@churalliya

Monday, August 11, 2014

Pandora di hari lahir

Tak pernah lagi kerja di hari lahir.. Birthday je kena cuti!!

Pedulik la tak de plan sekali pun.. janji hari kejadian tu kena cuti.. Itu janji dalam diri sejak dulu.. Baru je start keje lepas cuti panjang kan.. Cuti untuk menghargai diri..

Ini semua cerita kebetulan di hari lahir.. iya, semua yang di bawah ini adalah kebetulan...

Kebetulan pertama... jalan-jalan Seremban untuk meraikan birthday voucher...

Body shop bagi 25% discount... geng bas sekolah mekchu bijak.. awal2 dia dah kirim 2 botol pencuci muka, 2 botol moisturizer.. PDI group bagi RM10 voucher ngan 30% discount.. memang rugi yang amat lah kalau tak gunakan ia..

ni gambar sesi pemilihan kasut.. tak perasan pun ketinggian kasut tu.. bila dia punch masa nak bayar nampak 3.5 inch shoes.. gulppppp aku kah itu?

Lepas setel redeem apa2 yang patut, gi carik kek.. Kebetulan sangat beli kek sendiri di hari lahir.. 1st time kot.. tak pernah tau beli kek sendiri sebelum ni..

nasib ada arissa tolong cover untie potong kek.. hihihi.. 

Ini kebetulan ada acara makan2 sempena hari raya.. so boleh la potong kek sekali.. papajib konpem tak de buat seprise kek tu..

Lepas tu lagi... kebetulan papajib call dapat balik awal dari putrajaya... so gi deting kat Palm Mall kejap... nak dijadikan cerita kebetulan kat Palm Mall ada Pandora (haa part ni nampak benooo tipunya)

Dan tiba2 papajib ajak masuk Pandora... tak percaya tau.. tapi dia lagi tahu kedai Padora di level bawah depan main entrance... hahahaha.. Palm Mall ni mall baru bukak.. so kitorang 1st time sampai sana..

weeeee.. nampak tak apa yang baru?????

bag tu memang bag baru.. ehemmm tapi itu bukan jawapan dia... hihihihi... 

Dan ini kebetulan yang paling best....

Adehhh touching sangat dapat prezen Pandora tahun ni... mekchu tak berzikir tepi telinga papajib pun nak Pandora ni.. tahun lepas ya.. tapi masa tu 'tak di apek ehh cakap den'...

Ingat lagi tahun lepas ajak pegi Alamanda kengkonon nak bawak papajib tengok apa itu Pandora... nampak je kedai dari jauh terus belok kanan.. siiiikit pun tak nak jejak kaki masuk situ... Dia kata merugikan.. memang betul pun sebab bukan boleh trade in apa semua kan...

Fine.. Ku pendamkan hasrat konon2 duit kutu nak beli Pandora... tak sempat tunggu turn duit kutu, papajib dah belikan gelang Oro Italia awal tahun hari tu.. So terus je la ku kuburkan hasrat nak berpandora sebab dah tentu lah gelang emas ni lagi best...

Tiba2 papajib bawak masuk kedai Pandora dan suruh pilih.. tanpa berlengah terus je mula melilih... Bila papajib kata nak belikan, jangan lah sesekali nak jual mahal... memang dia tak akan repeat offer punya... 

Pilih punya pilih, maka ini lah hasil persetujuan bersama...

gelang, 2 clips, 2 charms dan 1 charms terjuntai.. entah mekchu tak ingat sangat nama2 tu.. itu yang basic kot.. kalau nak basic lagi seketul charm pun dah cukup.. tapi terkontang kanting pulak nanti sorang2 kat situ.. so mekchu paw terus 5 ketul.. 

total berapa? itu lah dia... 

selautan kasih sayang di ucapkan kepada suami tersayang... terima kasih papa... 

terus pakai my new baby... sampai je rumah terus simpan... 

Mekchu ni jenis lasak dan kelam kabut... so sayang pulak nak pakai hari2... Beli dan simpan??? tak lah... bukan simpan.. nanti kalau papajib bawak pegi vacation kat mana2 baru pakai... *hint

Cerita raya mana???? alaaaaa... sibuk pulak membelek new baby kita ni... hahahaha...


by mekchuN (^_^)

4 comments:

Ida Reen said...

tak bule kena air laut, tak bule kena air klorin (swimming pool), jd renyah sket la kan.
Kite mmg pakai hehari. Jadi, bila nak turun pool nak kena bukak, jadi udah jadi malas nak mandi pool skrg ni.. nak tambah charm..tak bertambah..bertabah je lah... huhu

syawalsimpsons said...

happy belated bufday,,,....serono ada new baby ni

amirah said...

waaa...untunglaaa dpt hadiah bestt...bestnyaa...akhirnya dapat jugak mekchu..

Eliss Mie said...

bestnya dapat pandora. tp pilih emas lagi. bday kita nanti ni nak minta apa eh..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...