@churalliya

Thursday, April 4, 2013

Check-up Wawa 5 bulan

Masa 4 bulan tak de appoinment check-up.. So tak de entry pasal progress wawa 4 bulan.. tak de gambar maka malas nak up entry.. Boleh gitu? Lepas tu menyesal alamak derrrrrrr... ruginya tak de entry.. nanti anak2 dah besar, entry begini lah yang dicari-cari..

Lepas ni mama kena rajin update progress anak berbanding progress perut sendiri gamaknya.. 

Pagi tu.. lepas semua dah wangi-wangi nak keluar..

wawa kena buli dengan abam mi.. 

Ya, abam mi pembuli! Tapi kat mana abam mi belajar buat adik dia macam tu?

Ok pengakuan di sini.. Sebenarnya dia ternampak mama dia buat macam tu hari sebelum sebelum tu.. Sekali tu aje mama dia buat.. Memang tak buat lagi lepas tu.. Tak sangka pagi tu dia pulak nak buat kat adik dia.. hahaha.. mana lagi dia belajar kalau tak dari orang-orang sekeliling dia kan.. Bahaya buat nakal kat depan budak2 yang sedang nak membesar ni..

Sampai hospital wawa tido.. lepas tu bangun main-main dan tertido semula tak jugak sampai turn jumpa doktor... Ini last kot.. lepas ni check-up kat klinik ibu & anak aje..

Lagi pun doktor kata birthday dia nanti baru datang jumpa semula.. sebab dah complete semua injection yang wajib..

wawa baru bangun tido..

 kakak dan adik-adik.. ehhh?

 kami yang kebosanan.. huhhhhhh!!! berejam rejam menunggu.. 

Ehhh lupa nak bitau.. mekchu pakai top yang beli dari Dynas Nursing Attire hari tu.. memang selesa sangat.. tapi ada yang cakap mekchu nampak gemok.. ada satu gambar tu nampak macam tengah tunggu turn nak check-up mengandung.. hahahaha... dan gambar tu tak bleh upload sini.. kenot kenot...

Tak kisah la nampak gemok.. ku sadar diri.. yang penting tak payah selubungkan anak guna nursing cover bila nak nenen.. marah btol wawa kalo kena selubung..
ini macam punya best, macam kena beli lagi sehelai dua helai tiga helai nursing top.. belakang kepala wawa dah jadi huruf V :D

dan si botak bulat tu kembali tertidur masih belum tiba turn kami lagi..

Dekat 12.45 t/hari baru lah kena panggil.. berjaman ngkooooo..

tercabot sebelah stokin ko dik.. stokin tu dah kecik tapi mama dia tetap pakaikan sbb nak matching kan dengan seluar anak.. hahaha

Berat : 6.2kilo
Panjang : 59.5cm
Ukur lilit kepala : 41.5cm

 budak boolat sedang makan ubat rotavirus untuk bulan yang ke-tiga.. ubat kecik gitu je tapi RM120..

Mula-mula ingatkan RM120 tu untuk complete dose ketiga-tiga bulan.. Rupanya PER dose.. Phewww demi mu anak! Bulan ke-dua rasanya wawa muntah balik bila makan.. rasa macam nak tadah je muntah dia tu.. muntah yang paling mahal..

Vaksin Rotavirus ni dah boleh dapat kat mana-mana private hospital.. memang under recommendation doctor.. Kalau kat gomen vaksin ni belum diwajibkan lagi.. Lepas ni nak amek vaksin Phenumococcal pulak.. tapi dah macam nak banned private hospital dah.. tapi macam tak jadi nak banned pulak bila pikir banyak extra precaution yang boleh dapat..

Sampai je rumah nenek labu laju-laju bukak tudung saji dan makannnnn dan solat.. lepas tu siap. main sikat rambut guna jari aje.. dah lambat sangat nak masuk opis..

 bersama bag tangan dan bag susu.. 


Tukar pakai skirt aje pon.. Top tu boleh pakai bawak gi opis jugak.. Ohhhh aiii suka baju yang multipurpose macam ni..


by mekchuN (^_^)

8 comments:

Ayu azmir said...

sampai tertido die dengan baby...

syawalsimpsons said...

berat lebey kurang izz jugak ni....

Dee said...

baju tu cantiklah & wawa sgt bambam..

amirah said...

cantikla baju DNA tu..tak sesia mekchu beli. wawa punya pehaaaa...gerammm

Ya ALya said...

mekchu totap jelita...

biasa hospital gomen je yg tunggu dok bkn main lama...
private pun sama....kematu la vuntut tunggu yer.....heheheheh

Nini D.. said...

ahkak..pinjam henbeg!!!

QasehnyaRania said...

"sempoi la mekchu.."

"memang nampak macam adik kakak je.. jeles tau.."

QasehnyaRania said...

"sempoi la mekchu.."

"memang nampak macam adik kakak je.. jeles tau.."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...