@churalliya

Tuesday, November 2, 2010

Setelah sebulan

Walau pun dah opis sebelah-sebelah, tapi bukan hari2 bleh pegi keje sesama.. bukan hari2 bleh makan sesama.. bukan hari2 bleh balik keje sesama.. dah pegi tak sama, konpem la balik pun asing2.. sengal..

Setiap hari sebelum tido (nak jugak mention adegan sebelum tido), soalan wajib bini kpd laki kesayangan dia..

"pa, esok pegi keje sama2 tak?"

yepp.. setiap malam okeh... tanpa jemu..

kalo seminggu tu, adalah 2x je kot pegi sama2.. yg selebihnya bro.john ada tugas rasmi kat luar.. meeting kat ptrjy la, ceramah kat ampang la.. itu bleh diterima lagik sbb nak cari sesuap nasi bukan senang kan..

tapi kalo tugas tak rasmi cane??

"ma, esok papa nak tgk bola kat stadium tau"
"esok mama bwk keta ehh.. papa ada futsal mlm sok"
"ptg esok papa ada game kat padang mps"

kalo dah ayat2 cam tu, paham2 sendiri lah yee.. mmg kena bawak keto lah jwb ehhh..
tiada kompromi.. tak kuasa nak tggu dia smpai malam.. balik rumah cium ketiak najmi lagik best..

tak jadik la nak sewakan tmpt parking kat opis tu *wink

jadi, korang jgn lah jeles-jeles.. smpaikan kekadang lupa yg bro.john kesayangan mekchu tu dah keje sebelah2 bangunan..


tp gmbr pegang-pegang tangan mcm ni harus lah ada kan.. kasik korang panassssss skiiittt.. hahaha... suka tau..

itu lah sebab dari zaman berchenta dulu dia selalu ingatkan mekchu dgn ayat ini "biasakan hidup susah".. mula2 tak faham apa kena mengena ayat tu dgn zaman perchentaan kitowang.. tp lama2 bila pikir2 balik mmg byk kesan nya..

"pn.su, tadi saya jumpa bro.john kat dlm lif"
"oohh.. ye ke..." (x de perasaan sbb dah terrrbiasa kot)


yep.. smpai skang walau dah sesenang mana pun, mekchu tetap ingat zaman susah2 dulu termasuk tahap kebergantungan mekchu terhadap dia.. ikut kes jugak.. kalo kes tu berat, of kos i will hallo my darling kan.. hehehe..


yg best opis sebelah2 ni sbb bleh buat segmen terjah dari akak rmbut rebonding... hahaha.. sib baik mmg dia tgh khusyuk setelkan fail 3 tingkat atas meja..


kalo agak2 mekchu ghaib sebentar tu, pandai2 lah korang carik ehh... teeettttt...

21 comments:

Iena said...

sama kes la kite mekchu...
achik nyer opis pon dekat2 jer ngan ina. pegi keje sama... lunch sama... blk sama... tp idoklah smp tahap terjah cam mekchu... heehehehe

b.O.n.d.a said...

bestnyeeeeeeeeee..
den jugak lah sOrang ke timOr sOrang ke barat
dalam periuk bertemu jugaaa
hiks
;p

JIVEBUMZ said...

wah bestnya mau hari2 pegi mengendeng opis laki den kalo sebelah2 cam nie haa hahaha

~~@lyci@~~ said...

huhu, gmbr pegang tangan tu mmg panas.. jeles2..

eh, opis sebelah tu maknanya kat bendahari ker, pertanian ker, jpbd.. sibuk jer nak tnye tu hehe..

mummy Darin said...

oik.. keroje ler.. mengular je gi bercinta..ha..ha.....

AKO @ retna said...

best nya dier...
alaahaii klu laaa kita pun sebelah menyebelah gak tapi apakan daya... huhu... jeles nih ahaha :p

zie said...

waaaa....jelesnyer....

saya jauh - sorang melaka, and sorang penang.

Dec nanti - sorang Kl and sorang Melaka.

Kalau dpt sorang sban and sorang melaka pung dah syukur banyak2x sangat...

Nad @ MamaZakwan said...

ho,ho,ho..jeles2 =p

littlehumblelynn said...

mekchu

bila dah pdi bwk keta..mmg hubby memanjang ngelat nak ajak g mana2..dia tahu kita leh bwk kan..sabor jelah!!

lieza78 said...

jeles tau ngan mekchu ni.. saje jer interprem tangan tu.. walaupun deming tu sebelah jer ngan opis ketuk2 dinding pun dengar.. xpenah kuar makan sama.. sob..sob..
kalo bro john kata biasakan diri susah... hah deming lak 'biar mama berdikari'.. tengok sebab tu lar bini dia lopeh KLCC ngan miss lana.. hah apo laie gigit jari lar mr deming...

CaDLyNN said...

so sweetlah bro john n mekchu :)

Aini said...

sweet.. mcm budak skolah baru bercinte..huhu..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya opis sebelah mnyebelah..yg pgg tangan tu panassss....uska tgk..tetiba teringat cik abg kita...:)

makdara TERdiva said...

i jeles okeh! sbb sidia seberang laut..

semoga kebahgian kalian berdua berkekalan smpai bila2..:D

therosputih said...

hihi...hatiku terpaut la sama ini blog...mau follow lah...

tp kan, mmg panas la gmbar pgg tgn tuh...resipi menjadik nampaknya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya..opis dekat2....

cik hani said...

hehe...kene selalu perhatikan pn sue ni...kekeke. ;p

Ila Ramli said...

uhumm..uhummm..
akhinya tercapai laa sudah hasratbro john itu.. yg terpendam selama 3 thn di putrajaya nih... hahaha ;D

azzey said...

mekchu: bestnya offc dekat2 ngan hubby ye. nak juga dekat2......hu3.....

rozana said...

serius...
ni dh mcm zaman uum jek ni..
harap2 makin bertambah lovely cik najib ya...

CuTeMiUt78 said...

dolu2.. kita ngan my cik abg keja satu tmpt yg sama gak... hari2 g keja sama2.. blk keja samo2.. luch samo2... tapi bila dah ada anak.. sorang g keja naik keta.. sorang g keja naik moto... sebab hubby kita blk keja tak tentu masa.. kesian kat anak.. la ni... lagi la.. weekend je dpt jumpa hubby... windu2 wwooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...