@churalliya

Thursday, July 29, 2010

siput sedut di kepala

debaran nak naik pentas salam ngan MB semakin terasa.. terbayang badan MB yang gagah, tinggi dan tegap itu akan berdiri di sebelah mekchu smbil kami berdua tersenyum ke arah camera.. perghh.. indahnya....

tapi dilema nak pakai baju apa neh?? nak buat pesen apa rmbut neh?? nak mekap style apa neh?? telah melanda sejak dapat surat hari tu..

penyerahan surat APC oleh Dato' SUK.. nerves.. nerves..


bj kebaya kah? kurung kah? ermm.. kurung hari2 pun pakai kan.. bro.john soh pakai suit sbb dia yg hadiahkan masa dpt masuk gomen hari tu.. dia kata nmpk executive skit.. tp kalo pakai suit kena pakai blause yg ropol2 di dada.. baru mcm maya karin.. mana mekchu ada kemeja ropol2.. kena beli la pulak.. lepas tu konpem malu nak pakai lagi..

cadang nak pakai bj teeeeeeett je..

rmbut?? rmbut ni cane??? itu mmg masalah.. mcm korang yg dilema nak mecing kan kaler tudung ngan baju la gitu.. mmg last resort lepaskan aje mcm hari2 gi keje.. tapi carik gak alternatif lain seperti sanggul???

mekchu di dandan khas oleh faizal.. dia tu mmg suka dandan rmbut, mekap.. meriah opis ada dia nih..


dpt pulak rumet sementara yg suka amek kan gmbr..


sakit okeh... dah la pakai getah tempe.. bila nak cabut tu sakit dia hingga ke pangkal kaki..

dan hasil nya.. taraaaa...

siput sedut versi tersedak.. tak proper sbb tak de spray.. sikat pun guna jari je.. hehehe.. dah ready kalo kena kutuk ngan ibuberanakkembar..

tapi mcm x sesuai la pulak sbb muka mekchu ni dah boOlat, bertambah bOolat kalo wat sanggul.. dah la leher mempunyai byk rerambut halusss...


nmpk gaya mmg tak yah buat apa je kat rmbut neh.. biarkan lepas je laa.. ada idea tak?? ke nak minta bantuan ejen OSO??


16 comments:

gaha said...

Bravo...... tahniah

enol said...

aku rase ko lepas je mcm ko slalu gi keje... tapi kasi letak sepit yg blink2 sebelah.... so sok2 MB kenal kalo lalu sebelah hehehehe....

Kalo hari tu jek ko beriya2 melawa nanti esok2 org x perasan ko plak kih kih kih....

mekchu said...

gaha : tq

enol : mmg susah nak wat snggul rmbut aku neh.. idea pakai sepit tu aku suuka....

~~@lyci@~~ said...

haha.. mmg xtido mlm la ni pikir pasal nak salam MB.. apa kt mekchu pakai kebaya sbb mekchu jarang pakai kebaya kan.. pastu rambut kasi lepas pun xpe sbb rambut mekchu canti.. cuma nnt mekchu bg mekap la skit.. br MB ingt muka mekchu smpai bila2 hehe..

kemma said...

hahaha..mmg hapening la mekchu ni..leh buat sy tersengih klo baca..pakai kebaya pon cun gak:)

e.l.i.z.@ said...

fuyooo ngan MB tuhhh

lawa la sanggul siput sedut faizal buat tuh..

mmg ptt panggil ejen oso nih..3 special steps,that's all you need. Three special steps, and you'll succeed. Your special assignment is starting now, and three special steps will show you how.

hahahha TER-nyanyi kt sini la pulak :P

mekchu said...

alycia : MB yg tak tido mlm lepas jmpa mekchu nnti.. ecehhh...

kemma : kebaya pendek bleh?

eliza : mekchu baca smbil nyanyi ni.. hehe..

soclose2213 said...

kebaya la sue.

rambut tu ikat separuh..ala yg biasa2 sue wat tu g kenduri kawin.. tak yah ngarut2. pendapat 50 sen..hik hik hik

shaza said...

cantik gak sanggul siput tu.. dulu pernah nampak siti nurhaliza buat camtu gak.. muka mekchu bulat ke?? nampak macam bujur sirih jer..

cik hani said...

pn su..tahniah!!jangan lupe belanje ek nnt...hehehe. :p

Ya ALya said...

mek chu dah cantik...pakai apa pun tetap lawa....

mekchu said...

sc : kebaya cik mala? ada..ada.. tu la, tak nak amek risiko kalo snggul tercabut masa nak pentas.. hihi

shaza : boOlat lah.. bujur tang mana tu?

filza : saya belanja 6 ogos nnti :)

ya : aduhai... lemah lutut ni dgr pujian mcm tuh..

Rafidah Shamsuddin said...

ko nampak kurus sgt la mekchu...on diet ke?

rambut kasi blonde la...then buat curly2 sket kt hujung :)

rozana said...

puan rasa lepas jekla..
lg cantik kot..;)

tiefazatie said...

tahniah kak..=)..erm..lepas je la rambut kak..lg cumil..hihi

mekchu said...

pid : diet apa nye.. aku nak TAMBAH lagi 2 kilo nih.. blonde idea terbaik..

mokna : lepas kan, pas tu blonde skit

tie : cumil ke ahkak ko nih???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...