@churalliya

Monday, July 22, 2013

Iftar Kelab Potong yang terbest sepanjang 15 tahun persahabatan

Mencari kelainan.. Kalau tidak tahun2 sebelum ni memang Kelab Golf yang menjadi pilihan untuk iftar.. merata Kelab Golf dah pegi.. Kinrara, KGPA, Putrajaya, Melaka, ntah mana lagi tak ingat..

Tahun ni sepakat nak buat pot luck buat pertama kalinya.. hari pertama puasa dah start discuss masing2 nak bawak apa.. walau pun main2 je yang lebih pada awalnya, tapi pada hari kejadian memang meriah sagat2 menu nya..

Dan rumah adam menjadi pilihan. Sebab? Sebab lokasi dia paling strategik.. kat Prima Saujana Kajang sana.. orang KL senang nak turun, orang Johor pun senang nak naik.. ehh ye ke senang? jauh jugak kot.. paling penting orang Seremban ni sap sap soi boleh cepat sampai tanpa masalah.. rumah pulak kat depan playground.. besar pulak tu.. jalan tak sibuk, senang nak parking, nak pasang khemah.. ehhh serba serbi yang sangat sesuai lah..

lepas asar terus gerak.. baru gerak 10 minit budak kecik tu dah tewas.. memang senang la keje mama dia kann..

Papajib kata nak sampai awal sebab nak tolong apa2 yang patut.. ye la kan, kesian kat tuan rumah..

sampai je nampak banner ni.. wahhhh heibat jugak preparation suami2 kita.. 

Suami2 yang discuss.. isteri2 ikut saje... Kelab Potong ni special sebab bukan setakat suami2 yang menjadi kawan sejak matrik (tahun 1999 kalau tak salah), tapi isteri2 juga belajar di tempat yang sama.. sebab tu kami rapat..

Tapi betul ke sampai awal sebab nak tolong tuan rumah?

 wawa baru bangun tido.. terpisat2 terus paksa amek gambar.. 

dengan abam mi yang rambut belah tepi.. 

amek gambar je yang lebey... depan tu playground.. layan kan abam mi main pun dah sekian lama.. 

Ok, letak la sekeping gambar papajib ni sebelum dia komplen...

tak paham btol kenapa dia suka sangat efek gambar contrast gini.. 

Macam biasa, gambar menu tak banyak.. ni ada 2 keping aje..


tak dapat nak amek semua.. tapi memang macam2..

rasanya tu list paling update kot.. 

Main menu adalah kambing golek dan nasi beriyani.. hadoiiii tak de pulak gambar kambing golek nyaaa.. best nyaaaa... best nya.. hoiii entah berapa kali best ntah..

isteri2 yang beranak kecik memang kena duduk dalam.. wawa pulak baru tido.. sempat berfoya2 kejap je kat luar dia dah ngekkkkkkkkkkk... tak biasa bising.. potong tang corner betol.. 

Yang lain-lain biasa lah, keluar masuk melayan anak.. kejap nak main kat dalam, kejap nak main kat playground.. malam2 pun peluh ketiak..

anak2 yang paling heaven.. danish punya mainan dah boleh bukak kedai mini.. 

milah sbg tuan rumah (bj pink) yang berhati kental.. 

Seronok dapat jumpa kawan2 lama.. tak pasti yang lain2 selalu jumpa ke tak.. tapi yang pasti mekchu setahun sekali baru dapat jumpa.. kalau tak pegi iftar ni memang sedih sangat laaaaa...

Memang berborak je yang lebih... makan2 sikit je pun.. yang penting dapat jumpa kan...

Ni update untuk kawan2 yang sama2 belajar kat KMKN/UUM dulu.. mesti ada tertanya anak si polan dah berapa.. si polan dah berapa... setakat ni aman menjuarai seramai 5 orang.. yang lain2 pukul rata je.. yang tengah pregnen atut dan orang rumah along..

