@churalliya

Wednesday, June 11, 2014

FLORAL MASK - purple mask peel-off pertama di Malaysia.. Ohsemmm..

(sticky entry for 48 hours)

Mask kaler pepel? Macam cantik je kalau ada mask kaler pepel kan...

Haaa... ni memang ada la ni.. sebab tu nak cerita kat sini.... pertama kali tengok, "eeee...cantiknya mask ni...."

Bila korang last pakai mask? Itu belum tanya bila last korang pegi facial lagi tu.. Kalau dah lama tak pegi facial tu mekchu faham sangat lah kan sebab malas nak keluar, mahal, tak confident dengan produk yang digunakan... Ehhhh I memang faham U sangat tau...

Sini kejap... cuba pegang hidung kejap... pegang pipi tu sekali... rasa apa? keras? menggerutu? tak gebu? ehhh macam mana mekchu tahu semua ni... hahahaha mekchu kan #ahlinujum... Ooooo kaklong, kalo muka tu penuh dengan blackhead/whitehead memang lah bila pegang rasa keras, rasa berpasir, rasa tak best... silap2 boleh jadi jerawat nanti..

Tak salah kalau dah lama tak pegi facial..... tapi kena lah rajin jaga kulit muka sendiri bila di rumah.. tak susah mana pun.. kata nak cantik...

Cara penjagaan yang standard adalah dengan mencuci, menyegar dan melembab... seminggu sekali pakai lah mask.. bukan susah pon.. siapa kata pakai mask susah meh sini mekchu tolong tepekkan kat muka tu.. amboiii manja nya iaaaa...

Dah banyak kali pakai mask, tapi tak de kesan... kulit masih berkerak? (amboiii kasar perkataan nampak!).. Memang tak semua mask sama.. ada tu bila pakai ngan tak pakai sama aje.. tak de kesan apa pon...

Tak payah susah2 nak cuba atau cari mask yang lain.. mekchu dah jumpa mask yang paling mujarab.. nama dia FLORAL MASK. pakai sekali memang dah nampak kesan.. sumpah tak cari mask lain dah... memang betul nampak kesan tau sebab blackhead/whitehead yang keluar tu perghhhhhhh.... puas hati gile bila tengok..

ini adalah rupa Floral Mask tu.. bau segar sangat.. bau lavendar.. 

 fungsi dan keistimewaan produk


Cara-cara penggunaan Floral Mask :

1. Cuci muka korang dulu (sebaik-baiknya sebelum guna mask ni, korang gunakan tuala yang telah disteam atau air suam untuk buka pori-pori muka.. pastu keringkan.
2. Sapukan mask dimuka kecuali dibahagian mata dan mulut.. tunggu mask tu kering dalam lebih kurang 20 minit
3. Tarik mask yang dah kering tadi bermula dari bawah.. Ingat dari bawah.. BAWAH!
4. Untuk kesan terbaik, selepas menggunakan mask ni cuci muka dengan air suam.. untuk tutup kembali liang pori yang terbuka tadi. Siap!!!!
5. Lepas tu nak pakai toner ke, krim malam ke, pelembab ke pakai lah selepas



tuuuu.. ce tengok blackhead/whitehead yang berjaya dikeluarkan dengan Floral Mask ni.. tidak kah itu satu kegembiraan?

Korang pernah tak picit jerawat? Apa perasaan kalau berjaya keluarkan isi kandungan jerawat tu? puas hati bukan........... haaaa begitu lah dengan blackhead/whitehead ni.. Kalau picit blackhead/whitehead ni tak ke mana pun.. Buat sakit lagi ada lah... expecially kat bahagian hidung.. sendiri picit, bila sakit sikit dah mengalah.. lain la kalau orang lain yang picitkan.. itu pun kalau dah sakit sangat rasa macam nak naik kaki kat muka dia.. hahahaha...

Pengalaman mekchu bila menggunakan Floral Mask peel off yang ohsemmm ini...

pertama kali memakai Floral Mask... bila pakai rasa sejuk aje... 

Ni masa basah lagi.. boleh senyum2, selfie2 lagi... Dalam 20 minit macam tu mask dah kering.. masa tu rasa tegang sangat.. best.. kalau lah kulit boleh setegang tu kan besttttt...

ni part yang paling besttttt.... time nak peel mask dari kulit... masa ni dalam hati memang cakap macam ni "haaa padan muka ko... padan muka ko.. nyahhh ko dari kulit muka aku!!!"

