@churalliya

Thursday, July 22, 2010

Mari kenali mekchu : Bab 4 : Suamiku


mekchu tak de kawan yg betul2 bleh dikategorikan sbg best pren.. mekchu jarang cerita hal peribadi atau masalah mekchu kpd org lain yg mekchu tak kenal.. mekchu jugak jarang menangis kalo rasa sedih dgn org lain.. kecuali dengan En.Mohamad Najib bin Mustafa..


dia lah best pren mekchu, dia lah kaunselor mekchu, dia lah pendengar yg setia dan dia lah soulmate mekchu...

kami disatukan pada 20.05.2005.. saje pilih tarikh tu biar dia senang nak ingat.. lelaki ni payah skit nak ingat tarikh2 penting mcm tu.. so far dah 5 thn ni, dia tak pernah lupa lagik la.. nnti lah mekchu wat bab psl perkahwinan ku..

start dari tarikh itu lah mekchu sudah mempunyai seorang yang bergelar suami/husband/hubby/laki.. hahaha.. (eh, gelak lak dia..)

yg mekchu selalu membebel psl bro.john tu dia ni la..


nama bro.john hanya tujuan tulisan belog semata.. kat rumah aii panggil dia bucuk.. hahaha.. najib ni suka sgt dgn nama john.. kalo kenalkan diri dlm tipon mesti guna nama john.. gasak la...

bro.john sebaya ngan mekchu.. penghujung 70-an.. tua hanya pada umur gitu.. secara luaran kami mcm budak lepas SPM..
hahaha.. ada ke yg gatal2 kulit dgr statement tuh??

laki mekchu ni jugak seorang pegawai kerajaan sejak 2003.. dia masuk gomen dulu.. masa tu mekchu tak pandang keje gomen ni.. apa kelasssss... fresh2 grade kan, kena la keje private.. pakai seluar, pakai skirt.. baru lah glamer.. hambik ngko.. glamer ke benda nya.. asyik tak cukup duit je bila ujung bln..

sebelum tu pernah jadi part time model..


skang dia keje kat kem.sumber asli dan alam sekitar (NRE), putrajaya sejak dpt promotion pada penghujung 2007.. lama dah, tp x dpt2 lagik tukar n9.. dia dulu kat n9, mekchu kat ptrjy.. lepas mekchu dpt tukar n9, dia lak tukar ptrjy.. heeemmmmmm.. ketahuilah, jiwa nya amat tebal dan kental untuk kembali memberikan khidmat di n9.. wahai org2 yg bert/jwb, tooolong lah tukarkan laki aku ni blk ke n9 semula..


ni masa baru2 keje kat ptrjy.. dapat lah merasa 3 bulan kot sama-sama ulang alik ke ptrjy... skang tidak lagi...

masa lapang suka terdampar dpn tv.. kalo dia dah layan movie, harus kena tggu 2 jam baru bleh nak gi mana-mana.. sbb tu kalo bleh jgn bg tau ada movie.. huhuhu..


masa lapang jugak suka main golf.. sesudah subuh akan keluar rumah dan blk menjelang magrib.. pegi putih gebu (gebu kah dia??), blk mcm si paul kena bakar.. hangusss... smpai skang isu main golf tak pernah selesai.. ye la, pukul jalan.. pukul jalan.. ntah apa pya hobi daa.. peluh yg keluar tu sbb panas.. bukan sbb xcersice..


sgt suka berlawak.. smpaikan kalo dia berlawak, najmi sendiri tak sanggup nak tgk.. bayangkan dia bleh shuffle kat tgh2 shopping complex.. hahaha.. tp itu salah satu sbb hati mekchu terpikat dgn dia.. sgt kelakar dan akan buat sesuatu yg tak tercapai dek akal..

lepas tu, dia ni jugak sgt berjimat.. jarang lah nmpk dia belanja besar.. bj tu akan di pakai selagi ketiak tak koyak.. kecuali kalo terdesak.. sesuai sgt lah mekchu dijodohkan dgn dia.. kontra gitu.. skang tgh sungguh2 kumpul duit buat simpanan hari tua.. dia kata nak belikan BMW 3 series utk mekchu..

lagi apa erk?? haaa.. makanan kegemaran adalah kuih kodok..
kalo dpt kuih kodok yg garing kat tepi tu, 1 kilo tepung pun habis.. dan minuman kegemaran of kos teh tarik.. sarapan pagi teh tarik, minum petang teh tarik.. makan t/hari pun teh tarik jugak.. peduli apa cuaca panas..


pernah sekali masa tu mekchu tgh pegnen.. bukan bleh bau mapley.. dia sgt teringin nak minum teh tarik mapley.. snggup soh mekchu tggu 5 minit dlm keta semata-mata nak pekena teh tarik.. dpt teguk 1 gelas jadik la.. ilang kempunan.. adeii..

suka karaoke jugak.. kalo ada function yg sesuai dgn jiwa dia, lagu angin malam, broery marantika akan jadi pilihan..


ni masa dinner NRE tahun lepas.. tu belum letak gmbr karok kat umah pengantin lagik..

walau apa pun perangai dia, baik yg sopan mahupun shuffle di tgh org ramai, mekchu tatap sayang selalu.. dia lah pelakon dan pelawak di hati mekchu.. sekian..

14 comments:

soclose2213 said...

wah cenggitu kisahnya..semoga berkakalan sampai bila2 erk..=.=

Jue Azman said...

hahaha...dia mmg seorg yg lawak tp lawak dia tu kekdg tak bertempat.

mekchu said...

sc : amin...

jue : hahaha.. aku tau ada peristiwa yg x dpt dilupakan.. ngeri ooo..

JIVEBUMZ said...

phewwww bertuahnya mekchu dapat suami sehebat abg john! hihi

semoga kekal hingga ke akhirat..amin

nuyulaisy said...

wahh bestnya kisah ni,nanti smabung smpai habis yer...

mekchu said...

jivebumz : dah jodoh..

nuyul : tak sambung dah.. kisah habis smpai sini je.. nnti bab lain pulak

NeenaAnuar said...

suke baca entry nie! sweet! heheehe.. nanti jgn lupa sharing2 citer kawin mekchu gak yer!

waaaaa... kagum hubby mekchu leh main golf!

mekchu said...

ok, lepas ni bab kawin pulak.. suka eee.. di paksa main golf kekonon nak bincang psl keje.. x masuk akal langsung

Jue Azman said...

sue, ituler pasal. mana leh lupa. teruk aku dibuli dgn dia tau.

mekchu said...

hahahaha.. kesian ko.. mmg kali buli.. ngan anak sendiri pun dia tatap buli

~~@lyci@~~ said...

pernah bekerja di bwh 1 bumbung dgn bro john dulu.. skrg opis depan-depan lak hehe.. yeah, nice guy.. smoga jodoh mekchu & bro john berkekalan.. amin..

mekchu said...

amin...

QASEHNYA RANIA said...

su doakan semoga mekchu n bro john berkekalan hingga hujung nyawa...
amin

Eri-chan said...

baru baca kisah sebab dia dapat anugerah..nak tahu keje apa. boleh? hehehe..anyway, yang penting kemesraan berpanjangan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...