@churalliya

Monday, February 1, 2010

sgt rekemen utk xtvt hujung minggu

selama ni dgr2 je cerita ada aerobic setiap hujung mnggu, tapi kemalasan masih menghantui diri.. mmg x bleh pakai betul tau.. tapi, keajaiban telah berlaku.. tiba2 semangat nak bersosial tu dtg dan di support baik oleh lakiku..

msg sir capo mlm tu..
chu : esok ada aerobic tak?
capo : ada. sila hadir kol 7, kalau lmbt parking penuh

buat x tau je ngan msg parking penuh tu.. dlm hati, x kan lah parking sebesar tu bleh penuh kot.. mcm lah ramai sgt org kat sban ni yg bangun pagi2 ahad nak beraerobik..

sblum 7 dah siap solat & kejutkan najmi ngan bapak dia.. kol 7.30 gak baru smpai sana.. sekali bila smpai, hambik kau!! keta dah besepah2 parking tepi jln.. kagum.. mmg kagum!! kagum lah ramai sbnarnya org dah keluar rumah pagi2 ahad..

sampai2 je cover smbil dukung najmi.. lakiku g carik parking.. segan pun iye jugak.. rasa mcm nak blk pun ada.. punya la ramai org.. semua dah bepeluh2.. memula plan nak bwk najmi main playground je.. x yah lah join erobik tu.. next time je la...

sekali ada sorang awek dtg tegur.. "kak sue.. dtg berdua je ke?" laa.. nuyul rupanya.. eemm.. ada pun member dlm ramai2 nih.. apa lagik, erobik je la sebelah nuyul.. dia dah tentu la terror tetiap mggu dtg.. dah hafal semua step..

pas najmi kat bapak dia, terus pay att ngan instructor kat depan.. fuuuhh.. best.. mcm2 gaya poco2 ada.. les ketchup pun tak ketinggalan.. basah gak la bj berpeluh.. ngam2 je abis, najmi dtg peluk kaki... ok, kasik turn bapak dia lak nak kuruskan badan..

dlm hati, bagus betul xtvt mcm ni.. apsal la x dtg sini dr dulu? len kali bila blk umah sban, nak dtg lagik.. nak jugak.. kepada penghuni2 di kawasan sekitar sban (snwang-paroi-ampangan) dan yg berdekatan, jom sama2 kita dtg utk support xtvt mcm nih..

Tarikh : x de tarikh khas.. dtg je la setiap ahad
Masa : kol 7 pagi dah start.. smpai kol 8.30pagi
Tempat : kompleks belia dan sukan, paroi.. sape org sban x tau tempat ni mmg nak kena flying-kick
Acara : erobik la.. instructor dia ganteng2.. kalo x minat erobik, bleh jugak jogging (track baru disediakan).. bleh jugak bwk anak2 main ka playground dia.. atau malas gak, ada byk tmpt duduk disediakan.. jgn lupa bwk air sendiri..

semoga bertemu di lain sesi..

ha.. tu dia.. punya la ramai.. smpai kat belakang sana tu..


mengah.. tp nmpk camera terus control.. semangat nye pasal, kitowang dah siap2 tido pakai bj sukan.. hahaha kantoi x mandi lagi ;p


playground pun ada..


layankan budak kecik ni main smbil bapak dia lari 3 round


hehehe.. lepas nih cengkung la lakiku...

5 comments:

Capo Grande said...

sila jangan abaikan arahan sir capo selepas ini...huhuhu...

mummy_ayu said...

patut la macam kenal je tpt tu..kat paroi rupanya..rajin ye..

churalliya said...

capo : ok la, pas ni x abaikan..
mummy_ayu : thanks drop by.. sesekali join, best jugak..

So Close 2213 said...

waa sue, samalah kita menjaga kesihatan..weekend ni g aerobic lg x?, ana dh berenti sat danish demam..tempoh berpantang ler nmpknya..

QASEHNYA RANIA said...

bestnya...kalau lah kt cni ada cam tu, tiap2 minggu leh p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...