@churalliya

Monday, April 22, 2013

The Great Cloth Diaper Change 2013

Bila papajib tiada upacara permainan golop, maka dapat lah mekchu menjelmakan diri untuk event2 keibubapaan macam ni.. Seronok dan mengujakan! Patut lah korang suka join..

Mekchu bersama objek yang wajib di bawa :) Memang terpikir bawak wawa aje.. yang lain2 semua tak ingat apa dah..

The Great Cloth Diaper Change 2013
Guinness World Records Diaper Changing Challenge
20 April 2013, NCWO, Seremban

Pendaftaran.

 bersama atip.. dia yang invite mekchu untuk event ni.. 

Seriusly masuk2 je terus teruja.. abam mi yang paling tak sabar nak masuk sebab dia nampak ada banyak menan bersepah atas lantai..

suasana kat dalam.. gaya diva sangat ok.. orang lain tak de pun tolak stroller sampai ke dalam..

Masa kami sampai, 1st CD talk dah mula pun.. santai2 aje semua duduk bawah.. masing2 sibuk melayan anak.. yang mendengar adalah dua tiga kerat.. tapi mekchu pasang telinga jugak kot2 nak masukkan isi penting kat dalam blog.. hahaha.. nan hado.. korang pun lagi teror pasal CD ni..

1st presenter... tak tau nama.. tapi dia lah yang bagi talk pasal CD.. korang nampak tak segunung CD kat belakang tu? mekchu gerammmmmm sangat siap ketap2 bibir.. 

perempuan yang tak sempat pakai lipstik kat rumah.. ehh dia pakai ke tak pakai pun sama je kot.. 

Masa ni kan, mekchu dah start debor... tengok semua orang bawak toto/alas untuk baby masing2.. yang mekchu berlenggang kangkung macam keluar nak pegi makan roti canai je kekdahnya.. tak terpikir pulak semua tu.. hati tu tengah tak tentu arah, tapi muka masih menten.. itu kelebihan di luar jangkaan nama dia.. 

Ada jugak tidokan wawa atas kapet aje ni kangggggg....

tak kenal sapa2 pun kat situ.. dah la berjenis berat mulut nak menegur.. so layan kepala dengan anak2 aje.. nasib ada papajib tolong amek kan gambar.. 

Risau jugak takut papajib nak stay 10 minit aje kat dalam tu.. dia biasa macam tu... kejap aje dah blah carik teh tarik kat mapley.. tinggal lah minik dia terkontang kanting sorang2.. 

Tapi kali ni dia lebih teruja dari biasa..

sambil dengar talk, sambil peha goyang2 tidokan wawa.. sambil carik idea nak alas kan wawa guna apa nanti..

Kendian, lucky draw dan terus acara yang mekchu tunggu2.. wahhhh bagus sungguh dorang susun agenda.. tak payah membazir simpan acara best di akhir2 event.. clap clap clap.. i loikeee...

Emcee announce soh cop tempat nak tukar pampers kejap lagi.. dorang dah siap2 selotip kan ruang atas lantai tu supaya tersusun... wawa dah melepet atas peha.. so papajib lah yang cop kan tempat.. tapi nak cop pakai apa ni.. orang lain semua dah siap2 letak toto kat situ.. siap dengan bantal lagi.. hati tu kembali berdebar.. last choice kena jugak alaskan wawa guna kain napkin aje..

Bila toleh kat stroller, tinggggggggggg laju je tangan tu capai cover stroller tu.. itu lah, tak sia-sia bergaya diva tolak stroller masuk dalam.. ada gak pekdahnya di saat2 kritikal macam ni..

Terus pas cover tu kat papajib.. fuhhh legaaaaa... Dia cop yang paling depan der.. konpem nak gambar anak bini dia paling besooo walau alas anak guna cover stroller aje.. hahahaha..

Pas tu lagi satu masalah.. besar kot masalah kali ni..

Dengar emce suruh keluarkan CD yang bersih.. nanti angkat CD tu tinggi2 dan nak amek gambar ramai2.. derrrrrrrrrrrrrr.... aku mana bawak CD.. kenapa tak tulis suruh bawak anak dan CD? hahaha hadoiiii.. dah la duduk paling depan. Sekali tak bawak CD kan... Bijak nya.. Bini sape ni?

Terus tebalkan muka mengaku kat AJK yang tak bawak CD (bukan setakat tak bawak, tapi tak pernah ada pun sebenarnya). Terus AJK tu amek dari pergunungan CD yang banyak2 tu.. siap bagi design yg cantik lagi.. ohhh ahkak sukaaaaaa...

Lepas dapat je CD tu tengok anak orang sebelah kanan dah siap2 pakai CD.. terus lah mekchu secara gelojoh tukarkan wawa dari pampers ke CD.. relek2 aje masa tu buat muka tak bersalah...

toleh orang sebelah kanan.. 

