@churalliya

Friday, October 4, 2013

Anak2 sila cepat sihat

Minggu lepas abam mi demam bila papajib ke Jakarta.. tapi demam si abam tu dah senang nak handle.. cepat je kebah badannya.. cuma batuk dan selsema masih ada lagi..

Minggu ni kecibung wawa pulak demam bila papajib ke Beijing.. abam mi la pembawa virus ni.. dah berjangkit dekat adik.. wawa tak biasa demam.. last demam masa warded dulu tu. ni bila demam lagi rasa cuak pun ada.. doktor kata kalau masih panas, bernafas laju dan ada muntah/cirit kena warded.. oh nononono.. anak mama strong.. jangan menduga mama saat papa 'keje' jauh macam ni..

Terus bawak wawa jumpa doktor syed KPJ.. no more columbia since warded dulu.. Lebih tenang dan senang dengan penjelasan doktor syed.. tapi telinga ngko memang kena cekap tangkap apa yang dia cakap.. lemah lembutttttt sangat...

Gambar kat hospital semalam..

nampak macam tak demam je kan.. pada hal merengek aje kije nyaaa... ini kalo boss tengok mesti tak percaya anak demam ni.. 

abam mi ponteng sekolah.. besar dah anak2 papajib.. 

trippleNAJ kesayangan

monyok je budak kecibung ni.. 

Dan ini keek (dah lama tak ber-keek) apabila boring melanda.. kahkahkah...



Malam tadi terbang lah sudah papajib ke Beijing..

uuuu.. cedih.. bag golp lagi besar dari bag baju.. have fun papa.. tapi jangan selalu buat macam ni lagi ye... kat malaysia pun ada padang golp cantik2..

Kenapa tak ikut?
1. Sebab papajib akan main golf 3 hari daripada 5 hari dia di sana
2. Sebab dia pergi under Kelab PPTDNS dan mekchu bukan PTD
3. Sebab tak ramai yang bawak family. Kalau ada bawak pun semua anak2 dah besar
4. Sebab papajib ajak-ajak ayam aje... uuuuuuuuuuu :(

Entry Bandung pun tak habis publish lagi... Baju Jakarta pun tak abis lipat lagi, dia dah pergi semula..

Ni ada sikit gambar masa kat Jakarta hari tu...

 dengan 16 orang kawan2 batch 2003.. kalau mama dapat contact isteri masing2 ni, kami pun boleh buat trip ke Jakarta jugak ni... 


Terasa seram sejuk pulak badan ni.. Kalo papajib pergi men golp jauh2 lagi, agaknya mekchu pulak yang demam ni..

Minggu ni nak berlipur lara dengan nenek labu, anak2 dan bibik.. ehhh a ahhh dah ada bibik.. Cerita bibik nanti mekchu story morry morning glory ok..


by mekchuN (^_^)

11 comments:

mama_onie said...

BG macam bagi hint next trip to Perth plak tu....

Anak2 cepat sihat ye. Kamu kamu jangan sakit sakit nanti hati mama susah.

Bertabahlah ibu muda!

Ann Ishak said...

get well soon wawa :)

amirah said...

jgn demam mama..moga anak2 cepat okey ye..

Nad MamaZN said...

Takpe, sabar ye mekchu... Kot papajib menang adiah best2 mesti mekchu yg dpt nnt hihihu

PUANSTOBERI said...

semoga cepat sihat wawa yg comey dan abam mi.. hikhik :)

Mama Mirza said...

Semoga wawa cepat sihat dan semua dipermudahkan Allah ya. .

mama tisya said...

jauh p main golf ye...sure adiah beso tu utk mekchu...tp kalo suami tkde disisi di saat anak2 tk sihat ngan mak2 skali rs nk demam kn...nasibaik ada nenek labu and bibik

yana said...

Ada dua kemungkinan Wawa demam,satu perubahan atmosfera Jakarta - Msia..kedua..nak jalan/tumbuh gigi baru la tu..eh..tiga dah kemungkinan tu..:)

QasehnyaRania said...

sabau je la.. hihi..
mekchu jgn demam.. sian double naj pula nanti ;)

Nini D.. said...

papa-jib syg lebih..tu yg mekchu ditinggal-tinggalkan sekejap.saje kasik test tahap rinde camne..kihkihkih

kayyana said...

hahaa.. ni entry mcm merajuk pun ade nih.. rileks kak rileks.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...