@churalliya

Sunday, May 2, 2010

Lagi kisah najmi dan buaian

tapi kali ni sgt tragis... menurut sumber, tiada sebarang kecederaan berat dilaporkan..

smpai je rumah, terperanjat gozilla tgk buai najmi terbelah di tengah!! nak bayangkan betapa terperanjat sbnarnya.. buai tu kitowang baru je tukar x smpai pun 6 bln.. sblum ni pakai buai anak buah yg skarang dia dah umur 14 thn dah.. nmpk sgt kualiti buai dulu & sekarang x sama kan..

rasanya dah tiba masa nak ajar najmi tido bawah waktu siang.. kalo mlm dia mmg x tido buai.. cuma time siang.. asyik nak main je.. kalo ada buai, senang nak paksa dia tido..

x tau la sukses ke tak niat murni ku ini.. semlm seharian bejalan pun dia x akan tido dlm stroller dia.. bila masuk keta baru lena.. susah la bibik nak buat keje nnti.. sure najmi meragam..

nak test dulu sehari dua nih.. kalo keadaan agak parah, nmpk gaya kena beli la jugak.. tp, kalo x cuba smpai bila najmi tak pandai tido bwh waktu siang..


inilah keadaan buai yg dah terbelah di tengah


kualiti besi sekarang yg sgt tidak bagus..


dan lagi.. sib baik la najmi x apa-apa

8 comments:

AKO said...

erkk bahaya nyaa seb baek x de pape...

AKO said...

erkk bahaya nyaa seb baek x de pape...

Don & Nor said...

yolah meksu...nasib baik xde pape.. ngeri menyaksikan tmpt kejadian.

Muhammad Adam Rayyan said...

@meksue, hoo biuskan aje abg najmi tu waktu siang.. wakakakaka~

mie said...

wah!!!
barangan antik ni...
nasib baik xde pape

muna said...

buai aku menurun ke anak buah aku, ok je sampai sekarang ni. ko imagine je laa, dekat 30 tahun, huhuhu

churalliya said...

AKO : sgt bahaya!!
nor : sgt ngeri!!
adam : sgt kejam!!
mie : sgt antik!!
muna : sgt lama!!

tq all
hahahaha.. ntah apa2 yg ko komen ni mekchu oiii

Jue Azman said...

sue, mula2 mmg susah skit nak kasi tido tanpa buai. Tapi lama2 ok. Irfan dah tido tanpa buai sejak dia jatuh slow motion dari buai. Takut dia wat lagi, so terus ajar tido bawah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...