@churalliya

Monday, August 9, 2010

Najmi ke padang bola


Tak pernah bawak najmi gi padang bola.. dulu masa dia kecik tak sabar nak tggu najmi besar kekonon nak bwk main bola kat padang... sudah nya umur 2 thn baru lah dia dapat merasa buat pertama kalinya menyepak bola kat atas padang..

bro.john mmg selalu gi main bola ngan team2 member lama dia kat seremban ni.. dorang still calling2 soh turun main.. felling pemain import la tu.. kot betul hebat x pe gak.. hihihi..

mmg tak terpikir nak bwk najmi.. tiada kaedah yg sesuai buat masa ni.. tetiba hari tu bleh lak bro.john ni blk awal.. kes mtg habis awal.. terus dia call mekchu ckp
dia blk umah mak amek najmi.. soh mekchu balik opis awal, amek najmi kat padang..

wah... menarik gak idea tu.. merasa anak aku nak pijak rumput kat padang bola tu..

siap pesan susu, air, pampers & car seat jgn lupa... maklumlah 1st time ok dia nak bawak anak keluar berdua dlm keta gi seremban.. ada la dlm 10-15 km..

setibanya mekchu kat padang bola tgk dorang tgh layan remote car.. kelasssss anak mak dah pndai main remote car.. sugar mummy mana yg beli kan nih...

bila tya, bro.john ckp RM10 je kat petaling street... tiada soalan lanjut..

terus mekchu check keadaan dan kondisi anaknya...

nape papa tak sikat rmbut dia dulu???


nape papa tak tukar kan baju dia dulu??


nape tak pakaikan dia kasut??
yang ado je la papa ni tau.. kesian najmi comot..


kerek woo najmi main remote car tu.. bila mekchu pegang controller tu dia siap ajar..
"ma.. tekan ni ma...."

wahhh... eksen ko ye.. baru je nak tekan, dia amek blk.. cissss...

terus bawak gi padang..

smpai kat padang pun dia nak main gak


sekali bila dia dah nmpk bola, mmg dah x pedulik remote car dah.. padang kan luas... tak tentu arah dia nak lari.. sepak-sepak bola.. suka sgt dia..

bye mama.. najmi nak ikut papa..


sepak bola pakai selipar.. papa dia kemain berkasut bagai.. anak dia bagi pakai selipar aje..


nmpk si kecik tu.. relek je dia main kat tgh2 pdang.. game nak start dah tu.. susah nak soh dia keluar padang.. esok bila dah besar harumkan nama negara ok.. mama nak kasut emas :)


dia cari-cari papa dia tak jumpa.. semua pakai baju sama.. terus dia jerit sekuat hati..

"paa...... OoooOOooo pa..."

"paa...... OoooOOooo pa..."


hahahaha.. papa ko tak dengar la.. dia sibuk nak score goal..


kejap je najmi kat situ.. tak bleh lama sbb najmi x makan lagi.. x mandi lagi.. esok-esok leh ikut papa gi main bola.. nnti x de la papa blk main bola kol 10.30 mlm kan... buwahahahahahaha...

last shoot najmi sebelum kami balik rumah..

9 comments:

shaza said...

najmi nampak dah besar sangat.. mekchu dah boleh tambah bilangan ok..

JIVEBUMZ said...

ada harapan nak jadik pemain negara bila besar nanti!

dia punyaaa semangat tu kemain lagik :)

AKO @ retna said...

wah 2 tahun dah reti ek main kete control.. ermm teringin gak nak belikan my anak buah kete control tapi takoot kang dia x reti plak nak main, kasi rugi jer...

tapi cute je tgk najmi pegang alat control tu kan.. cam terror je.. best nih.. idea idea idea menarik.. heheh

mekchu said...

shaza : 1 + 1 = 2.. insyaAllah

jibam : dia mmg suka kan bola sgt sgt

ako : tu la pelik.. kalo nak beli sndri tok sah harap la..

pid said...

betulla...najmi nampak dah big boy...
mekchu...minat bola tu, terkenan ke? kan ko ada amek gambar dengan si kembar zakuan.

rozana said...

xpe meksu..
ini satu inisiatif yg amat2 bermakna dr bro john..
teruskan usaha murni kay ckp kt dia! part comot tu mmg x bole elak,
dh nama lelaki..;p

ank2 org summe membesr kt padang
bola..dr pdg botak..berumput..stadium..futsal ke..sume org angkut..
skang ni tgh tunggu jasmeen pandai jln jek...dh bole jln..
terusss...
wat 'upacara' cecah kaki ke p.bola!

~~@lyci@~~ said...

wah, nmpaknya papa najmi dah bg training kat najmi.. bila besar nnt jd mcm Aidil Zakwan hehe..

adam dah selalu g padang kat umah ni.. pergi rebut bola org punye huhu.. sabo jer anak aku..

mekchu said...

pid : berkat amek gmbr ngan kembar 10 hari sblum banak.. u'r right!!

mokna : kan salah satu kriteria calon suami yg pndai main bola.. hahaha.. bila dh dpt anak org tak suka g padang dah..

alycia : nak hntr personal training kat kembar.. nnti dpt awek cntik mcm rita ridani..

CuTeMiUt78 said...

hik..hik.. sakan dia lari satu padang ya.. seronok tak terkira dpt lepas bebas gitu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...