@churalliya

Monday, March 4, 2013

BA to the NGI

Selesai kan dulu kisah cerita lama ni dulu.. Nak cerita pasal majlis aqiqah wawa, tapi tak tahu nak mula dari mana.. 720 keping gambar derrrr.. So, kita muntah kaler pink dulu... cheeewaaaahh pink ye sekarang.. no more orennggg..

Ni seminggu sebelum majlis.. Kami terpaksa ke Bangi atas urusan majlis jugak.. TERPAKSA tau.. kalau tak kerana nak amek barang, mungkin mekchu tak dapat merasa makan kat Wong Solo sampai sekarang..

"Pa... kita kena gi Bangi weekend ni.. kita dah tak de hari lain dah bla bla bla..."
"Ok"
"Pa.... kat Bangi nanti mama nak gi Warta nak carik selendang.."
"Ok"
"Pa.... nanti bawak mama makan kat Wong Solo boleh tak?"
"Ok"
"Pa.... rasanya nak beli selipar baru laaa.."
"Ok"

Memanjang OK aje... ye la kan, sehari sebelum tu dah dapat main golf sehari suntuk.. harus lah kena OK..

Me with my #trippleNAJ.. rasanya ini lah gambar kami ber-4 yang paling senonoh.. 

sepanjang perjalanan budak kecik tu baik-baik aje.. tapi pantang kereta berhenti.. mula lah dia nak merengek.. 

Lepas setel urusan utama kat tol Bangi, terus tuju al-ikhsan dulu.. nak carik selipar baru.. Ya, urusan utama tak sampai 10 minit pon sebenarnya.. Dah alang-alang sampai orang kata... hahahaha...

manjang tercabut aje kasut wawa tu.. nasib lah kat dalam tu ramai yang tolong kutip.. 

Sebelah pegang anak, sebelah tebar baju.. memang bagus untuk membina otot lengan..

Satu kedai je dah mengah.. bila dah mengah perut pun vibrate lapar.. Dah plan siap2 nak makan kat Wong Solo.. dan ini lah pertama kali mekchu makan kat sana.. Dan memang sedapppppp... dapat duduk bawah dan sangat-sangat selesa bila bawak anak kecik..

senang letak budak kecik ni bila duduk bawah.. 

mereka yang sedang menikmati..

 abam mi yang beria makan.. lepas tu muntah... adoiiiiii

mekchu makan nasi ayam penyet dengan air nenas.. tiba2 tekak teringin nak minum air nenas.. sekali kena marah dengan kawan2 kat instagram kata kena pantang nenas sampai mengandung sekali lagi.. hapeeee? nasib dah puas teguk secawan.. tak tahu tak ape kan.... 

singgah PKNS.. 

kendian singgah Warta pulak.. datang jauh-jauh menan ni jugak yang dia nak main.. 

Dah la mekchu diberi masa 20 minit je nak carik barang.. dok layan abam mi je dah 15 minit.. phewwwww!!!

Berpuas hati sebab yang di plan menjadi dan apa yang dicari dijumpai..


by mekchuN (^_^)

13 comments:

syawalsimpsons said...

terbaikkan wong solo...mmg mabeles mehhh

Bitt (double IS) said...

wahhh wawa sama taste dengan mama...agaknya bila kereta berhenti mesti mamabanyak permintaan jugak ni..akekekkekekeke cabootttt

ina khairina said...

ayam penyet wong solo mmg best,sambal dia tu perghhhh meleleh hingus kalu mkn...air soda bergembira x try ke mekcu?nama kemain lg kan.....

OMG!apa comel sgt la kamu ni wawa wehhh....kalu jumpa dgn mata mmg aunty x teragak2 la nak culik kamu

mama_onie said...

Sambal kat wong solo terbaek.. terasa rasa kat tekak ni ha...

therosputih said...

masing2 dah kena jaga anak, mekchu team ngan wawa, papajib team ngan abg mi...

Nad MamaZN said...

Jln jauh jauh pastu dpt apa yg nak dln masa yg singkat sgt laaaa ohsem! :)
Tahniah mekchu sbb pandai manage masa hehehe

aLyNnZ said...

mekchu slim larr..port abg mi dlm kereta sama port dgn anak alynn Danish..hihi

Kasyah and Khalis ~ Never Ending Story said...

yeay suka tgk n baca n baca n baca..

.::WaNiE::. said...

wong solo bangi mmg terbaik

wong solo shah alam tak berapa sedap, pelayan adalah kerek yang amat

sekian

hahah

Alycia said...

ohh wong solo mmg bestttt... express betul kau shoping nokk..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

yeke, nenas pantang sampai ngandung skali lg,
tapi dah ngandung,pun tak leh makan nenas, jugak, so bila leh makan agak2nya tu..?? hehehe.. feberet sy tu jus nenas di wong solo.. :)

Anonymous said...

tetibe buntang mata tgk papa jib drive duk sbelah kiri. hihihihhi..

_cik.ila_

QasehnyaRania said...

teringin jugak la nak carik wong solo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...