@churalliya

Thursday, October 17, 2013

Bekorban demi pasukan

Sempena Raya Haji katanyaaaa... sedang elok la cerita pasal pengorbanan...

Ngam2 4 hari kat hospital, mekchu diberi keizinan dari papajib untuk keluar dari spital pegi bantu kawan2 untuk game volleyball.. Dia kan suka binik dia bersukan... pompuan tu je yang malas sebab tak kuasa nak sakit2 badan... Siapa follow Instagram (@churalliya) perasan kot ada gambar friendly volleyball 2 minggu lepas kalo tak salah...

Kita hanya merancang kan... tetapi kalau niat kita betul insyaAllah Tuhan tu akan permudahkan...

Wawa yang sakit.. mekchu ni tak sihat.. jadi tak salah kot kalau mekchu pegi bantu kawan2 main volleyball.. Kalau dok spital tak keluar peluh lagi bertambah sakit kot.. ~ isi kandungan perenggan ni sangat penting... takut ada yang tersalah erti.. Nak buat baik pun masih ada yang bercakap belakang... why lor??

Game hari 1st tak dapat datang sebab wawa masih lemah masa tu.. Bila dengar dorang dapat masuk semi-final terus bersemangat nak pegi main sama... nampak je mekchu ni lembik, tapi semangat kesukanan boleh tahan jugak apa... malas je nak tunjuk selalu.. cehhhh.. boleh tahan kuat kelentong jugak...

tepat 8 malam papajib dan abam mi datang bersama segala baju yang dipesan.. take turn jaga anak kejap.. siap pesan petang tu jangan bagi wawa tido... hahaha cuak la tu kalau wawa meragam.. dah siap pam susu semua.. senang nak handle kecibung wawa tu.. 

dapat ucapan good luck dari abam mi... alaaaa drama sangat ni... 

Cuak gak hari pertama tanpa mekchu dorang bleh masuk semi-final.. sekali takut mekchu datang je terus kalah.. haaaaaa caneeee?

pinjam inner golp papajib.. 

Dah 4 hari tak jumpa matahari... dapat keluar malam, matahari pun dah tak de.. walau bagaimanapun, perempuan ni tetap gembira...

Semi final Satria (team mekchu.. macam paham2 je kan aii ni peminat tegar oren) lawan Wira (pepel)..


pinjam tanpa izin gambar dari blog nadi chinta.. tak yah mintak izin, mekchu yang snap kan.. tanpa mekchu korang tak de gambar cenggini tawu... 

 game dah mula.. hati ku berdebar-debar... 

nampak perempuan tu serve bola? 

Setiap kali nak serve kan mesti mekchu cakap macam ni "ini untuk anak mama.. fuhhhh masuk lah ngko" Alhamdulillah, masuk.. memang target kasi masuk je.. ada la sekali dua tak masuk.. Dari sekolah dulu coach ajar server tu paling penting.. selain yang lain2 pun penting jugak.. tapi yang lain2 tu tak kena bola pun tak pe.. tapi part serve bola tu memang semua kena ambik.. tak bleh elak.. So...... kena lah bedal kasik masuk jugak..

ini lah maksud mekchu.. kalau tengah game sila menyorok belakang mizi.. expecially masa nak amek 1st ball.. nescaya tidak dilabel sebagai lubuk... kahkahkah... 

Tapi berjaya jugak laaaa selamatkan beberapa bijik bola.. menjahanamkan pun beberapa bijik jugak :D

Alhamdulillah, Satria layak masuk Final..

sebelum mula Final.. Satria masuk final weii tahun ni.. tak pernah-pernah... percaturan korang menjadi laaa... atau mungkin dengan bantuan mekchu korang jadi lebih semangat?? echeeehhhhh.... 

Final lawan dengan Waja.. Team otai yang tiap2 tahun pun masuk Final.. solid2 player dorang.. yang sorang budak pakai baju seluar hitam tu gile liat weiiii... budak baru..

Mekchu harapkan tahun depan ada nama baru untuk kumpulan sukan ni.. berjaman asyik guna nama kereta Proton.. adeiiiiiii....

1st game kalah... agak tertekan... tapi mekchu macam biasa menten je relax... 

siap ketap2 bibir dalam court.. 

Setelah berhempas pulas, Johan adalah team Waja.. dorang memang patut menang.. tapi kitorang pun patut menang jugak sebenarnya... ehh? kalau 2-2 nak menang siapa nak kalah.. Fine, kami mengalah lah...

Naib Johan.. bak kata boss, ok lah tu ada johan cuma kena buang naib tu untuk tahun depan... 

thanks papajib atas ke-sportingan anda... 

Seronok dapat lihat dunia luar walau pun hanya 3 jam cuma... ewahhh ayat kemain... 


by mekchuN (^_^)

5 comments:

Rizziela said...

semangat sungguh

Nurzakiah Hanum said...

seronok ya

syawalsimpsons said...

ok fine besan tak tau main volly bal...kalo net ball boleh join...tapi nak kata sini...tahniah besan

mama_onie said...

Lama sangat bertapa dlm sepital semua gambar dlm court rupa 'nenek nenek sibongkok tiga'... strategi ke sakit pinggang Mekchu? hehehe

Mamaschoc said...

Mmm nasib baik bukan lubuk.. Mekcu player harapan team Satri 1st ball paling cun stakat ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...