@churalliya

Thursday, May 9, 2013

Nak tengok hasil pembikinan Short Film kami takkkk?

Nak tak?? nak takkkkk????

Kami diberikan nama Ribu Ribu Tahniah Production.. comel bukan?

Siapa sangka dalam masa 2 hari 1 malam, kami berjaya hasilkan short film siap dengan editing sekali.. clap clap clap..

Pagi hari pertama belajar teknik2 dan peranan setiap produksi yang terlibat, siapa jadi director, siapa jadi pelakon, siapa jadi cameraman etc etc... buat story board, planning dan macam2 lagi lah... petang dan malam pulak gi shoooting. Nak shooting kat mana.. nak shooting apa..

Dan hari kedua adalah untuk editing video semata. Kami guna software Final Cut Pro X..

Bagus sangat Final Cut Pro X ni derr.. suruh la boss korang beli.. senang nak wat video korporat nanti.. hahahaha habis semua pun pengaruh korang mntak boss beli :)

Sekarang tahu dah cemana susah payah mau bikin pilem.. itu baru 2 minit lebih.. belum 2 jam lebih.. hahahaha.. berlolah main campak2 kertas nak hasilkan yang terbaik..

Team Ribu Ribu Tahniah adalah yang terbaik.. ehh cikgu yang mengajar pun terbaik jugak..

Ni mekchu ada record dari keek.. ada part I sampai part III. itu pun tak semua dapat record sebab 36 saat aje kan.. Di sampaing nak promote #keek @churalliya :) lai lai lai.. meh follow..

Btw, video direkodkan menggunakan camera Canon EOS 5D Mark II.. canggih wok! Model tak cantik pun tak pe.. hasil nya tetap cantik..

Part I

Suka tulisan intro KEHIDUPAN yang menggunakan teknik stop motion ala-ala iklan Digi Aizat tukar2 t-shirt tu.. dan retis tu? ohhh maafkan dia sebab retis tidak didatangkan bersama mekap retis nyaa... hohohodoh..

Part II

Cuba dengar suara narator tu.. sangat sesuai dengan penceritaan yang cuba disampaikan.. dengan sengau2 selsema beliau.. memang sangat cocok..

Part III

Aiii like ribu ribu masa slow motion baling kertas tu.. aksi seorang yang sedang marah lah konon.. padahal  tergelak gelak sebelum dan selepas.. mulut tu asyik nak bercakappppp aje.. Penat cikgu suruh diam..

Ok, yang Part III tu kena tengok sampai abis.. wajib tengok sampai abis..

Sedikit di sebalik tabir (konon)




Ehhh rasa macam ada banyak lagi.. ada tengok kat camera mana ntah hari tu.. banyak na camera.. ni semua copy dari phone aje..

Ok, nanti mekchu bg link dari youtube lak..


by mekchuN (^_^)

7 comments:

mama_onie said...

Glamer tahap retis!

Nad MamaZN said...

Saya suka gaya baling kertas tu
Garang jek hewhew! :)

Capo Grande said...

bila baring nampak kurus kering pulak aku ni...hahaha

syawalsimpsons said...

dah tgk tu,...siap clap2 ngan akob

Alycia said...

hahaha... part III tu paling aku suke... baru kenal org blakang tabir...

eh, kau pengarah, kau pelakon, kau ckp.. smuamnya kau kan hahaha...

yana said...

rindu suraya..:)

watyz said...

ble tgk gambo je. video sume x ble.. hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...