@churalliya

Wednesday, March 13, 2013

Entry LEGOland tanpa tips tapi best.. Baca lah..

Dah dapat tektik baru kalau nak ajak papa-jib berjalan jauh dari biasa.. beli je voucher kat groupon tu.. konpem dia akan menuruti..

Masa dalam pantang dulu ada beli voucher masuk legoland.. masa tu korang semua post gambar pegi holiday hujung tahun hari tu.. acik yang tengah berpantang ni stresssss menengok lalu terbeli voucher pegi legoland.. hahahaha.. alasan tak bleh blah...

Disebabkan dia expired sampai hujung bulan 3, so beli sajork.. wassap2 dgn deqna (adik ipar) dan beli sorang satu.. bila nak pegi tu kendian pikir.. janji dah ada 'tiket' untuk membeli hati papa-jib.. hua hua hua..

Dari 4 tiket membawa kepada 10 tiket dan dari 2 bilik membawa kepada 4 bilik.. Pergi bercuti dengan FIL.. terbaekkkk.. Kami stay di Grand Hallmark Hotel, JB..

Ok, eden torai siapkan entry legoland ni dalam satu napassssss... korang bukannya nak baca sangat pon.. kannnnn... tengok gambar ajeeeee...

 breakfast dulu kat mapley dekat2 dengan hotel.. siap tapaw roti canai untuk bekalan abam mi.. sorry papa, gambar papa kelihatan besar ni jugak yang paling ok.. hahahaha..

Berlolah jugak nak carik legoland.. papago papajib tak berupdate.. search legoland mmg tak jumpa.. so berdiri atas kaki sendiri sajork..

tunggu papajib ngan herry (biras) parking kereta.. stroller wawa tu dah penuh sangkut dengan macam2 bag.. nampak tak sesuatu yang baru di situ.. ehemmm ehemmm.. aii baru rasmi beg coach tu uolssss...

 finally, kami di depan pintu masuk.. 

 dengan nenek jah.. sama je tempat korang berdiri dulu kann.. yeyyyyy tak menjeles lagi dahhhh...

Macam kata orang tua-tua.. biar lambat sampai, asal dapat main semua.. ehhh?

Pergi di kala hari orang bekerja memang menenangkan.. tak padat dengan orang.. semua game tak perlu beratur.. dan semua game pun kami dapat main.. abam mi siap mintak main sampai 5 round..

Kami mula dengan sebelah kanan dulu.. pengalaman di HK Disneyland dan USS mendewasakan..

Di LEGO CITY

Junior Driving School.. 

Driving School untuk atas 5 tahun.. ada anasir jahat suruh kakak bella ikut short cut.. hahaha.. 

 tak nampak makhluk lain selain daripada mereka... 

 ini aje lah sekeping gambar solo aiii... 

begitu lah kami semasa di sana.. kalau luruskan laluan pusing2 tu mungkin akan mencecah 1km jarak dia.. kalau masa cuti sekolah, 45 minit ke 1 jam beratur adalah konpem.. tak pe, kami memahami.. 

 ready for our Boating School.. 

 anak tak pandang camera tak pe, janji mama dia nampak cantik.. hahaha... dush dush!!

memang kelihatan kami semata yang sedang terapung atas air tu.. 

mi-cah (ehh dah lama tak guna nama tu) @ The Syipyard

Legoland Express... santai-santai tengok pemandangan.. wawa pun boleh naik.. ehh baru nampak muka budak botak tu kan.. 

tengok MINILAND dari atas train aje.. satu-satunya tempat yang kami tak masuk.. 

 Rescue Academy.. ini serius best.. masih terkenang2 aksi papajib yang bersungguh mengepam lori bomba tapi tak bergerak.. dapat nombor tercorot.. hahahaha.. 

LEGO City Airport

Ok, selesai bab LEGO CITY..

Kendian kami masuk restoren nak sejuk kan ketiak.. hahaha.. tak de laaa.. nak makan laaa.. Sementara abam mi me-repeat naik boat..

 muka budak senang hati dapat naik boat banyak kali.. 

2nd round kaler biru.. 3rd round kaler merah pulak.. 4th round papajib dah tak larat amek gambar dah.. 

Lepas semua dah dapat makan, moh la kiteeee ke LAND OF ADVENTURE

Lost Kingdom.. tengok uwan pun join naik sekali.. sporting sangat.. 

mekchu tak masuk sebab temankan wawa... 

Beetle Bounce.. memang ngko akan ter bouncing-bouncing.. hahaha.. ini belum start mampu lah senyum2.. 

 tengok tiang alahaiiii.. rendah aje.. sekali dah naik, terus jerit "nak turunnnnnnnnnnn".. hahahaha.. tengok nenek jah.. comel kann... dalam pada takut, 2 round jugak la naik bendalah ni.. 

Dino Island adalah tutup.. baru je nampak orang2 yang basah bontot lalu depan kitorang.. time kitorang sampai tutup la pulekkkkk.. bak balik ganti rugi doploh hengget!! itu lah yang best nak naik...

Merajuk punya pasal, kami terus ke IMAGINATION

Kat sana ada surau & babies room.. Onyang dengan nenek jah dah kepenatan terus rehat kat dalam surau.. Manakala muka2 yang belum penat meneruskan misi..

nampak macam redup je kan... sebenarnyaaa panasss sangat masa ni.. stroller yang dah semakin sarat dengan muatan.. hahaha...

 kat dalam Duplo Playtown.. rehat sekejap kat bawah khemah ni sementara tiada istilah rehat untuk kakak bella dan abam mi.. 

 bagi upah susu kat wawa dulu.. dia yang tersangat baik.. ehh hari2 biasa pun baik jugak.. 

