@churalliya

Saturday, July 24, 2010

kasihnya bapaknajmi


di suatu petang kat kedai mapley yg ada free wi-fi..


"ma, papa ada nmpk moto budak yg tekan pakai kaki tu.. kan mmg dah lama carik utk najmi.."
"ooohh.. kat mana?"
"kat kedai sana tu.. itu lah moto yg papa carik nak present utk najmi thn lepas, tapi tak jumpa"
"ok la tu.. present kan utk thn nih.."
"nnti mama top up skit ye..."

sempat lagi tuh paw minik dia nih...

dan kami pun setuju beli demi utk putra kami yg tersayang...


harga moto nih rm250 setelah dpt diskaun ngan tokeh.. dan mekchu hanya byr kan rm50 sahaja.. hahahaha..

bro.john buat pandangan muka pelik bila mekchu hulurkan sekeping je duit 50..

"kan mama dah susah payah dptkan sponsor party najmi hari tu.. hari tu kira mama yg bayar apa...."

terus dia menerima walaupun hanya sekeping.. hahahahahaharinimintaklahhujan...


test betul2 pa.. cuba tekan-tekan kat situ.. betul ke kuat tu..


laaa... mama soh tekan-tekan je la.. bukan soh naik.. adoiiiiayai bapaknajmi neh..


mekchu & tokeh kedai yg sgt agresif..


korang ada rasa tak.. kalo kita ada belikan something utk anak, masa blk umah nak tunjukkan benda tu kat dia, kita akan rasa sesuatu yg saaaaaaangat indah.. expecially masa tgk memek muka anak kita tu.. kadang2 kat opis lagik dah rasa xcited nak tgk reaksi anak kita..



& of kos najmi sgt teruja.. selama ni dia tolak keta & basikal pakai kaki je.. dia tak pandai kayuh lagik.. sedang elok la tuh dpt moto yg main tekan pakai kaki nih..

sesungguhnya najmi amat sukar utk tnggalkan moto baru dia tu.. dia turun bawah, 3 saat lepas tu dia akan naik blk..


dan sebaik sahaja dia celik mata pada keesokan hari nya...

nak dekat sejam main kat luar.. dia tak mo masuk dlm.. last2 mekchu mendapat satu akal.. kebetulan moto dia tersangkut..

"mi, moto dah habis minyak laa.. papa tak isi minyak la ni.."
"aaaaa???"
"nnti kita soh papa isi minyak ye... dah jom masuk!!!"

dan alasan itu berhasil (buat masa ini)....

12 comments:

zairie said...

bapak syg kan anak :D

my recent post:
MARI MENGUNDI PENGANTI PAUL THE OCTOPUS UNTUK WORLD CUP 2014

tiefazatie said...

baeknye...swit..hihi

hazman aka species1980 said...

Alasan yang buat budak tu caya bulat2x... hehehehe....panjang akal....

AKO @ retna said...

hhahaha wah bagus punya alasan... eh kita nk cr satu arr utk mr ABIN hehe

mekchu said...

zaire : mmg betul.. kadang2 telebih sayang pun susah gak

tie : buat2 baek je tu..

hazman : parents skang kena cpt pikir.. hehe

ako : skang dah senang jumpa.. beli lah 1

lieza78 said...

waaaaahhhhhhhhh.... najmi nanti bawa lana naik moto eh.. pastu lana bawa najmi naik keta lak kkkk....

~~@lyci@~~ said...

wah, najmi dah jd mat rempit dah ;)

mekchu said...

lieza : lana layan ke mat rempit dlm hati ada taman mcm najmi nih.. hehe

alycia : tgh ajar najmi wat wekang & willy.. hahaha

soclose2213 said...

sue alasan yang baik..takpe lepas ni mama kena fikir fikir fikir..budak2 sekarang lebih bijak dari yang kita sangka

mekchu said...

kena gi kursus berfikir helah secara pantasss... hehe

Jue Azman said...

hehe...mmg betul. klu naik motor tu, sure susah nak turun. dah lama beli motor tekan2 tu smpi dah lunyai skrg ni sb asyik dok berebut2 jer.

rozana said...

najmi..
nti ckp kt mak..
mak lps ni tukar tngki kete najmi to ngv tau..
sbb lmbt ckit abis mnyk..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...