@churalliya

Tuesday, August 3, 2010

Konflik 4 penjuru


Dah lama konflik ni melanda mekchu.. segala petua dah buat, tp konflik tu tatap terjadi.. dia berlaku tidak mengenal mata wang.. berlaku pada yg mahal dan pada yg murah..

korang rasa tak apa yg mekchu rasa??


penjuru 1 sebelah kiri atas


penjuru 2 sebelah kanan atas


penjuru 3 sebelah kiri bawah


penjuru 4 sebelah kanan bawah


ini lah beg nye.. masa beli boleh tahan mahal.. pada pandangan wallet mekchu mahal la.. beli dulu nak dekat 2 rat rasanya.. kalo korang tahap-tahap buat beg gi pasar je.. mekchu paham tu.. hehehe..


tak ingat lah bro.john yg belikan atau dia bayar separuh2.. tp mekchu sayang beg ni.. lama simpan dari pakai.. mmg simpan kat dlm beg kain putih tu, but still terguris jugak ke 4-4 penjuru..

bukan satu dua je mcm ni.. boleh di katakan semua henbeg pun mcm tu..

mekchu ni kalo gi keje sayang nak bawak beg mahal.. dan jenis yg malas tukar2 beg mecing ikut warna baju atau kasut.. dlm 2 mggu ada la sekali kot tukar beg.. itu pun kalo rajin..



ni beg baru beli ngan kak jemah jumaat lepas..

sekali pndang terus ku jatuh hati.. brand cap F.. bleh pakai hari2 gi keje.. harga pulak hanya RM79.95 sahaja.. hati tambah tertawan.. kalo sekali pndang dah suka, selalunya itu lah pilihan kita.. kalo nak elak dari terkenang-kenang bila blk rumah, baik gi beli.. bleh pakai hari2 gi keje..

pd mekchu beg mahal hanya utk special occasion.. beg pakai hari2 tak perlu mahal..

12 comments:

SiTi said...

sama...jadi gak kat beg hantaran...syg sgt2..x tau da nak wat pe da...hanya utk ditatap je laa skrg ni

eT said...

sama la...et pon kalo dah pakai bag malas nk tukar2...ituuuu je la sampai ranap..hehe

shaza said...

mekchu.. memang sesuaaii sangat.. konflik tu berlaku tepat pada mase.. sekarang ni sale merata-rata.. pilih jer mane berkenan di hati.. hehe

dearest said...

sy sgt tak rajin tukar henbeg

kalau dah tukar susah nak pakai balik

hihiih

AKO @ retna said...

beg keje kita murah2 jer sumer nya beli masa SALE kat sogo tu hhehehe... tu je yg mampu.. ;-) ada yg mahal sket pun tapi siyes x pernah nak simpan beg dalam plastik or beg kain... sangkut jer kat tempat penyangkut beg... ehehe

mekchu said...

siti : kena frame kan tu.. beg hantaran value dia lain

eT : pakai smpai jahanam.. puas hati kan

shaza : mekchu ni susah nak suka pd henbeg.. kalo suka, mahal la pulak

dearest : kita serupa.. haha

ako : ada org ckp kalo gntung nnti berhabuk

~~@lyci@~~ said...

wah, cantik sungguh beg mekchu itu.. alycia pun kalo pakai hanbeg, pakai smpai puas.. pastu br tukar baru..

diriku said...

simpan wt kenangan =]

soclose2213 said...

wah semua sama nie.. sc pun sama gak la..

tapi ada 2 h/bag dlm satu masa, satu g keje satu lg g jejln..klu dah rosak2 baru tuko klu tak tak akan tuko..beli mahal2 pun h/bag ni klu pki hari2 bleh tahan setahun lebih. lepas tu arrhhh akan rosak sana sini..

beli ikut kemampuan ler..mahal tak semestinya tahan lama murah tak semestinya tak bagus, bergantung kpd sipemakai klu lasak hrrmm cepatla ranap klu very lemah gemalai gitu mybe usia h/bag lebih lama..

komen panjang lebar 50 sen..@__@

mekchu said...

alycia : smpai puas, smpai ranap.. hehe

diriku : dh byk sgt, penuh lak lemari

sc : dah mcm entry ko nye komen.. hehehe.. sgt setuju ngan ko nye 50sen komen itu

soclose2213 said...

haah la kira entry sesama ler ni, bleh gitew.

NeenaAnuar said...

lorr... awat tak mintak bro john belikan as b'day gift.. ni mesti ade hadiah special lain lagi nie! heheheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...