Sekali toleh orang sebelah kiri pulak tengok anak dia masih pakai pampers... hahahaha.. apsal la sengal sangat.. dah tentu itu event nak tukar pampers kepada CD beramai2 kan.. yang ngko pegi tukar dulu apsal.. bila tengok betul2 anak orang sebelah kanan tu tadi, derrrrrrr CD dia ada banyak der... anak dia dah siap2 pakai CD dari rumah... hahahahah hadoi kenapa haku begitu sengal?

ku toleh pulak orang sebelah kiri.. 

Emcee bg tau ada lagi 2 minit sebelum mula tukar kepada CD beramai2.. terkocoh2 lah mekchu tukarkan wawa pampers balik.. phewwwwwww...

adoiii.. ku sudah penik.. 

Kalo tak pandai, tak payah la dok paling depan.. hahahahaha lawak lawak..

Tepat jam 11.00, kami kena angkat CD tinggi2.. masa ni ahkak dah confident dari biasa.. hahahaha..

echewahhhh... kemain senyum lebar... padahal dalam hati tengah tergelak kan diri sendiri.. 

Lepas tu kira 1,2,3 baru lah tukar pampers kepada CD.. adoiiii benda simple je kot.. tapi nebes duduk depan punya pasal...

 haaaa.. baru lah betul masa nak tukar.. adoiiaiiinyepun..

lepas tu eksaited pulak tu angkat tangan bila dah sudah.. hahahaha harap2 dorang tak perasan mekchu yang paling blur kat situ.. 

wawa yang dah cantik ber CD (pinjam).. cover stroller yang menjadi penyelamat hari tu.. hahaha lawak betul..

ok, get ready nak angkat anak masing2...

hooo yeahhhhh... nasib lah wawa ringan je nak angkat gitu.. lama2 pun tak de hal... 

wawa terbang bersama CD pinjam... yeyyy

Bila nak salinkan wawa pampers balik, elok dia kencing kat CD tu.. aduiii dik.. mama pinjam aje tu.. sekali lagi tebalkan muka jumpa AJK tadi mengaku CD dah kena kencing.. hahaha... nasib lah dia baik kata tak pe..

Time tu abam mi dah buat hal.. tak mo makan dari pagi.. so dah kelaparan.. sebelum amukan maha dahsyat, baik kami mintak diri dulu dari AJK kat situ.. tak bagi chance langsung mama ngko nak bersosial..

di depan pintu masuk bangunan NCWO.. 

Dan bila balik, laju2 tengok apa yang ada dalam goodies bag... walaweiii masyuk betol.. tak pernah dapat goodes bag yang meriah macam ni..

sponsor yang sangat ramai untuk event ni.. jadi peserta lah yang untung.. 

Terus pakaikan wawa dengan CD free ni..

budak perut lapis yang happy dapat pakai CD free... kalau CD pinjam tadi dia kencingkan.. yang ini pulak dia berak kan... bagus sangat.. 

Harap dapat join event macam ni lagi.. tapi kena tengok tempat jugak.. kalau area seremban boleh la.. luar sempadan sana tak dapat lah ahkak nak join..

Nanti share lagi gambar kalau ada dari The Great Cloth Diaper Change (GCDC) Seremban..


by mekchuN (^_^)

12 comments:

Nad MamaZN said...

Adoi mekchu
Saya gelak sorg2 baca entry ni
Haha
Sori mekchu, sori..
Tp mmg best bace
Saya bayangkan saya yg berada di tmpt mekchu
Hahahaah!

puan nina said...

hahaha..comel!

Nini D.. said...

Wah...bestnya!!!!

Suliana said...

jimat kak pakai cd ni. tapi kena rajin basuh lah :-)

Alycia said...

hehe.. kau mmg suke interframe duk dpn kan...

yup, mmg best sesekali kt join event camni.. aku pun blum pernah join lg bwk adam..

syawalsimpsons said...

bantai gelak guling2..kaakakakaakaka//....klo mekchu ajak jemah...konpom jemah bg 1 tau cd..kkaaakkak...tu la x ajak jemah...len kali ajak..kaakakkaakkak

mama_onie said...

Go go go mekchu... mesti lagi kiut Wawa dgn CD barunya..

Eliss Mie said...

hehehe.kelakar yer. siap nebes bagai :) saya lambat lagi la kot nak ber CD dasar ibu femalas. hahahaha

therosputih said...

tengah usha nak cd jgk ni, tp tak sempat lg...ada suggestion tak?

Azfaliza Abd. Latif said...

hahaha lawak siot...mamat yg belah kanan ko tu pun takde panik cam ko...rilek je aku tengok hahaha...

CD mmg menjimatkan wang poket tapi tang nak membasuh tu malas sket...huhu

CaDLyNN said...

comelnye wawa
ekeke..yg pinjamkan kene kencing ek..haha

QasehnyaRania said...

sabaq je la mekchu...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...