 5 round untuk Duplo Express.. lepas muka dorang, dorang lagi.. 

Lego Studio 4D.. ini kalau tak masuk memang tak dapat maafkan diri.. memang dicarikkkkk.. 

Observation Tower... muka kite dah penat sangat tu... 

 Kids Power Tower.. ehhh papa, baru perasan nama dia KIDS.. hahaha.. 

cara nak main dia kena tarik tali kalau nak naik.. lepas kan kalau nak turun.. tapi kakak bella yg kerja kuat.. 

Kendian kami ke LEGO KINGDOM

Royal Joust untuk 2 round.. 

Lepas tu kami masuk ke Castle Stage.. kat dalam tu ada roller coaster dan mekchu berjaya naik roller coaster tu tanpa papajib.. Dia tak nak naik.. katanya dah lama tak check jantung.. hahahaha alasannnnnn!

Kembang lah jugak rambut bila turun roller coaster tu.. hahaha.. tak de gambar pulak..

 Papajib teman abam mi naik The Dragon (roller coaster untuk budak2) jerrrrr.. 

Di LEGO TECHNIC

Bila dah panas-panas, kami lepak kat dalam Lego Academy.. shejukk woooo sambil2 kering kan ketiak, sambil2 kitorang main lego..

khusyuk masing2 kat dalam ni.. 

satu-satunya gambar beramai.. ini pun kak eliz yg amek, dah dia tak de dlm gambar.. 

Aquazone Wave Racer pun naik jugak.. tapi bateri camera dah kong.. Project-X sorang pun tak berani nak naik.....

Habis dah pusing Legoland.. menjelang petang baru masuk kedai souviner dia.. Beli FM ngan t-shirt papajib & mi-cah je.. design tak mengancam jiwa sangat..

sebelum keluar, kasik segarkan budak kecik ni dulu.. lepas tu abang dia pulak.. lepas tu bapak dorang pulak.. hah?

hasil seharian di tanah lego.. sunburn uols.. 

Dah.. habis sudah entry senapas.. Entry terpanjang dan terbanyak gambar setakat ni.. Lepas ni 7 hari tanpa entry baru...

Antara Hong Kong Disneyland, Universal Studio Singapore dan Legoland (errkk nampak sangat suka pegi tempat sukaria kannn) yang mana satu paling best? Nanti kan di entry seterusnya.. kalau ada lah yee.. kalau ada... hahahaha..

Sekian..


by mekchuN (^_^)

19 comments:

shark said...

dah pegi legoland tp x best sbb anak kecik lg x cukup ketinggian nak main permainan..
so jadi bosan..
masuk 2 jam je pastu kuar..
haihhhh..

Alycia said...

aku pergi dekat depan pintu masuk jer dulu.. tp dlm planning nk pg ujung taun ni ;)

Amanda Suria said...

Mak Jemah x sampai lagi...jeles ni..

Bitt (double IS) said...

Best!!! Tu la tengah riki hari gak ni...sebab tak kosa nak pergi time ramaiorg or cuti alas mak layan jem lagibalik tukan....pstt walaupon penat nampak cun lagi mekchu :-)

syawalsimpsons said...

terbaik la dah sampai legoland..jeles mak tau

Cik Puan Rara said...

best nya.xg lagi.nt tgu princess besar sket bru g,.baru best.

mama_onie said...

Tak sampai lagi ke tanah lego... tengok MekchuN pergi cam best je... nanti nak ukur ketinggian Akeem dlu boleh main byk games ke tak..

mikamusz said...

eh.. aku pun x pegi lagik ni.. huwwaa.. entry Disneyland Paris pun tak keluar - keluar lagik ha..

anakomak said...

Ulang alik KL-JB-KL-JB tapi masih belom berkesempatan lagi nak masuk Legoland hehehe...

adehh takde feel lagi.. tunggu feel tu mari, bole leh pegi kot hehe..

Btw, sempat gi hellokitty tak?

amirah said...

bestnya pergi time takde ramai orang cenggini. tapi acaner time bawak wawa bila panas leting2 gitu? nak pegi jugakk tp bilaaa la agaknya...ermmm

Nad MamaZN said...

Bestttnnnyyyeeeee..!!!
Patutttt senyappp jek 2-3 ari ni... :)

lovelywa said...

wahhh menarik plak tengok pic2 nih..next week nak gi JB..arap2 asben nak la singgah ke legoland tuh..

yana said...

BANYAKNYA main...dekat jek ngan umh mak org tu...

Ya ALya said...

Bernafas2 ya baca entry ni....semput den.....

Azfaliza Abd. Latif said...

wahhh jeles nyerrrr...aku ni dah byk kali ke JB asik la ke JPO je tapi tak terlepas ke Legoland...takper...satu hari nanti nak jugak ke sana!

Suliana said...

bestnya.. tapi bila fikir panas tu, sian anak2 je lah. huhu

Dee said...

mekchu dah smpi gak..dee bolum laie..tapi insyaallah before bulan june..ada voucher utk staff..hehehe..

QasehnyaRania said...

memang terbaek ;)

hbis baca n3 senapas juga :)

Nini D.. said...

oh...sanagt best!!

bilalah teman pulak nak pegi..maybe kene tunggu pokok kat sana besarr sikit kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...