@churalliya

Friday, December 18, 2009

Fun At The Peak!

Lamanya tak g Genting.. last masa 2007, time dekat2 xmas gak.. Sapura yg bawak.. masa tu kat MAMPU lagik..

x sangka dpt gak pegi lagik.. kalo nak pegi saja2 mmg x dapek laa.. kali ni atas urusan rasmi Seminar ICT anjuran TM NS.. hahaha.. siap bold hokey... kursus pertama yg dirasakan paling enjoy.. paling tak stress dan paling mengujakan.. sebelum terlupa, nak buat ucapan penghargaan la kat boss sbb telah mencalonkan nama sue.. tq boss.. mwaaahhh...

sepanjang seminar, mmg tak de yg merungut.. semua berjalan lancar.. cuma ada masalah skit je bila 6 budak hitam hilang dr pandangan en.tourist guide.. hahahaha.. sape amek gmbr je mmg kena tnggal.. so, kitowang belajar dr pengalaman, amek gmbr bila perlu..

ini entry express.. all in one.. seminar sepanjang 3 hari dipadatkan dlm 1 entry..

malas nak crita byk sbb jemah ngan lan dah siapkan entry dorang dulu.. so, tepek gmbr je la erk.. cerita ada kat gmbr..

dgn jemah, sbnarnya pelik kenapa la bas tu boleh sesat? peluh2 ketikssss tunggu tau... pelik2 jugak, pose kena ada

bila baca agenda lunch kat Restoran Seri Angkasa, Menara KL, hati tu dah berbunga2 dah.. dah masuk 30 thn baru dpt rasa mkn kat tmpt yg tinggi mcm ni.. siap berpusing lak tu.. gayat mak..

gmbr ni kena letak gak.. bukti kami sgt kagum dpt naik menara KL..


jgn meniru aksi ini di cermin rumah anda.. gayat oooo... gigil lutut..


rasanya ini gmbr terpenting utk entry nih.. tanpa kami, maka tidak bergerak la restoran pada hari itu... (muka beria erkk.. padahal, letak tangan je... hahaha)


i tension betul la, they all tak reti nak sabar ke?


tak tggu lama, ptg tu jugak kitowang dibawak ke haunted house yg mengelirukan.. ??


tgk abg hantu tu.. kesian dia kan.. semua tunjuk berani... bila dia turun, mula la kecut perut..


kamilah budak kacamata pelapis.. makin pening dan konfius bila pakai spek nih.. bertambah hangin tgk hantu kat dlm tu


lepas haunted house, terus ke Snow World lak.. ini mmg 1st time masuk.. lakiku dgr pon ada kedengaran bunyi jeles.. hahaha... di sebabkan x leh bwk camera, so posing la kat luar.. glove, jacket, kasut suma basah.. eeeeee... kat dlm tu suma nyesal naik gelongsor dia.. kaw2 nye sakit tulang bont*t sbb terhentak..

lepas tu baru nak feeling2 winter sonata sbb salji turun dr atas.. ye ye tadah tangan & bukak mulut.. sekali buih sabun yg hinggap di dahi... hampessss!!!!!!


sib baik ada gak gmbr kat dlm class.. sbnarnya amek gmbr mr.medy ni sbb nak mms kat si mona yg laki kesayangan dia ada kat genting.. kecik je dunia ni errk.. husband member sendiri yg present.. siap x caye tuu.. ckp aku tuduh yg bam-bam je laki dia.. hahaha.. bila dah mms baru percaya..

ptg 2nd day.. kami dibawak ke outdoor theme park pulak.. mmg main pirate ship semata.. itu pun 40 minit Q baru dpt naik.. org tersgt ramai sbb cuti sekolah.. x pe la, bagi budak sekolah je la yg main errkk.. yg VIP ada invitation golf kat Awana..


sib baik ada private room utk b/fast/lunch/dinner.. x terbayang kalo kena b/fast ramai2 kat tmpt makan hotel... bisa pitam!! ini ready nak tgk Dazzle Show..


suku daripada dazzle show mlm tu.. speechless.. my 1st time... bukan sendiri yg nak pegi kan.. show mmg best.. the magic, the creativity.. bole laaa....


keluar je dr show, ini lah hasil dia... hahaha.. pengsan kalo boss tgk ni weiiii......


3rd day.. cepat2 cover gmbr sopan kami sebelum turun dgn skyway.. hahaha..


lepas hantar beg dlm bas, time utk posing.. tapi tak semua yg ada masa nih..


with Pn.Salmah, the head of TM NS..


menten gitu.. masa dtg dgn bas terus ke atas.. masa blk br sempat naik Genting Skyway nih..


4 comments:

cik EPAL said...

dah lama tak pergi menara kl :)

Zuliaena Husin said...

Best kan g genting.....aku g that day ghase cam best gilakkk....

Rozana Mat Radzi said...

wah..dua2 tmpt tu lama x menjejakkan kaki ke sana!

cik EPAL said...

klik iklan mas ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...