@churalliya

Friday, January 10, 2014

Di kala orang lain dah ber #pandora

Mekchu masih setia dengan 916.. nak menangis ke nak suka pun tatau..

Papajib ada hint nak belanja bini dia spa lepas berhempas pulas jaga wawa seminggu kat ward dulu.. Dengan terpaksa amek cuti separuh gaji lagi kan... Pikir2 balik dari belanja spa lebih baik belanja benda yang boleh jadi kenangan.. Kalau spa sejam dua aje shiok, masuk jam seterusnya dah mula sakit2 badan balik kan...

Apa kata pujuk papajib kata nak gelang baru... ohsem sangat dari belanja spa terus dapat gelang kan..

Mekchu nak #pandora.. NAK NAK NAK...

"Pandora tu apa?"
"Jap mama wassap gambar.."

Nak eksplen pasal #pandora mcm susah pulak kan.. Wassap gambar aje.. Dia tak tanya lebih2 pulak. Setuju letew nak belikan bini #pandora...

Hari tu ada pegi alamanda tunjuk la kedai #pandora kat papajib.. Sikit pun dia tak nak masuk.. Selangkah pun tak nak... sanggup tunggu luar je.. Punya lah kan.. dalam hati dah tau dia mesti tak suka..

"Dari beli gelang ni lebih baik beli emas.."

Hapeee? bukan mekchu yang cakap.. papajib yang cakap gitu.. Kecik kedai #pandora, kedai habib mekchu tadahkan... Dah orang nak belanja kan, kita kena lah ikut..

Dan ini lah hasilnya...

oro italian design.. ku rela korbankan #pandora 

Kawan-kawan rekues share harga dan close up gambar.. harga tak perlu lah ye... Close up gambar aje kat sini..

suka sangat design ni sbb ia macam ada spring toing toing tak sakit tangan.. nak dukung wawa pun tak de masalah.. kunci dia pun besar, yakin sikit nak pakai hari2..

Dan sempat add on cincin ni..


Ini macam berbaloi-baloi.. hikhikhik... Sesuai untuk perempuan kurus yang ganas yang pemalas bukak pakai bukak pakai macam mekchu ni..

Terima kasih papajib jib jib... Berbaloi tau tahun ni mandikan bini papa ni dengan emas berlian.. Dia nak kena bangun memasak pagi2.. hahahaha alasan tak bleh blah...

Tapi #pandora tu tetap nak merasa jugak.. Bulan depan dapat duit kutu.. lalalalala..

#pandora kak jeng.. cantik kan.. dah la tangan dia putih melepak pakai pulak pink2 gini aduhai merenyuk kolar baju je la jawabnyaa... 

Tapi tak mustahil mekchu dah ada depan kedai #pandora (sambil duit kutu dalam wallet) lepas tu dia melencong pegi beli kasut.. Macam perlu ke nak beli #pandora ni? Pakai ke nanti?

Ia bukan lah satu keperluan, tetapi ia adalah kepuasan.. (amboi kemain ayat penutup dia..)


by mekchuN (^_^)

18 comments:

.::WaNiE::. said...

huhu mekchu... wanie pun teringin nak beli pandora, dulu b4 kawen kemain ckp ngn hasben nak beli pandora la pakai duit hantaran sudahnya sampai ke skrg xbeli2 pun

suka tengok comel2, tapi kadang rasa ruginye beli ni baik beli 916 tu.. senang nak tukar2 beli lain di kemudian hari, nilai pun xsusut ke ape.

sebab dok berkira2 rugi tak rugi tu la sudahnya mmg tak beli sampai ke sudah, lagi2 bila dah bersepah2an pandora inspired terus mati semangat nak beli

marinahunny said...

Kita pon sependapat dgn papajib huhuhu. . Pandora mmg cantik tp mcm bermusim je.. Tp Kalu utk kepuasan boleh aje hahaha

anakomak said...

erkk siyes pandora tu hape???
erkk kita x tau ...

mikamusz said...

Alahai Sue.. Takpelah, Pandora tu pendam je dalam hati nurani... nanti one time bosan jugak sebab benda tu trend.. Beli emas lagi bagus

Anonymous said...

mekchu... kite pun setuju! jgn buang duit sbb pandora. emas is better... :D

rina_mazlan said...

wiwittt bling2 gitu...

KhaiZa said...

erm.. cantik sangat cincin tu...

Nini D.. said...

ok...sangat gojes!!! nak jugaklah buat permintaan dgn boipren saya.ari2 berpencak silat masak sbb ari2 hantar bekal nasi dia before 12noon.hagak2 dia layan x,mekchu? hahahaha

QasehnyaRania said...

cincin dgn gelang tu cntik la design dia..

a’aa.. mekchu pandora hnya kehendak je tu. hihi..
pikir lg ye. kikiki

salam maulidul rasul

salwana nordin @ che'wa said...

CANTIKNYAAAAAAAAAAAAAAA :)

SAYA PUN TERINGIN NK BERPANDORA DAN DAH PASTI JWPN DR EN HUBBY SURE SAMA MCM PAPAJIB..

ALAHAI NTAH BILA NK MERASA #LAPAIRMATA

CaDLyNN said...

wahhhhhhhhhh..bling2 gitu

QasehnyaRania said...

singgah malam. godek baca n3 wawa. hihi

babYpose said...

Glamornya mekchu, memang cantik, sy pernah beli ala ala pandora rm19.90 :)

Keren said...

sharing lagi yang keren, ditunggu

chegu int said...

emmm hiasan dah jadi lumrah dan kegilaan wanita.. janji layan
http://infosantai2.blogspot.com

Cik Sal said...

pandora ... dulu tak tahu pon apa itu pandora...bila gugel.. baru tahu... kegilaan wanita rupanya..heheee

hargaemas said...

pandora emas 916 lagi elok pakai, ada value jual balik berbanding kalau pakai pandora bukan emas, contoh pandora 916 di bit.ly/pandora916 mcm ni, cantik pun cantik

~~Miss Diela~~ said...

cantikla cincin tu .... berkenan kita tengok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...