@churalliya

Sunday, January 13, 2013

Check-up #habibinajwa 2 months

Minggu depan baby wawa dah masuk 3 bulan.. tetiba teringat entry check-up 2 bulan tak up lagi..

Semenjak habis pantang ni, susah skit nak lekat kat rumah.. itu yang mood dah agak ke laut nak update blog.. tak macam dalam pantang dulu memang mengadap habis.. tiba-tiba rindukan masa berpantang.. apakah?

ingat dah kurus sangat la tew kasi posing dari sisi.. puiiiii... masih banyak yang tersembunyi..

apa lagi keje budak di bawah umur 6 bulan kan.. memang tido aje lah.. 

tiba-tiba nursing cover dah berbalut kat badan.. sejuk derr...

Ini sementara tunggu turn.. ishh ramai pulak budak demam hari tu.. Kalau tidak, tak sempat panas vontot nama dah kena panggil..

bersama anak-anak.. ecehh dah bleh pakai perkataan anak 2 kali

 my tripple NAJ with love.. hahaha..

katanya muka mereka sama.. iye ke?

Check-up kali ni selain baby wawa kena cucuk untuk 2 bulan, dia jugak kena makan ubat rotavirus. Sebab abg mi kan pernah cirit birit sampai kena warded. Tapi kes dia bukan rotavirus, cuma dehydrated aje.. ala, lebih kurang sama la tu kan simptom dia.. Serik dah kot tengok anak sakit macam tu.. Jadi kami ambil peluang kali ni bagi baby wawa ubat rotavirus siap-siap.. sambil tu kena lah jugak hati2 kan..

Ubat rotavirus ni kena makan pada bulan ke-2, 3 dan 4 (3 bulan berturut) dan bayaran RM120 kalau tak salah. Atau bulan ke 5,6 dan 7 macam tu kot..

 2 bulan berat 4.8 kilo aje.. halus je kan #habibninajwa kami ni.. 

 sengih2 sementara tunggu nurse amek ubat rotavirus.. 

 oo yeahhh... kejap lagi kena cucuk dan kena makan ubat.. 

 zebra tumpang lalu atas perut.. 

Bulan depan tak de cucuk, tapi kena datang continue makan ubat rotavirus lagi..

dah setel.. nak balik rumah daaah... 

Seronok kan bawak anak timbang.. boleh tau dah berapa berat dia.. tambahan memberat dengan susu sendiri kan.. tak ternilai kesyukurannya..

by mekchuN (^_^)



   


6 comments:

aLyNnZ said...

Comel sgt baby najwa..rambut lebat..mekchu checkup dimana yer

yana said...

Sukalah baby masa 2-3 bulan suka senyum n ketawa jek..nanti masuk 4 bulan..asyik nangis..sbb dah kenal orang hehe...

therosputih said...

melepak putihnya si wawa nih...

mama_onie said...

Bila tgk betul2 dah x nampak pulak mana serupanya baby wawa ngan papa jib..

mama_onie said...

Putih betul si wawa nih

Nad @ MamaZN said...

Saya berkenan la kat wawa ni
'chop' awal2 bleh x mekchu?
Hahahahaha...!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...