@churalliya

Tuesday, February 2, 2010

hasil titik peluh selama nih



dah tiba masa nak isi borang epf ni haa.. x ku sangka, x ku duga jumlah yg agak lumayan.. terharu pun ada.. selama 7 thn bekerja ehh.. ye ke 7 thn? beh kurang la tu, sejak lahirnya 'my blued' kenari.. umur my blued pun dah 7 thn ++..

kali ni kasik betul2 jadi nak keluarkan semua saving.. dah tya ngan org epf semlm..

chu : bang, kalau nak keluarkan duit epf sbb amek skim pencen, akaun mana yg boleh keluarkan? akaun 1 ke akaun 2?
abg epf : keluarkan semua la..
chu : eh, saya x nak keluarkan semua.. nak keluar sikit je..
abg epf : kalo nak keluarkan duit sbb amek skim pencen, kena tutup akaun terus.. dah x bleh biarkan lagi akaun tu bukak sbb dah x de duit masuk pun lepas nih..
chu : oooo...

betul gak tu kan.. tp, apsal ada yg kata jgn tutup akaun epf nih.. nnti rugi.. ??? erkk....

so, hari ni nak sungguh2 isi borang, siapkan semua.. esok jugak nak submit.. hahaha.. kemain excited.. nak simpan semua dlm ASB.. tggu thn dpn nye bonus.. yiihaaa...

7 comments:

Capo Grande said...

xsabar nya nak tggu thn dpn...chu bukak table, bukan bawah table...haha...

lekat jugak nama chu tu...huhu...terharunya aku...

Azrin Sham Bin Samsudin said...

Pergh...masyuk tu su..ape lagi wat kenduri doa selamat then jemput aku..haha

Zalifah Zahani said...

Wahhhh..best2!!!brp lumayan jumlhnye sue?sharela sket ;p
Jaja pun x saba blk ni nk kuakn epf..if mmg kene kuakn sume lg bagus..asb!!!!huhu :D
Nnt da slmt sume jaja nk tye sue detail psl proses
dia..blh eh?hppy investing!;)

churalliya said...

capo : meja mana ko nak?
acam : bleh.. nnti ko tlg bacakan doa selamat tau..bukan doa makan ;p
jaja : jumlah tu biarlah rahsia.. bila jaja blk sini? no problem! syarat bg 5% je.. hahaha..

Capo Grande said...

meja aku la...besar sket...xbyk brg...haha...

Anonymous said...

nk rasa sikit...wit kwsp tu ler hehehehe

mama adam ammar said...

wani aritu ambik akaun dua jer akaun satu tinggal..tak tutup terus,,,, tapi duit tu dah habis wat beli keperluan rumah baru..masuk umah tanpa hutang heheheheheh best wooo dapat duit tu membeli tak ingat hahahahah tapi kalu mc sue tak tahu nak watpe duit tu, smalam dalam bijak wang kat TV3 ada ceriter pasal overdraft... boleh wat duit ... opppss boleh tambah duit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...