@churalliya

Thursday, May 6, 2010

churalliya makin dikenali

tgh berpeluh-peluh (mmg sue berpeluh dgn hebat waktu tu.. cuaca sgt panas) mmg budget lepas habis keje melipat bunga ni nak terus gi toilet.. tiba2 dtg seorang awek menegur..

tgh khusyuk melipat bunga origami sbg salah satu hasil inovasi

"hai churalliya"

wah!! daku dikenali... wahhh.... tak sangka nyaaaaaaaa..... masa tu masih terkedu.. terus terpikir keadaan semasa rmbut, mekap, baju, lipstik, etc.. alamak, tgh comot momot akibat melipat bunga.. tgh blur2 lagik..

"ni bonda lah"

"ohh.. yg tinggal kat nilai tu ye... sorry lah berpeluh-peluh ni.. buat apa kat sini? bukak booth jugak ke? bla bla bla"

masa tu perasaan bangga dah.. sempat soh abg cameraman snap kan gmbr.. sekali.....

sue & bonda.. x pernah lagi org tegur dgn nama churalliya.. u'r the 1st.. terharu sgt tau..


"ooo.. ini lah baju korporat yg JEMAH tersalah pakai tu ye.."

ada jugak JEMAH di situ yee walau pun pada hari tersebut kami dipisahkan buat seketika.. utk Gerakan Inovasi Peringkat Negeri tapi teeeeetap org tya JEMAH..

hahaha.. ko sape mekchu nak dibandingkan ngan JEMAH tu..

ye la.. ye la... tp suka sgt ada org kenal churalliya di khalayak ramai.. semua ni aura JEMAH jugak..


penceramah ptg tu.. En.Mazlan Mohamad (antara x boss kesayangan kat MAMPU) tp frust sgt x dpt jumpa sbb ptg tu blk opis ada mtg lain..

7 comments:

Don & Nor said...

sronoottnyaaa.... dpt jumpa kwn blogger kan..
sronot sronot sronott....

soclose2213 said...

tulla sue, seronoknya..xkisah wlu comot2

churalliya said...

mmg x sangka.. kalo jln ngan jemah dah biasa sgt tgk blogger nak amek gmbr dgn dia.. tp sue ni mmg 1st time.. siapalah mekchu....

b.O.n.d.a said...

laaa..mekchu ker? kalO den tau den panggil mekchU..ekekeke..

Ohh..blOm bagi salam..
hai churalliya!!

den terkOjut sebOnarnya masa tu =p
sebab jumpa geng blOgger sampai tatau nak panggil apa..Sue? chu? hehehe..

psstt..psssttt...
identiti jemah adalah meng-kaver semata kOt2 salah tegur Org! muahahaha..matila den kena fire ngan jemah pasni =p

AKO said...

heee ok la tu sue.. wah pasni aura jemah bertambah2 la kena kat sue :p

churalliya said...

bonda : siti nurhaliza ke, erra fazira ke.. maya karin pun x pe.. haha..

ako : mmg aura sungguh

nuyulaisy said...

kak churalliya bilalah plk giliran sy jumpa akak???hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...