@churalliya

Sunday, October 6, 2013

Akhirnya wawa warded jua

Kan last entry cerita pasal wawa demam. Ada bg tau yg doktor bg tempoh 2 hari kena monitor demam, cara pernafasan dan cirit/muntah..

Selepas 2 hari tanda2 tu ada. Tapi tak berapa kritikal. Demam kejap panas kejap tak. Bernafas mmg laju. Cirit dah ada sikit2 dan muntah tiap kali lepas makan ubat...

Hati tu dah mula tak tentu arah.. kalau bawak wawa g hospital mmg confirm warded (berdasarkan apa yg doktor dh explain). Kalau tak bawak itu anak. Anugerah Tuhan yg kita kena jaga elok2.. tp kalau warded mcm mana nak uruskan segalanya dgn sendiri?

Mata dah bengkak menangis tengok wawa batuk makin teruk. Menangis sbb papajib tiada di saat paling memerlukan.. call akak mekchu mntk tlg dia hantarkan di hospital.

Kes yg sama mcm bulan 5 hari tu. Ada infection kat paru2.. Virus yg abam mi bawak dari sekolah dia ni memang powerful... yg merana dak kecibung wawa..

Tak tahu lah berapa lama kat ward.. cuti tinggal 6 hari.. oooemmjiii... punya lah catu cuti konon nak guna hujung tahun.. akhirnya guna kat hospital..

Doakan wawa cepat sembuh dan mekchu tabah lalui semua ni.. papajib tgh usaha nak tukar flight..

14 comments:

Ayu azmir said...

Moga cepat sembuh tau. Take care

Emy Omar said...

Kesian Wawa..moga cepat sembuh sayang.

Nad MamaZN said...

Mekchu...!!!!
Sabar byk2 k!
Saya tau mekchu kuat
Moga najwa cpt2 sembuh
Sebal tgk dia camtu :(
Berat mata memandang berat lagi bahu yg pikul kan?

Takpe, najwa akan kuat kalau mekchu pun kuat! Sabar k! Alahai...

Bitt (double IS) said...

banyak2 sabar dan tabah yer mekchu..hope semua dipermudahkan dan wawa cepat sembuh

Suliana said...

sian wawa.. sabar ye kak. doa byk2..

syawalsimpsons said...

sabar ye besan..moga semua di permudahkan....mmm...cian tgk menantu..wawa cepat sihat tau..

bagi izz tgk gamba wawa...diam seribu bahasa je..belek je muka wawa..paham kot, wawa x sihat

Eliss Mie said...

semoga wawa cepat sembuh. amin

amirah said...

siannya wawa. sabar ye mekchu..insyaAllah lepas ni okay..

QasehnyaRania said...

semoga wawa cepat sembuh..
in shaa Allah mekchu kena kuat tau

Nini D.. said...

InsyaAllah...kuatkan semangat,mekchu.ini dugaan.jgn cepat mengalah.mekchu kene kuat demi anak-anak.

Hilda said...

Somoga kesihatan wawa bertambah baik...mamanya juga perlu jaga kasihatan ye..
Adelia pun warded juga...sama dgn wawa lung infection

Mimy Hamid said...

mekchu dan wawa take care ye..sedih la baca....aku doakan semua nya ok ye

MamaFarah said...

semoga dipermudahkan urusan awak.. Bila tgk wawa camtu camalah ngan anak saya yg kecik masa kene masuk wad.. sedih sgt tgk keadaan dia.Tapi awk kene kuat tau..Papajib, cepat balik..sian mekchu..

kayyana said...

papajib da blek kan... ksian wawa kecibung.. kak, kdg kdg bukan sebab abang mi tu bwk blek virus tp mungkin keadaan sekeliling.. cuaca skrg yg bukannaye sihat sgt.. ksian wawa.. tp so far die sihat kan sekarang ni.. akak take care.. jgnlah nangis byk byk nanti jd mcm ibu mertua ku plak... wawa,cepat sembuh ye sayang.. bertabahlah kak mekchu.. saya tahu akak kuat kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...