@churalliya

Tuesday, December 11, 2012

2 hari lepas pantang

Dah start pegang stereng keta.. Gayat gile pada 5 minit pertama.. terasa macam bawak kapal terbang.. hahaha.. 

pinjam keta laki je nok.. keta baru mak tak keluar lagi :)

Kendian terus ke kompleks kraf untuk cuci mata.. dalam pada cuci mata, terbeli sepasang cotton batik untuk bawak pergi kerja pada hari Khamis.. 

Sebenarnya carik brooch sebesar dada atau rantai berlayer-layer tu.. tapi tak de yang jual.. agak frust jugak kali kali ni sebab tak banyak yang menarik..

Shopping laju2 sebab takut budak2 opis turun.. pameran kraf ni kat bawah opis aje.. ahkak malew nak jumpa dorang lagi sebab badan masih flabby disana dan disini.. 

Kendian, gi melawat atok jah kat hospital. Atok jah sakit (bapa mertua)... dah seminggu lebih dia kat hospital seremban. Kesian dgn dia.. Badan makin kurus.. doa kan atok jah ye.. 

Kendian, singgah kedai baby untuk shopping barang baby lagi.. ye la, wet tissue tak kan nak beli online jugak kot.. melampau.. hahaha.. 

Ringkasan nya macam ni (malas nak taip dah)

wet tissue lupa nak beli.. hahahaha.. 

Kendian balik rumah seremban sebab nak pam susu.. terus simpan susu kat sana aje sebab dah tentu peties sana kosong lopong. Lagi pun peties rumah nenek labu penuh dengan lauk pauk.. Itu pun nasib dapat ruangan kat pintu peties.. tsk tsk..

Kendian siap-siap pergi berurut penutup.. kira urut lepas habis pantang.. best.. Berurut, bertungku dan bertangas.. mula2 ingatkan apa la bertangas tu.. rupanya dok dalam wap panas tu..

macam momok.. takut tak?

Serius panas.. tak suka kot bertangas gaya ini.. patut 20 minit.. mekchu 5 minit dah surrender.. suka yang dok dalam bilik tu lagi..

Leganya dah selesai berurut dan berpantang.. masa yang ditunggu-tunggu.. yeyyy... 


7 comments:

QasehnyaRania said...

wah..laju yer mekchu :D
semoga atok jah cepat sembuh

amaniammar said...

Selamat menjalani kehidupan selapas berpantang..
tp coti panjang g kan..
hihihihihi

seriusly menakutkan nengok gmbo x ada putih mata ni...seram noks..

Emy Omar said...

Mekchu dah agak dah,last2 sure lupa beli apa yang patut dibelikan hihihi saya pun selalu mcm tu.Saya pun suka bertangkas yang duduk dalam bilik kecil tu,kalau mcm dlm kotak tu rasa kurang selesa

mama maman aka yana said...

lama2 tak bw keta mmg rasa seriu kann..:)

amirah said...

terasa mcm best pulak dlm pantang sebab diri dimanja2kan..pas je pantang adoiiii mcm x ckp tgn..huk huk huk

CaDLyNN said...

aik..dah abes pantang dah ek mekchu? mcm cepat je..wawawa..bile kete baru meckhu nak kuar?

Ya ALya said...

ya nak pantang lagi.........best lak tgk mekchu ni.....hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...