@churalliya

Monday, February 4, 2013

Trauma #backtowork

Malam tadi siap mimpi kena amek SPM sekali lagi.. tapi dalam mimpi tu macam ingat rasa-rasanya dah ambil SPM. Siap dapat result bagus lagi... Tapi kenapa pulak mimpi kena amek SPM lagi ni? Kenapa?

Punya lah trauma nak masuk keje balik.. Cuti 3 bulan.. lepas tu sambung lagi 2 minggu ok.. Oleh itu, perlu tune semula mood nak mula masuk kerja..

relaxing time.. ingatkan tak nak buat.. tapi kena jugak dengan harapan dapat mengembalikan mood kerja..

cuci kereta.. kasik wangi dan rasa tenang bila drive.. (chewahhh.. macam lah kena drive sendiri)

tampal kasut.. moga2 dengan kasut bertapak baru dapat merajinkan kaki melangkah ke pejabat..

cuci kasut.. paksa diri untuk menyatakan semua pun kasut baru sebab dah 9 bulan + 3 bulan tak pakai kasut bertumit

facial kan diri dengan harapan muka naik seri :)

iron baju banyak-banyak (x nampak semua pulak).. ini pun dengan harapan semua pun baju baru sebab dah setahun tak pakai.. 

moga dapat mengembalikan perasaan yang hilang... 

Fuhhhh.. bukan senang ok nak tune diri semula..

Esok adalah harinya.. Dah terasa macam nak report duty kat tempat baru aje walau pun hakikatnya tahun ni dah masuk tahun ke-5 mekchu di UPTM..

Harap semua paham kalau lepas ni akan jarang nampak post post yang baru ok.. ahkak dah tak boleh nak mengadap blog selalu lagik.. tsk tsk :'( ~icon meleleh air mata adalah wajib utk menunjukkan perasaan yang hiba..

106 hari dalam kenangan.. ni yang rasa macam nak berpantang lagi ni.. tetttttttt.. HAHAHA


by mekchuN (^_^)

11 comments:

syawalsimpsons said...

alahai sedeynyer tak dapat jumpe mekchu selaloo ni

Nad MamaZN said...

Huhu...mesti rase len mcm kan? Huhu
Moga ok ok saje esok
Selamat bekerja tau!
Rajin2 la update, nnt rindu la kat habibi huhu

amirah said...

tahun depan pantang lagi..!! hehe

Dee said...

pya byk motivasi yg diperlukan ye..hrp2 bersemangatlah nak memulakan kerja setelah cuti pjg..

yana said...

wahh...menang baju kek nis ya...congrats..suraya ttp suraya..semuanya details..kasut tersusunnnn tuuuuuu...hihi

Nory Zoulkefle said...

selamat kembali bekerja..

nory pon penah mimpi kena amik SPM lagi sekali...cuak rasa time tu....hehehe

Amanda Suria said...

punya la banyak benda nak digodek nak masuk balik kerja eh....caner la kalau i sok kan?

Nazirah Azeman said...

selamat kembali ke opis mekchu.sakan naaaaa soping dkt sogo,apasal la x terserempak dgn mekchu

mama_onie said...

Tune la sangat.... padahal dah tak sabar nak keroje... boleh shopping mekchu sambil keje (waktu rehat la kan...)

QasehnyaRania said...

as-salam mekchu..lama tak singgah :)

selamat kembali ke kerusi empuk.. :)
siap berjemuran lagi ye sepatu2 itu

ch@ said...

wah, mood naik kerja ya. bestnya.
hendak pantang lagi? thn dpn boleh saja ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...