Buat se-slow yang boleh sebab tak nak bagi mask tu koyak.. nanti nak tengok hasil yang melekat kat atas tu.. tapi korang tau aje lah mekchu ni kan jenis kelam kabut.. dah cuba slow pun tetap menggigil tangan lepas tu mask tu berkedut seribu bila dah ditanggalkan... Nampak la hasil blackhead/whitehead yang berjaya dikeluarkan.. tapi bila amek gambar tak nampak apa pun sebab mask tu dah kedut2..

So tak dapat lah nak tunjuk mangsa-mangsa blackhead/whitehead tersebut... Mask kedut tak pe, janji kulit muka tenang.. echewahhhh...

Ini pulak testimoni dari pengguna yang dah cuba menggunakan Floral Mask ni..


Pakai sekitar hidung ajee sbb rasa kotor kerak bahagian tu kan..mula mcm biasalah rasa bersih tak bnyak Whitehead and blackhead tu kan..sekali dah tegang tegang je kan..jadi kita tariklah kan..Ya Allah. .tengok hasil tangkapan kita mlm ni..keluar semua kekotaran Whitehead & blackhead tu..lega tau..rasa fresh je lepas tarik tu..husband pon pakai tapi dia malu kita nak amik gmbar..hehe..yg pasti wajib ada floral mask di simpanan anda!!
→→→→→→→→→→→
Jimat dan berbaloi
Seminggu pakai sekali saja
Bertindak hebat menghilangkan kekotaran blackhead & Whitehead di samping mengurangkn kulit berminyak!
Wangian lavender yang pertama di Malaysia!





picit2 tu semua buang masa.. dah la sakit.. silap haribulan parut pun melekat.. nononono... itu cara lama laa.. guna floral mask je.. baru kelasss gitu.. hehehe..nak guna floral mask ni pun senang.. simple..









Dah malas picit2 hidung dah...Letih.. Penat.. Tenyeh2.. Tp yg kuar.. Sikit aje.. Berparut lagi ada laa.. Buat apalaa susah2 sgt.. Laa ni ada yg senang.. Simple.. Tp result kebabom lagi.. Guna jaa floral mask ni.. Setel masalah masalah.. Whitehead n blackhead kuar camtu ja.. Rm39.90/50ml







Dahhhhhhhhh... jangan nak mengada konon geli-geli tengok gambar blackhead/whitehead tu... Tu yang sebenar tu... Itu lah yang selama ni duduk diam dalam kulit korang.. Nak ternak sampai bila?? Kot mendatangkan hasil ok jugak...

Percayalah, bila dah keluar anasir jahat ni, mesti best je bila pegang kulit muka sendiri.. toinggg toinggg toinggg gitu...

Macam mekchu la... pegang pipi wawa, pegang pipi sendiri.. ehhh sama gebu laaa... hahahaha.. nampak benor penipunya kan.. tak de lah segebu macam pipi wawa, sekurang2nya seronok la dipegang... Mampu la nak berangan buat iklan losyen baby tu.

Kalau teringin nak mencuba mask ohsemmm ni boleh contact mana-mana link kat bawah ni yang korang selesa...


Wassap/SMS : 017-6078595
E-mel : nurinaqaleesya@gmail.com

Harga asal Floral Mask RM39.90 termasuk postage.. Untuk pembaca blog kuning oren ni, akan dapat harga istimewa RM36.00 termasuk postage...

Tak kan nak jadi penternak kot.......


by mekchuN (^_^)

8 comments:

Anonymous said...

as salam sis...
wahhh, teruja yer baca semua testimoni...
sis cmne nk order..
tq

Nurzakiah Hanum said...

NAK TRY LA

syawalsimpsons said...

menarik tu mekchu

yatie ms said...

Salam dear.. boleh sms/wassap sy iye: 017-6078595

My Aisy said...

kan...selalu color hitam tu..cam takut pulak nak tepek kat muka...klu purple camni cam comel jek..

Ezlina Mustafa said...

Kak sue dah pakai kat bapak lum??

Ezlina Mustafa said...

Dah try kek bapak lun tu....perghhh

QasehnyaRania said...

macam best je ni.warna purple gituu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...