Tengah sibuk2 bergosip, kena pulak panggil untuk bergambar..

 tahun ni merupakan penyertaan terbesar keluarga Potong.. tahun ni semua bawak family.. tak macam yang sudah2 ramai datang solo.. 

 
 bila bawak family dan berkumpul macam ni, haaaaaaaaaaaaaaa baru tau dah meremik.. ya, semakin membesar keluarga kita.. 

family no.9 je yang tak dapat datang.. 

Tahun ni tanpa kalai sebab outstation (memanjang) dan yeop sebab ada kat Jepun.. yang lain-lain masih setia..

sahabat sampai bila-bila.. 

di akhiri dengan penyerahan banner Kelab Potong dari tuan rumah tahun 2013, adam (baju biru) kepada tuan rumah tahun depan, aman.. So, tahun depan ke Seremban lah korang yeeee... 

Tak de makna lepas serah banner tu masing2 terus balik.. sambung balik berborak sampai lebam...

part menapaw paling best.. cekap masing2 terutama faizal ismail bukan nama sebenar tu.. hakktuihhhhh.. 

Sementara nak tapaw, biarkan wawa main sendiri kat dalam.. nak bagi kat papa dia asyik merokok aje kije nyaa.. baru dapat tapaw satay toleh ke dalam nampak wawa kemain eksyen meniarap bersama bersama satay dia.. entah satay sape dia kidnap.. kemain syok dia isap daging ayam tu.. adoiiii anakkkk... takut terkena lidi tu.. tajam..

dah berlengassss..

Lepas kejadian wawa makan satay tu, nak tak nak kena pos jugak wawa kat papa dia kejap.. 

Separuh dah mintak diri nak balik.. lagi separuh setia menunggu suami masing2 yang tak habis2 bercerita.. Lap wawa dan tukarkan baju tido siap2.. Lintang pukang waktu tido wawa hari tu.. nasib la dia jenis cool aje.. meragam, tapi bukan jenis mengamuk halilintar tu..

Pukul 11 nenek labu call tanya pegi mana bawak budak2 dah malam tak balik2.. angkat je talipon terus kena marah tu.. hahahaha.. bila bg tau kat rumah kawan lagi, baru dia reda.. risau betul bawak budak berembun malam2..

11.30 baru betul2 balik.. susah betul nak balik.. Kalau berbuka kat luar, dah lama kena halau...

Ini lah mereka bila sampai kat rumah..

anak-anak sebagai ilustrasi mama & papa.. hahaha...

Mak pak yang seronok, anak2 yang keletihan..

Semoga tahun depan dapat mengekalkan kemeriahan ini..


by mekchuN (^_^)

10 comments:

Nad MamaZN said...

Perghhhh giler ramai!
Best giler!!
Kitorg pun ada iftar bersama kawan2 gak mggu dpn
Geng sejak 1999
Dh dekat 14thn gak berkawan
Thn ni tukar venue, tiap2 thn umah kitorgggg jek
Hahahah

mikamusz said...

takut tak kena marah dengan nenek labu?? hahaha.. tapi mmg meriah. lagik meriah dari open house sbb org nak nak makan laju - laju (sbb ada byk jemputan) je dari beramas-mesra...

amirah said...

azwie pon tak datang ye..

Mimy Hamid said...

meriahhhhhhhhh best giler macam ni....best best..superb geng potong....

yana said...

Ada erna..atut pun..mana gmbr anak atut? X nmpk la..Mc Dee pun x nmpk..x lengkap lg ni..kena wat n3 lain..Adam..brp org anak..Mc D berapa org..dll..eh...jap..jap..baru perasan...dlm potong ni bnyk yg kawin sesama batch ek...

Amanda Suria said...

Mak oiii...bestnya...siap ada serahan banner utk tusn rumah tahun depan tu...

Nini D.. said...

best bangat!!!!

CaDLyNN said...

meriahnye..

kajang...dekat dgn umh ayah lin..hehe

Anonymous said...

Wife sekolah ganti

Bitt (double IS) said...

best! meriah sangat...reramai lagi syok..selalunya kita seronok anak2 pon sama heheehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...