@churalliya

Tuesday, April 30, 2013

Training Final Cut Pro X

Buat pertama kali tido malam ku tanpa wawa..

Susah gile nak lelap malam tadi.. terkebil2 je bijik mata.. dah setahun lebih rasanya tak tido sorang2.. ye la, sejak ngandung membawa kepada umur wawa 6 bulan.. memang tak ke mana2 tanpa anak atau papajib..

Ada training Final Cut Pro X.. training apa tu? Haaa meh tengok sini kot2 boleh tau apa dia training tu..

training 2 hari 1 malam kat PD je pon.. tapi bag nya sebeban!

1 bag baju, 1 bag susu dan 1 bag laptop.. menjadikan kesemuanya 3 bag :)

#ootd.. jegging kaler baby pink.. sukeeee

Kami kena hasilkan 1 short film dalam masa 2 hari.. termasuk shooting dan editing.. video masih dalam fasa editing lagi.. tapi suka part behind the scene..

Shooting area pantai sajork.. amek satu sajak pendek dan buat lah penceritaan berdasarkan sajak tu.. kena gunakan semua teknik yang cikgu diajar..

Kemain payah weiiii.. itu baru 5 rangkap sajak.. belum 1 filem lagi.. hahaha idok le teman nak jadi penerbit pilem.. tapi untuk training ni mekchu jadi tuan Director... hahahaha..

tuan director bersama production manager dan props/konti.. ngeeeee :D

 bersama cikgu yang rupa2 nya member punya member jugak.. 

dah siap nak pegi shooting.. cheewahh padahal gaya je lebeyyy

kena lakonkan gaya seorang boss yang sedang marah dan mambaling kertas... tapi asyik tergelak memanjang.. 

Ni ada sikit video yang tak menjadi.. kalo filem jackie chan bila dah habis mesti dia tunjuk aksi2 yang tak jadi kan.. haaaaa tapi mekchu ni banyak yang tak jadi dari yang menjadi... hahaha kelakar. kelakar.



Mana yang menjadi tu nanti edit guna Final Cut Pro X.. Nanti update lagi behind the scene kalau rajin..


by mekchuN (^_^)

8 comments:

mama_onie said...

Oh no no no sedihkan bila tidur tak de anak anak kat sisi...

Nad MamaZN said...

Terbaekkk la mekchu! :)

syawalsimpsons said...

ok fine besan bantai gelak guling2..kakakak..mmg pelakon ni

Mama's Chocolate said...

Director merangkap pelakon suko2 ati cut2

Anonymous said...

Suko2 ati director / actress cut2 scene hahaha

QasehnyaRania said...

sabor je la...
good luck mkchu

yana said...

part paling sedih..bila susu membengkak..wawa tak minum malam tu..org dah 6 tahun tidur dgn baby bawah ketiak..hehehe

Nini D.. said...

Wah..hebat!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...