@churalliya

Wednesday, January 16, 2013

PTD Batch 1/2003 Reunion

Tak sangka dah 10 tahun servis papa-jib dalam Perkhidmatan Awam.. 2003 tu kami belum kawin lagi.. masa tu tengah hangat berchenta katanyaaaa..

Sempena 10 tahun, PTD batch papa-jib ada buat reunion.. tak salah batch dia dalam 2 ratus lebih. tapi yang dapat datang dalam 100 orang.. kira ok lah juga sambutannya...

PTD tu apa? PTD tu pegawai takde duit.. hahahaha kena band jugak blog ni nanti.. ok lah PTD tu Pegawai Tadbir dan Diplomatik..

Mekchu setuju nak ikut sebab ada member.. kalo tidak, tak hingin dok melopong-lopong kat sana.. dah wassap2 dengan Az, janji nak datang. Kalo dia bawak anak-anak, mekchu pun bawak jugak.. kikiki..


Reunion dibuat di Bangi Golf Resort.. Kiranya pertama kali mekchu ke luar negeri selepas berpantang dan pertama kali jugak lah baby wawa ke luar negeri.. ohh kasihannnnnn...

dengan abg long yang terkenal memang anticamera.. 

baby wawa baru bangun tido.. baby kalo bangun tido pun menten comel kan.. 

tema merah hitam.. kaler yang selamat sebab kami recycle saje baju2 yang ada.. 

dorang siap dapat amanat dari Tan Sri KSN tu.. kehlasss... 

Agenda yang ringan-ringan aje.. sambil hi-tea, sambil karaoke, sambil cabutan bertuah, sambil tengok video gambar2 lama dorang masa DPA..

gambar candid.. HAHAHA sorang tengah melahap.. sorang lagi tengah tak sabar nak lahap.. 

Dan tiba masa yang paling nebes untuk kaum isteri.. hahaha.. mekchu & az lah yang berdebar tu sebab laki kami nak buat live show.. gituuuu..

Masa wassap2 dah janji.. kalo sumbang kami nak tekup muka bawah meja.. hahahaha..

papa-jib, kito dan yang lagi sorang tu tak kenal.. dorang perform 2 lagu.. Better man & last kiss..

versi cameraman... last kiss to be a better man (^_^)

Sebelum mula nyanyi, tengok-tengok muka abg long mi-cah dah masam kat sebelah.. tadi elok je dia gelak-gelak.. Rupanya dia kecik hati papa dia tak bagi naik stage sama-sama.. hahaha..

Dan bila papa dia dah mula nyanyi, ini lah reaksi si anak kat belakang...

dia tak nak dengar pun papa dia nyanyi.. hahahaha.. dia buat aksi tutup telinga macam tu..

Bila tanya kenapa abg tak nak dengar.. dia jawab macam ni...

"papa nyanyi sungguh menjijik kan..." HAHAHAHAHA mekchu bantai tergelak.. pandai nye ko gunakan perkataan tu..

Iye ke jijik? kalo iye, tak de la papa tercalon nak jadi vocalist hari tu.. mama dengar sedap aje..



Tak de la teruk sangat kan? Boleh la kalo nak cuba buat band nyanyi kat depan CM :)

Lepas habis nyanyi, terus mereka berbual-bual..

luahan hati seorang anak mungkin.. hahahaha.. 

yeyyy.. abg mi dah tak moody lagi.. 

Siap2 pam susu letak dalam botol.. dah agak susah nak bf kan wawa sebab baju tu ketat.. Pam 4oz mmg tak cukup.. kena jugak lah menyingkap dalam keadaan ketat... hahaha..

Dah habis, harus ada acara amek gambar ramai-ramai.. segan pulak nak menyibuk.. biar papa-jib ngan mi-cah je yg pegi.. mekchu & az tunggu kat dalam aje..

tu anak siapa yang dah lepas ke padang golf tu... 

versi penuh dari cameraman.. carikla papa-jib dgn abg mi kalau terror.. 

Dan sebelum balik...

 ini lah az.. kalau tak de dia, memang la mekchu tak join.. 

 kenapakah mekchu nampak gemok? atau papa-jib yang dah kurus? dah pakai baju ketat pun nampak gemok.. tak puas hati ni.. 

dan gambar kami anak beranak.. kakakaka abg mi dah pengsan.. 

Yeyyy.. seronok dapat ke luar negeri :)

 by mekchuN (^_^)

4 comments:

*azni* said...

wow..meriah tu..abg mi oh abg mi..pandai sungguh berkata2 ye..

Nad MamaZN said...

Dh jmpe dh papajib ngan micah kt.gmbr reramai tu...
Yang belah kanan tu kan? Papajib tengah dukung micah.. Btul x?

Sungguh menjijikkan! Hahahaha! Sabar je la micah ni..mana die tau ek? Hehe

Ila Ramliey said...

ahaha.. kelakar laa abg long micah..
btw.. mmg muka mekchu nmpak chubby.. tp comel okeh..!
hahaha

QasehnyaRania said...

terang2 dah nampak..hihi
seblah kanan tgh dukung abam mi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...