@churalliya

Thursday, July 29, 2010

Hari apakah itu?




ini bukan graf markah bulanan pelajar sekolah kebangsaan cik kiah atau graf pembuangan bayi di Malaysia... tapi itu adalah graf nuffnang.. elee... tak yah bg tau pun dah tau laa...

hits ikut minggu.. 1 minggu ada 7 hari.. sbb tu ada 7 blok di situ..

saje je tak crop angka kat paksi Y tu.. bahya wooo.. takut ditertawakan oleh ibuberanakkembar.. hahaha.. sbb mekchu bukan hangat sgt pon..

so, tugas korang cuba teka hari apakah yang bertanda merah itu?
dan sila berikan 3 sebab mengapa graf tu tidak sama rata pada hari bewarna merah berkenaan?

nak teka-teka pulak kan.. mekchu sayang korang.. jadi tak yah la teka.. biar mekchu yg uruskan.. hahaha.. tetiba teringat cerita si dia yang mengigau.. meh mekchu bg tau.. 2 hari tanda merah tu ialah hari SABTU & AHAD.. kenapa dia jadi mcm tu ehh??

mekchu dah fikirkan 4 sebab.. pernah dgr teka teki berikan 3 cara bagaimana nak masukkan seekor gajah dlm peti ais?? konsep dia sama la ngan jawapan mekchu nih...
korang tolong pikir sebab-sebab yang lain pulak.. pas tu bg tau mekchu..
  • 1. hari Sabtu & Ahad orang ramai tak keje
  • 2. kalau tak keje maknaya orang ramai bercuti..
  • 3. so, kalau cuti ramai yg buat xtvt dgn family, blk kg, shopping atau mandi air terjun.. dan tak sempat nak bukak belog oren ni..
  • 4. oleh sbb itu lah hits pada hari Sabtu & Ahad kelihatan merudum dgn sebegitu rupa...
korang nye graf cane lak? atau hari sabtu & ahad merupakan hits yg paling tinggi?


7 comments:

shaza said...

Samo la macam den punyo.. Sabtu dan Ahad ni memang hari yang tak produktif untuk berbelog kot..

mekchu said...

semua fokus kat family.. itulah masa beharga utk family

JIVEBUMZ said...

yup hari cuti biase org tak layan blog.. huhu org cam saye jer layan tu pon kalo somi kene keje..hukhuk bosannn

mummy Darin said...

bagilah aku tgk hits ko baper... ibukembar nak gelak ke?? biarlah dia....sib baik bukan aku yg ada anak kembar, sesilap aku plak masuk blacklisted list he..he..

mekchu said...

jivebumz : oo.. mekchu dah tau sape yg tolong tambah hits hari sabtu & ahad.. tq

musz : tak yah la.. kalo dah 'tahap' nnti aku tunjuk.. kalo ngko la siemakkembar tu, tau la aku nak buat apa.. hehe

BUNGA said...

salam mekchu..
kalau hari sabtu ahad, sy pun jarang bukak blog.. sebab masa tu la baru suami saya free and ada kat rumah..

dan masa tu jugak sehari suntuk x der kat rumah.
org lain pun sama mcm sy juga kot. :)

mekchu said...

sabtu ahad tak bleh kaco.. special utk family kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...