahagikan kasih sayang bila dia dah ada adik nanti.. selama ni memang segala kasih sayang hanya pada dia sorang kan..

tido malam siap peluk perut.. tak pasti lah sayangkan baby atau sebaliknya.. syahdu sangat rasanya.. 

Ohhh my sleeping beauty.. 

 Semoga dia tak macam-macam bila dah ada adik nanti..

11 comments:

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing26 your blog posts. In any case I'll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!…

amirah said...

sama la perasaan tu ari sebelum bersalin. masa nak gi sepital nak bersalin tu lagi la. siap nangis okeh. nak tinggalkan anak. takut tak dpt jumpa dia lagi sbenarnya. sedihhh sgt. tp skrng geram sebb dia suka usik adik. jeles rasanya org dh kurang bg attention kt dia

Anonymous said...

samela apen yang saye rase kak dengan irfan. sampai dah ade adik die pun saye still rase sayu bile tengok die. asyik kene mengalah je die. paling sedih sampai demam die. tak tau la sebab die rase kurang kasih sayang ke ape. tapi sy takde pilihan. si adik kecik lagi tak tau nak bawak diri. bile time irfan tido tengok muke die terus rase sedih ya hamat hati nih. yeka dulu segalenye utk die. harap saye dapat jadi ibu yang adil dalam memberi kasih sayang kat anak2. ( esemen tetibe tertacing la pulek ) ~diana aka mappiau~

Alycia said...

tetiba lak tacing baca entry ni hukhuk..

etiey.com said...

Ehhh sama. Selalu tfikir benda yg tak mungkin tjadi sbenarnya. Risau tak dapat bahagikan kasih sayang utk si abang juga.

SURIA AMANDA said...

nok...mula2 i ingat anak u ni ppuan tau...comel jer..tp lelaki ghupernya...x pe la..hope dia boleh trima kelahiran adik dia nanti..kena kuat mental la kan...

Nad @ MamaZN said...

huhu...!
tu la perasaan saya masa nak preknenkan nayli dulu..
jadi rase tersangat rindu kat zakwan
lepas nayli lahir, kejap je die buat perangai
dah lepas tu, dia jadi abang yg sgt protect adik die..

insya-Allah, mi-cah camtu jugak nnt..
dan insya-Allah, mi-cah takkan apa2.. :)

Chekpid said...

terharu achik tgk micah peluk perot mama-chu (no untie-untie lorrr )..

padang rumah itu sangat luas..boleh buat swimmping pool or prektis golf untuk anak-anak ko...eh yg ke-2 bakal golf addicted keww..

hi baby najwa :p

JIVEBUMZ said...

Sama lah mekchu..dpd bersalin aritu smpi skg esya tido ngn babah dia.. Sedih sgt xdapat peluk2 dia lg..n dokong dia buat sementara waktu..

yana said...

mmg mcm tulah bdk2 bila akn dpt adik bar,dia akn terlebih manja..lama2 dia fhm..:)

QasehnyaRania said...

insyaallah mekchu..
touching pulak bc n3 ni ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...