@churalliya

Monday, July 14, 2014

Journey to the North (9th anniv) : Penang

Hari ke-4 jalan-jalan celebrate enibeseri... Sebenarnya hari last ni baru lah betul genap 9 tahun..

20052005 ~ 20052014

Tapi hari last ni macam relek2 aje itinerary nyaa... memang relek sangat lah... tak boleh beria sangat bila bawak budak.. kalau ikutkan hati macam2 tempat nak pegi kat penang tu.. ketepikan lah hati tu dulu ye...

Nah, mula kan entry dengan gambar budak kecibung baru bangun tido..

kemain happy.. gelak siap pegang perut.. macam yb lawat tapak.. hahaha

Lepas sarapan, moh rendam kolam lagi... 3 hari dok otel, 3 hari lah mandi kolam..

 pool kat gurney hotel ni memang cantik.. siap ada pasir2 walau pun kat tingkat 7.. kalau tgk gambar memang sukar la nak percaya cantik kan... hahaha 

sebab gambar2 mekchu penuh dengan kegembiraan aje... hahaha

Best pulak layan pool dia.. dah la tak de orang.. dah alang-alang dapat swimming suit ropol2 baru kan... kita lenjan la cukup2.. lepas ni konpem gantung dlm lemari punya..

gambar ni tak edit pun, memang cuaca mendung nak hujan... cantik kan view kat situ..

mendamaikan.. kalau lah mekchu pandai kuak lentang dalam kolam kan best.. ini pandai kuak lentang atas katil aje... 

Dah agak2 kecut atas bawah, terus naik bilik... siap2 dan terus check out...

 "abang, kita dah nak balik ke ni? sekejap je kan..."

 abang ni, kita tanya jawab laa... dah la rambut sikat tepi.... (^_^)

Hahahaha... kalau bercuti memang rasa sekejap kan.. cuba kalau mesyuarat, 2 jam macam 2 minggu.. choiii..

 selfie dalam keta nak pegi carik pasemboq...

Itu lah tujuan nak ke penang pun... tempat deting kat penang dah pegi hujung tahun lepas... kali ni memang nak makan pasemboq semata..

 wallaweiiiiii.... tak dapat makan yang kat padang kota punya, dapat yang ini pun tak pe... nikmatnya perut... 

jumpa dengan kawan lama.. mr.chempera.. hihihihi.. kurus sangat kot.. dia yg bawak makan pasemboq..

Mekchu punya je 2 pinggan!

perut kenyang senang hati laaa kan... ngko pakai selipar aje mekchu?? 

Cantik nya penang... dah lama tak mai sana.. serius cantik..

Nak terus balik macam awal sangat... papajib ajak singgah Queensbay Mall dulu... Kat dalam tu beli baju budak2 aje.. 

masing2 dah mula nak meragam... tak boleh la masuk shopping complex.. selain mintak menan, abang mi juga mintak cubitan mama... 

Masuk je keta terus ok.. Dia memang suka sangat naik aplhard tu.. kalo boleh mintak papa beli alphard.. altis kecik katanya...

Papa dengar tak permintaan anak tu?

Selesai semua, moh la kita balik seremban.. hadoiiii jauh nya rasa.. macam mana la korang balik raya ni nanti kan...

Maka, tamat lah sudah siri percutian sempena 9th annivasary kami.. Alhamdulillah, semoga perhubungan ini akan terus berkekalan #tilljannah... Terima kasih kawan2 yang wish... Terima kasih papa bawak kami jalan-jalan Utara.. Percutian yang pasti akan melekat di kepala..

Dah boleh sebey tempat untuk 10th annivesary kot.. Kalau tak kerana annivesary, memang susah nak korbankan masa keje papajib tu untuk pegi bercuti..

Ke mana kita nanti pa?

by mekchuN (^_^)

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

syawalsimpsons said...

mmg jalan jauh sungguh ni kan

Ezlina Mustafa said...

Kalo dah ade alphart jgn lupo ajak maksu yo

Nad MamaZN said...

syoknya...! syoknya...!
suka sangat baca!

QasehnyaRania said...

cntiknya view tu mekchu
amboi model mekchu dua bradik tu kemahen lagi ye.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...