@churalliya

Tuesday, October 7, 2014

Raya Haji 2014

Tak tahu nak cerita apa sebenarnya...
Raya macam biasa aje sebenarnya..
Tak de apa yang baharu pun raya haji ni sebenarnya...
Penggiliran berlaku pada yang sepatutnya sebenarnya..

Dan sebenarnya......

Kena update jugak walau sedikit sebab kempen iklan nuffnang tengah banyak running kat blog.. kuikuikui.. dasar sangat...

Time2 kita down nak update dia ghairahkan semangat kita untuk update.. siapa dia? ehhh teka teki ke apa ni? hahahahaha...

Jom layan gambar jom.... Ok, turn raya haji tahun ni adalah di Pilah...

 malam raya ada takbir raya.. menu mee kari.. 

alamak.. sorry rayyan mak ngah terketiak kan rayyan.. hahahaha... 

Takbir rumah kedua dan ketiga mekchu hantar abang mi aje sebagai wakil..

Pagi raya pun menjelma.. hahahaha tak best langsung ayat penyambung kali ni...

Pagi tu mekchu kena tinggal dengan papajib.. dah siap mandi dan siapkan abang mi, lepas tu mandi dan siapkan wawa pulak.. tengah mandikan diri sekali tau2 dia dah start enjin keta pegi semayang raya.. cisssss.. orang lelaki senang la kan... siapkan diri sendiri aje.. yang kita ni terpelanting siapkan diri sendiri dia tak kisah pon... huuuuuwaaaghh sedih tak dapat gi semayang raya tahun ni..

 tak pe dik, kita tinggal kat rumah diam-diam... jom amek gambar banyak banyak banyak jommm..

sambil amek gambar, sambil sakat budak kecibung ni.. 

 kakak bella pun ketinggalan pegi mesjid rupanya.. hahahahaha...

 amboiiii dik.. diva nya muka masa dayang pakaikan kasut... 

 beribuan gambar kakak bella amek kan... semua nampak pink biruuuuu aje... 

 abang rayyan yang baru keluar hospital beberapa hari sebelum raya... kurus dah abang ayyan ni..

 kawan men beskal petang2..

Tak de gambar family pun.. nenek jah lepas semayang raya terus stay kat masjid.. JKKK katanya sibuk uruskan daging korban.. tengah hari baru balik.. Kak eliz sibuk masak makanan untuk orang masjid.. deqna dah balik senanti adik ipar nak tunang...

So kitorang? pandai2 bawak diri.. lepas amek gambar terus cabut baju. Tunggu tengah hari sikit pegi kenduri tunang kat rumah jiran sebelah...

 kengkonon nak bergambar sekeluarga... papajib tu susah pulak dia nak amek gambar.. moody kalah abang mi dah...

Lepas pujuk papajib, abang mi pulak moody.. lepas abang mi dah ok, papajib pulak masuk toilet setengah jam... hadoiiii... ketiak dah peloh.. nak gambar family punya pasal, ku tahannnn ketiak dari berpeluh jebat!!

dannnn... tattt taraaaa gambar raya haji.. hahahaha kena tatt taraaa sebab susah nya nak dapat masa ni.. 

Korang, ni bukan gambar raya puasa hari tu tau.. Ni gambar raya haji.. betul bukan gambar ulang tayang pun...

Tahun ni tak de baju raya langsung.. selai pun tak de... anak2 pun tak de... tolong lah percaya... Baju melayu raya puasa pun tak bertukar, ini kan pulak raya haji kannn... tak pe, langkah penjimatan sejak minyak naik...

salam aidiladha dari NAJ(ib,wa,mi) & mekchu

Sama je la caption nya dengan kat instagram.. malas nak pikir ayat lain.. update gambar kat IG pun dah rasa macam update kat blog... Pegi lah follow mekchu @churalliya

Ok last gambar anak-anak si penglipur hati yang lara.. hahahaha


Begitu lah seadanya update yang janji ada dari mekchu...

Tata :)



by mekchuN (^_^)

9 comments:

amirah said...

slamat ari raya haji mekchu..

Nurzakiah Hanum said...

happy

Chekgu Azrine said...

Salam.aidiladha mekchu

Bitt (double IS) said...

cute sangat...

muka ryyan tu macam tak sanggup je posisi macam tu....akekekekkkee caboottt

acik watie said...

selamat hari raya mekchu...klik tabung sikit

acik watie said...

eh...skroll dari atas sampai bawah, tak ada pun tabung...baru nak klik

Azura Aziz said...

alahh, xtau raya kat pilah.. kalau xbole g jln raya.. aku pun membongkang jer kat rumah huhu..

Lynn Hamzah said...

untung ler dapat juga amek gambar raya haji...kitorang nan hado pun...hihihih...

QasehnyaRania said...

sukanya la saya nengok wawa senyum. cute :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...