@churalliya

Tuesday, May 14, 2013

Mom & Baby Expo, Mid Valley

2 bulan punya perancangan der.. Hampir2 tak jadi jugak hari tu sebab risau wawa tak sihat lagi dan masih di hospital lagi.. nampak sangat anak mama tu sporting.. dia pun faham nak kasik chance mama hilangkan tension dengan bershopping..

Mekchu drive bawak mak buyung.. kejam ngko kalo nak soh mak buyung yang drive.. pinjam keta papajib.. oh ye, mekchu dah tiada kenderaan sendiri untuk dipandu sekarang ni.. memang kena pinjam kereta suami yang dah macam kereta sendiri itu..

Mak buyung dah agak sarat.. dah masuk 7 bulan rupanya.. sejak tau dia pregnen yang ke-3, ini kali lah baru dapat jumpa.. tengok2 perut macam ada isi bantal besooo.. hahahaha.. sarat dah.. Intan ni adalah geng bas sekolah mekchu masa sama2 ulang alik keje putrajaya dulu.. kenal dalam bas je pon dan terus kamcing sampai lah sekarang..

B/fast kenyang2 kat rnr nilai dulu.. apa lagi kalo bukan nasi lemak power.. nasi lemak femes tu.. orang2 seremban konpem tau.. itu lah tenaga yang akan digunakan sepanjang hari tu..

Eksen.. siiiikit pun tak on papago.. ahkak kalo nak bershopping memang konpiden abis boleh ingat jalan.. cuma nak parking tu macam terkonpius sikit.. nasib lah masuk parking yg dekat dgn hall.. bukan kedekut nak guna tenaga, tapi kesian dengan mak buyung tu..

 sampai je, proses clear kan perut dulu.. kikiki.. 

Mak buyung punya lah perlahan jalan dari kereta nak ke exhibition hall.. sekali bila dah nampak pintu masuk, kemain dia lagi laju dari mekchu..berdesup... hahahaha...

hilang tegang urat bila tengok baju2 yang comel2..

itu nasib tak de gambar pilih baju sambil mencangkung... ni kira terkawal lagi ni.. 

pandai pulak tu risaukan kot2 ada yang amek gambar tengah mencangkung.. hahaha.. 

Memang banyak barang baby.. anak umur atas 3 tahun say hye hye bye bye lah ye.. memang tak de apa yang boleh dibeli.. Mostly banyak barang untuk BF, keperluan untuk newborn baby, dan budak2 ada tapi umur 2 tahun dan ke bawah..


rehat sekejap nak legakan urat2 kaki.. 

Hall1 je nak dekat 2 jam.. ada lagi 2 hall nak kena khatam..

 antara booth yang paling ramai pengunjung.. 

 kat sini je kitorang habiskan masa hampir 2 jam! carik baju2 pregnen + breastfeeding.. 

Uishhh.. kalo selisih bahu dengan jiran sebelah rumah pun dah tak kenal kot.. meremikkkk dengan orang.. Itu nasib kami pergi hari Jumaat.. mekchu tengok gambar kat fan page Mom&Baby Expo lagi pitammmm...

 tu hah!!! tak sempat tunggu pintu bukak.. dah berduyunnnnnnn yang masuk.. ooemmjii...

dan kami di minit2 terakhir sebelum meninggalkan kawasan expo..

Beg dalam beg dalam beg.. ada banyak beg kecik semua dah sumbat2 dalam beg besar supaya tak de yang cicir.. Tapi semua tu mak buyung yang punya.. dia yang banyak membeli keperluan untuk baby.. berbaloi-baloi...

Jam 4.25 petang baru dapat makan.. masa tu kan, terasa macam makan nak bukak puasa... gigil laparrrr...

bila dapat bershopping, makan dah jatuh no.2..

Makan asam laksa kat dalam jusco aje.. kesian nak soh mak buyung menapak makan jauh2..

Lepas makan terus balik.. emak emak gitu lah.. keluar tak sempat matahari terbenam konpem hati dah tak keruan teringatkan anak.. kuih pau mekchu pun dah membengkak.. bawak pam tapi tak sempat pam pun..

Balik tu jalan sangat jem dan buat2 pandai ikut MEX sebab papajib selalu buat macam tu.. tp kami sesat dalam putrajaya.. kahkahkah.. time tu baru hegeh on papago..

Balik je terus tebar hasil tangkapan atas katil.. dan ini lah hasilnya..

 ini ajer?? ohhh terasa rugi tak beli baju gaun wawa tu banyak2 sebab semua pun comel sebenarnyaaaa.... 

Semua tu wawa yang punya.. mekchu dapat selai baju bf yang kaler pink hitam tu aje.. tak beli pun tak pe sebenarnya.. tapi saje nak kenangan punya pasal..

Lepas tu mula lah wassap2 ngan intan menyatakan menyesal tak beli itu dan ini.. nak tunggu next baby expo mak buyung tu dalam pantang.. nak ajak papajib mengharungi lautan manusia sebegitu rupa nan hado la jawabnya..

Siapa nak teman next expo bulan Julai nanti? buat muka secomel gwiyomi sekarang!!


by mekchuN (^_^)

10 comments:

Anonymous said...

oo mekchu..cik mar ni..hehe..selama ni dok baca je..xde comment..jom gi sama baby expo july ni..tp, kan, ms tu bukan dh start pose ke?

soclose2213 said...

jommmmmm :b

Mama Vogue said...

Mekchu..!! *angkat tangan tinggi2 ni*
Tapi takdek baby, hakim dah 3 tahun..kikiki..
Ni yg rasa nak proses sebelum bulan 7 ni..hahahaha

Nad MamaZN said...

Bestnye!!!!
Pengalaman gak tu mengharungi lautan manusia :)
Saya xpenah alami lagi ni haha!

therosputih said...

ada lagi eh bulan 7 nih? jope time tu dah aka kat semenanjung...huhu

syawalsimpsons said...

meh angkut jemah kat putrajaya ni meh..jom2..aritu beli pon sikit..menyesal pulok

-iLLa- said...

MEKCHU..x silap weekend ni ke wekend depan..kt PWTC pulak..p laaa..

kt midvalley ni ari tuh..kita dh sampai...tgk org terus tarik hubby balik..sbb tiba2 rs nk pitam.....eeeeeee......

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Nini D.. said...

sabar emy..sabar...mentang2 lah daku masih dalam tempoh berpantang...sajer je mekchu ni tau!!

QasehnyaRania said...

meh su temankan, nak :)

kalau tahu mekchu ke mid valley, nak juga pergi leh jumpa.tpi sayangnya mekchu tak bawa wawa kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...