@churalliya

Thursday, October 2, 2014

Sukan PBT 2014

Ohhh rindunya nak bebel kat sini... Jap.. jap nak lap habuk ni dulu...

Mekchu?
Bersukan?

Boleh ke pomps tu?

Hahahahah tu soklan dalam hati korang kan... hahahahaha...

Gian nak main volleyball.. nak main tapi nak jadi simpanan je kat tepi...

Dari hari-hari training sampai lah hari kejadian, memang bilangan gegirl tak pernah cukup.. makanya punah lah harapan mekchu nak jadi pemain simpanan.. Mereka pentipu sebenarnya..

"ok, turun je training, nanti jadi simpanan je....." ~ sesungguhnya ayat itu telah merobek hati ini... mekchu kena main semua game.. huwaarghhhhh :'(

Antara gambar-gambar masa training...



Haikkkk? 2 keping je ke gambar training? Tapi percaya lah, banyak hari jugak tau mekchu join training.. Walau pun mekchu lah yang paling jarang datang training pada hakikatnya.. hihihihi... Jauh weii nak balik labu..

Nahhh ni ada lagi sekeping

ehhh ni betul tau tengah training.. friendly dengan mana ntah masa ni.. 

Dan di hari kejadian pertengahan September yang lepas..

Ni nama dia sukan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT).. tiap2 tahun ada... tapi apsal ntah tahun ni mekchu bleh terjoin... kepoweran apakah? tahun ni Majlis Daerah Kuala Pilah jadi tuan rumah.. Melang, here i come... hehehehe...

Mekchu masuk team Unit Kerajaan Tempatan (UKT).. ala-ala pemain import gitu.. bolehhh? hahahahaha kelakar nya bila ingat balik... macam tak percaya pun ada..

Sini tak ramai player perempuan.. Nak cukupkan 1 team kemain payah lagi... Jadi orang yang lembik2 macam mekchu pun terpilih untuk main... Redah aje laa... Sayangkan opis punya pasal kannnn....

Punya lah debor hati ni hanya Tuhan yang tahu.. hahaha game 6 orang 1 court pun tetap takut...

ni tengah tggu turn nak main.. still boleh posing2 dgn team.. nak hilang darah gemuruh katanyaaa....

Malam baru turn kitorang lawan... lawan team mana tak ingat... Ada 2 game kena setel kan hari pertama tu..

Mekchu dah pesan kat papajib tak yah la datang tengok bini dia ni main volleyball... sebab kalau dia datang mekchu tak boleh main.. Tengah2 game papajib datang jugak siap bawak anak-anak semua...

Nasib lah boleh jugak main.. walau pun kemain malu bila tak dapat pukul bola.. hahahaha... dengan papajib pun nak malu kan.. #ntahapaapa

Lepas je abis game, dengan tangan masih gigil2 terus dia hulur wawa suruh tidokan.. choiii sangat..

ni tengah nak tunggu next game ni, sempat lagi tido kan anak... #mamawalaudimana

So result malam tu..... 1 menang.. 1 lagi kalah bergaya... hahahahaha

 sempat aje bila nampak camera.. sebab tu dorang tak nak amek gambar masa mekchu tengah game.. nanti hilang fokus.. hahahaha

Alhamdulillah, layak ke quarter final.. 

Esoknya ada perasmian... Bila ntah last join acara perasmian gini... ho hoiiiiii terasa malu2 tak tentu arah pulak...

 selamat pagi kuala pilah... nasib lah rumah nenek jah sejengkal aje..

 padang lecak uolsss... habis kasut cantik aii... 

sebelah tu majlis daerah seremban, sebelah tu jelebu, sebelah tu tampin, sebelah tu rembau dan seterusnya... 

dengan exco pun sempat selfie... hahaha cayalah

Lepas habis perasmian, sambung game...

Quater final kena lawan 2 game lagi... result quater-final 1 game menang, 1 game kalah bergaya...

Maka team kami layak ke semi-final... perempuan lembik ni layak ke SEMI-FINAL ok.. SEMI-FINAL... fuhhh yang ini kena besarkan font.. hahahaha

Dan dipendekkan cerita, setelah berhempas pulas mengejar bola... memukul bola, team kami akur di tempat ke-4 cuma.. hahaha guna perkataan sopan yang ada aura kesian sikit..

Kami tak menang.. dan kami jugak tidak kalah.. mmm macam mana tu? Ok lah fine... kami kalah bermaruah.. boleh? hahahaha susahnya nak mengaku kalah..

Jadik la tu kan.. pertama kali main dengan teamate ni dan dapat jugak nombor.. dapat jugak medal...

Dan berita baik bagi team lelaki.. dorang Johan.. yeyyyy...

ni gambar sebelum team boboi lawan untuk final.. sakit pulak hati kita tengok gambar ni... hahaha

Korang tak payah carik mana mekchu sebab masa ni mekchu sedang dodoikan wawa kat tepi tu... papajib bawak lagik anak ehh kat court untuk hari kedua berturut...

Serampang 2 mata dari papajib... datang untuk memberi sokongan pada bini dia di samping mintak tidokan anak jugak.. hahahaha papajib ohh papajib...

nahh ada sekeping gambar tengah final.. takut nak amek gambar sebab takut kena bola..

juara gegirl pula jatuh kepada team MD Kuala Pilah.. team tuan rumah ni.. memang hebat pun dorang ni... ko tengok semua muda-muda belia belaka.. 

Keseluruhan, mekchu sangat enjoy... sesekali keluarkan peluh cenggini memang best.. walau pun kurang training tapi bangga la sebab dapat lawan dengan budak2 muda..

Watch out adik-adik ku.. kita repeat tahun depan.. cheewahhh.. hahahaha

Kalah menang belakang kira... yang penting semangat.... kann kannn...

Esok tu mekchu jalan macam penguin :D



by mekchuN (^_^)

9 comments:

acik watie said...

Kalau suami datang, automatik segan tu datang,kan?nak segan tang mana pun tak tahu.

Nurzakiah Hanum said...

best kan bersukan

amirah said...

penguin pun penguin laaa...asal join..ko hado?? tak dooo.....hehehe

Chekgu Azrine said...

Tahniah!!

Bitt (double IS) said...

berpeluh2 daku membacanya mekchu! hehehee

i dah tuko link adoii la ni baru sempat terjah umah mekchu yg oyen nih...

jemput2 la singgah...i kena follow u balik sebabnya ada masalah dalam bloglist blogspot i...penat cari link u! :)

http://bitttravel.blogspot.com
http://bittdoubleis.blogspot.com
http://bittbeautyrecipes.blogspot.com

Anonymous said...

Cite boboi skett cehhh..

anis abdullah said...

Word penguin win..

Anonymous said...

kitorg bersyukur tak kene lawan ukt. team adik bradik, x sampai hati nak lawan nnti :)

_cik.ila_

QasehnyaRania said...

penguin pon penguin le mekchu. hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...