@churalliya

Monday, July 19, 2010

Kejadian sebalik persiapan party oren


aii mmg nerves.. pagi2 sabtu tu masa hantar mak gi pasar pun dah salah jalan.. tak ikut jalan biasa.. asyik fikir psl chicky je dari pagi..

kol 12 mekchu dah mula bersiap.. bleh la try pakai lens dulu sementara tggu azan zohor.. sebelum tu mekchu dah tya cara2 nak pakai lens .. ala, lens dari ciba vision yg dpt free tu.. dah la dpt smpai 2 sampul.. 1 nama mekchu & 1 lagi nama bro.john.. tapi 2-2 mekchu yang punya!!! wahahahahaha..

kat opis jumaat lepas lagi dah siap2 tya dgn mr.hazry cara2 nak pakai contact lens sbb kebetulan dia yg masuk bilik mekchu masa tuh.. kebetulan jugak mr.hazry ni baru lepas wat laser mata.. mmg calon terbaik ahh mekchu pilih.. tidak syak lagi...

sila bayangkan dgn gaya sekali.. sbb masa dia xplain mmg gaya dpt 10 markah..

"mula-mula mestilah basuh tangan bersih-bersih.. pas tu lap kering-kering.."
"bukak bekas ni, letak kat hujung jari macam ni.."
"sebelah tangan bukak kan mata, sebelah lagi tap kan dlm mata.."
"kelip2 mata, nnti lens tu terletak betul2 kat tgh2 mata.."

so, mekchu pun buat mcm yg tlh diajar.. ingatkan senang.. bukak2 je bekas lens tu mekchu pun picit2 lah lens tu.. kekonon nak kasik lembik.. nnti tak de la sakit masuk dlm mata.. sekali ngko...

hahahahahahahahahaha... mekchu terpana.. apa yg telah aku lakukan? kenapa bleh koyak lak?

tak pe.. tak pe.. ada byk lagik kan..

so, bukak lagik yg lain.. kali ni lebih hati2.. kasik letak baik punya kat hujung jari..


tap (seperti yg telah diajar..)

wei.. apsal tak nak lekat nih.. try sekali lagi...


tap...

tak maun laaa..

sekali lagik..

tap..

dari elok melengkung ke luar, bila mekchu tap kan dia melengkung ke dalam lak.. tapi yg penting nya lens tu masih di jari.. tak nak lak melekat kat mata..

sbnarnya.. sbnarnya mekchu takut... takut sakit... sbb tu bukak mata kecik je.. uwaaaaa....

ini adalah pencapaian terbaik.. terbaik sbb berjaya lekat walau pun kat kelopak mata.. berbanding sebelum sebelum tadi kat jari je.. hahahahahaha..


sudahnya dlm tong sampah... baru ingatkan nak bermata bundar di party anakanda terchenta..


korang, cemana korang bleh steady pakai lens erk? tak sakit ke??

18 comments:

nuyulaisy said...

kalau x pnah pkai mng x jgi..sy dlu susah jgk nk masuk dlm mata..tpi try punya try smpai skrg sonang je nk pakai...kejap je dh ada dlm mata..hahha

nk merajuklah buat bsday x ajak pun nuyul..nak nangislah...

wildcutecat said...

tak sakit pun bile lens tu masuk dlm mata. dulu saya pun pakai lens gak. mula-mula mmg takut sebab ingatkan sakit bila nak masukkan dalam mata. tapi sebenarnya tak rasa apa-apa pun.

NeenaAnuar said...

larrrr... sayangg nyer ke tong sampah sudah nyer! huhuhu...

neena pun sekali jerk experience pakai lens waktu nak kawin dulu... tapi memang... mula2 pakai kite tak biasaa.. so memang susah kite nak nak masukkan... pendek kata mata memang sampai berair air lahhh! tapi once dah biasa dlm 2-3 kali pakai lama2 ok.. dia tak sakit pun... cuma teknik nak pakai kene betol...

tapi lawak lak tengok lens mechu yg dah pecah tu... lens kene dibelai secara gentle.. tak leh kasar2 yer! hehehehe...

Muhammad Adam Rayyan said...

wahahaha lawak la mekchu ni.
tapi mmg takut pun nak pegang bijik mata sendiri uuu

illafira said...

sama la kita.. saya pun tak berani.. last-last tu buang je dlm tong sampah gak..

shaza said...

uissh, ngerinye tgk gambar yang no 4 tu.. hehe.. mula2 memang tak biase.. susah nak lekat kat mata pastu rasa semacam jer.. tapi bila dah lame2 nnt ok..

tak silap kita la kalau susah nak lekat kat mate ni sebab mata tu terlalu kering.. so kena letak macam eye-mo dulu.. utk lebih kepastian cuba tanya kat optometrist..

kemma said...

sayangnye lens tu hihi:)tp sekbekla free klo x berair n merah gak mata try in error kan..hehe.

mula2 je susah..lepas skali dah pakai trus ok.saya dlu pon camtu.skg ni dah expert x tgk cermin pon bole..:))

mya said...

duhh... sayangnya tgk lens tu dah terkoyak..
tak pedih ke mata pakai lens ek.. huhu..

JIVEBUMZ said...

hikhik saya pon serammm jer pakai2 lens nie

~~@lyci@~~ said...

adiuhh, mmg tragis sungguh nak smbut menantu ni ekk hehe.. smpai pecah2 lens mekchu buat..

try bebyk kali mesti ok mekchu..
raya taun ni nak try pakai lens la hehe..

e.l.i.z.@ said...

hehehe sudahnya masuk tong..syg nya! brapa harga tu?

eli dulu suka gak pakai lens ni, tp rs mcm leceh nk jaga..dulu xreti gak pkai, if dh biasa, lama2 ok la heheh

soclose2213 said...

hahahahhaha gelak sakan kat sini,sue ni wat kelako la..
bagi mata2 jenis pesen kita kita sengkak beso2, klu tak, tak mau masuk..xpela tak rabun tak kisah, klu mcm ana ni..tak nampakla jauh nun di sana..kui kui kui

mekchu said...

hahahaha.. korang semua mmg kelakar laa.. thanks yg bg tips.. tp mekchu mmg tak akan try buat seketika neh.. serik.. sape nak lagi sepasang lens for free?

rozana said...

mekchu,
mata ko dh cukup bundar lar!!!
lain kali amik yg kaler oren tau!
bru match ngaan theme the orange mama..;p

mekchu said...

bundar kah?
snggup ke tgk mekchu bermata oren? harimau pun segan nak tgk nnti.. hahaha

lieza78 said...

hehe sian lens tu terus masuk dalam bakul sampah..adoii.. mula2 mmg agak susah nak pakai mekchu.. bole bengkak mata macam baru lepas nangis.. lama2 ok ler... leh cuba len kali k.. untuk bundarkan mata mekchu tu.. tp salute leh snap masa pki lens lagi ekeke..

mekchu said...

tobat takmo pakai lagik.. jgn apa2 kan mata ku.. ohh tidak.. ekekeke.. dah tension x masuk2, capai henfon terus snap gmbr

NeenaAnuar said...

sayaaa nakkkk! siap angkat kaki sekali nie! hahahaahaa.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...