@churalliya

Thursday, May 2, 2013

Akibat batuk yang berpanjangan

Campak je bag dari trining kat PD, mandi solat semua terus bawak wawa gi hospital...

Baru 1 malam mama tinggalkan wawa.. dah demam panas.. kesian kamu dik..

Kali ni bawak ke KPJ pulak (since pergi columbia minggu lepas tapi tak elok2 jugak batuknya). Dah bawak baju extra wawa kalau2 admitted..

Memang sah kena admit.. buat x-ray semua nampak ada jangkitan kuman kat paru2 belah kanan dia..

so selepas kena tinggal 1 malam, wawa ajak mama check-in kat hospital pulak..

Kesian kecik2 dah kena cucuk.. adoiii bergenang jugak air mata bila tengok doktor cucuk tangan wawa..

Sekarang masih di hospital menjaga anak..




ubat. neb. suction. antibiotic hari2.. sampai tido pun dah gaya macam tu.. 

Doakan yang terbik untuk wawa ye auntie2 comel semua.. Biar wawa cepat sembuh dan boleh balik.. Mama dah rindukan tilam dan bantal busuk kat rumah tu..

Tiba-tiba badan ni rasa macam nak demam pulak.. Ya Allah, kuatkan semangatku demi untuk anak-anak..


by mekchuN (^_^)

13 comments:

therosputih said...

alahai wawa...cepat2 sembuh dan sihat ye...kesian kat mama tu...

Nad MamaZN said...

Moga wawa cepat sehat..
Mekchu, bertahan!

*azni* said...

semoga wawa cepat sembuh..kesian kat mekchu,sabar ye..

mama_onie said...

Ibu muda, kamu kena kuat semangat.
Ibu muda juga perlu jaga diri ibu muda. Jangan demam nanti sapa nak jaga Wawa.... Wawa mami doakan Wawa cepat cepat sembuh ye...

Bitt (double IS) said...

salam mekchu n good morning
alahai semoga cepat sembuh yer wawa...

Alycia said...

get well soon wawa.. biasalah, kalau anak tak sihat, mama pun tetiba jd tak sihat.. tp demi wawa, mama kena kuat...

be strong beb.. i know u can do it ;)

wildcutecat said...

semoga wawa cepat sembuh dan ceria semula.

amirah said...

auntie amie doakan wawa cepat ok ye. dpt balik rumah, tido lena2 dgn mama tau

Fiza Rahman said...

Bronchities yer mekchu. Anak saya pernah kena. Lama juga berkampung kat spital. YG tak tahan tu masa buat suction. Sampai berdarah tekak dikerjakan dek doctor. Sian sgt.

Smoga wawa cepat sembuh.

Nini D.. said...

bertabah dulu mekchu ye..kalo duduk sepital lama2..mmg otomatik badan pon rasa mcm nak demam.

MaMa CyDa said...

Ciannya wawa ... get well soon yer dear. Tak bolehlah tgk bb2 sakit kena cucuk sana sini ... kesian ...

Aimy pun batuk2 jugak nih. Tapi dah bwk pegi senawang child specialist. Haraplah cepat sembuh ... ehmmm tgh musim kot skang nih ...

yana said...

eee..geramlah wawa ni..comel!!

QasehnyaRania said...

sian pulak tgk wawa..
mekchu kena kuat ye
in shaa ALLAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...