@churalliya

Saturday, June 19, 2010

Selalu konpius tarikh hari ibu & hari bapa


keliru ku keliru.. mmg ahkak konpius.. bila sbnarnya hari ibu & hari bapa... sbb kitowang x pernah smbut.. wish pun selalu ter back dated..

mekchu terajin skit hari ni buat kajian skit psl tarikh sambutan hari ibu& hari bapa ni.. eceh, kajian konon..

hari ibu & hari bapa di sambut untuk memberi penghormatan dan peringatan terhadap para ibu dan bapa seluruh dunia.. terpulanglah, ngko nak sambut ke tak. tiada paksaan..

selalunya hari ibu & hari bapa ni disambut dgn pemberian hadiah dan kegiatan kekeluargaan mcm belanja makan, bg prezen, pergi bercuti dsb..

gmbr ni copet dr google, tp mekchu dah edit.. dah kaler kan gmbr tu & tmbh teks... ajaib nye mekchu sungguh rajin hari ni...


bila mekchu? bg tau la tarikhnya..

kat mesia ni x de tarikh khas.. sesetengah negara ada tarikh khas & mudah la nak ingat.. sbb tu lah ramai yg konpius termasuk lah mekchu.. arahan soh pakai bj korporat pd setiap hari selasa minggu pertama & ketiga pun byk kali kantoi, ini kan pulak smbutan sehari dlm setahun kan.. mulai hari ni mekchu nak cuba lekatkan kat kepada.. korang pun sama tau..

Hari Bapa --> Ahad ketiga setiap JUN
Hari Ibu --> Ahad kedua setiap MEI

print entry ni, rebus dlm periuk & minum air dia kalo susah sgt nak ingat.. hahaha..


3 comments:

Nida said...

laaa... sama ler kita... asyik kompius memanjang tentang tarikh hari ibu@bapa ni...hehe

rozana said...

chemistry la kite ek..
bru jek google satni..
nk tgk exact date tuk
father's day..maklum nk wish konon!
ceh..time dolu2 x sambt pn kn..;p
maknanya kt mesia ni esokla kn?

mekchu said...

nida : org tak pernah smbut mmg cam tu.. hehe.. kalo ada tarikh khas senang nak ingat kan

mokna : kita mmg dari dulu ada 'kimia'.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...