@churalliya

Sunday, August 22, 2010

Mari kenali mekchu : Bab 7 - Perkahwinanku

Patutnya kawin la dulu, baru dapat anak kan.. hahaha.. tunggang langgang susunan segmen mari kenali mekchu ni.. main letak je ikut mood..

pedulik... suka hati lah kan..

setelah 5 tahun berchenta, akhirnya pada 20.05.2005 mekchu bergelar isteri kepada seorang jejaka ganteng bernama MohamadNajibMustafa.. ganteng kah??? kenal masa sama-sama tgh buat matrik kat
Kolej Mara Kuala Nerang, Kedah tahun 1998/99.. terasa lama ok 1 thn buat matrik kat situ.. hari2 pangkah kalendar kira hari bila nak cuti..

masuk je degree kat UUM tahun 2000, jarang dah dpt jumpa.. kolej pun jauh.. kelas lak x sama.. masa tu pulak ramai abg senior kan.. apa kelasss budak sebaya neh.. akakakakaka... tp kalo dah jodoh tu, kaunselor pun bleh jadi pasangan hidup..


mekchu ni kaunselor bro.john la kekdahnya.. errrmmm kaunselor apa nye.. lama2 kanselor berchenta ngan anak buah.. apa tak nye, hari2 gayut kat public phone guna dawai.. dpt ckp free.. nmpk gaya bro.john mmg serius dan ada masa depan.. itu lah jejaka yg kita cari...

ada ke salah satu ciri-ciri suami mekchu masa tu "mesti tau jalan KL".. hahaha.. penat lah member study jalan kat KL tuh semata-mata nak menambat hati.. akakakaka.. nak tergelak bila ingat.. dlm byk2 ciri suami mithali, itu ciri yg ko carik mekchu!!!


lepas kawin, nak dekat setahun jugak kami tak tnggal sebumbung.. mekchu kat USJ, bro.john kat sban.. jumpa w/end je.. lepas setahun baru dpt tnggal sekali.. mcm pengantin baru lak rasa... awuuuwuuu...


sekian dulu kisah perkahwinan mekchu.. ringkas kan.. sikit2 dah la ye tak.. tak kan nak cerita jumlah hantaran, nama mak andam, kursus kawin bagai.. hahaha.. mekchu dah tak ingat kalo nak cerita details2 sgt.. maklum lah, dah 5 thn beb..

kisah percintaan kot ada mood nnti mekchu buat.. kalo tak kita teruskan dgn bab apa yg terlintas nak tulis.. hahaha..


20.05.2005
malam nikah .. serba putih.. masing-masing baju sendiri.. mekchu wat sewa.. kalo ada yg minat, PM me okeh.. akakakaka...


21.05.2005
bersanding kat labu.. merah mata hazel ku..


22.05.2005
bersanding kat pilah.. hijau pucuk rebung.. ahahaha

3 keping cukup?? zaman mekchu dedolu photoshoot utk wedding ni tak glamer sgt.. masa tu saifulnang mmg idaman.. kos pulak kemain mahal masa tuh.. jgn tak caye yg merah tu still pakai kodak tau.. 4 roll ke cane ntah.. yg hijau tu amek member.. dia baru-baru belajar.. skang mantap sgt dah..

zaman skang kemain canggih... ckp je budget kita.. cantik kalahkan artis kalo dah siap.. tak kan nak repeat naik pelamin semata-mata nak gmbr cntik.. hahaha.. gilo ngko!!! buang tebiat namanya tu....

18 comments:

MieZa said...

wahh~ tak sabar nak dengar kisah percintaan...gatal! =P

Nik said...

kasi citer Love Story plak sue..
hehe..

kemma said...

hihi..xpe sy pon plan nk naik pelamin just tok photoshoot je genap 10 tahun pkahwinan nnt..hehe nak balas dendam sbb dlu2 xde photoshot yg gah2 cam skg..harap2 daptle trnkn kat berat tok 2 taun lg..hehe

alia said...

mengimbau kenangan lalu...indah nya zaman berchenta....

Ya ALya said...

ya kwin dalam tahun yg sama dengan mekchu ,bulan je lain,mekchu dulu la,time blaja matrik tu ya baru je form 5 tahun 1999...

pasal gambar tu ya pun sama stil guna kodak lagi,nak cuci kena pakai filem,mana ada guna cd cam zaman sekarang,pelamin,baju pun tak secanggih kini....

nuyulaisy said...

akak ltaklah gmbr bnyak sikit....

~~@lyci@~~ said...

amboi, merahnya makngah hehe..

mekchu said...

mieza : kalo memori ni bleh ingat, mekchu wat okeh.. tp rasanya dah terkubur.. haha

nik : takut ko muntah kaler ijo lak nnti

kemma : betul ke? ingatkan mekchu je yg snggup.. jom kita buat nak?

alia : time berchenta semua indah.. ohhh

ya : oh muda nya adik akak nih.. jom kita repeat amek gmbr kawin

nuyul : 3 keping cukup lah.. mata dah merah pilih gmbr

alycia : ai kan suka kaler terang terang.. garanggg

ghimau said...

hehehe.. time bercinta semuanya indah? huhuhu

jesnita_ns said...

wah..husband cam muka farid kamil arr..he3

mekchu said...

sin : skang pun indah.. ecehhh

jes : hahaha.. bukan mcm jalil hamid ke??

CuTeMiUt78 said...

alahai.. citer kenangan masa kawin ya mekchu.. merah menyerlah mak ngah.. :D

Ila Ramli said...

cantek laa mekchu di kala itu..
menten jua smpai skang... hummm...
masih sama mekchu dlm gmbar itu n dlm gmbar latest nih...

haslinhamdan said...

ingat hari jadi saya, ingat tarikh anniversarry mekchu..

mekchu said...

cutemiut : byk yg skip.. dah x ingat la.. hehe

ila : cantik sbb mekap.. mekchu sorang je yg beria menten.. bapak gonj tak pon..

haslin : tetiap thn kena wish ni..

kemma said...

mekchu ingtkn sy sokrang je pk bapak gonj mcm farid kamil..jalil hamid???haha..skung kot pas bpk gonj tembam

NeenaAnuar said...

suratan atau kebetulan... sama lak tahun kite kawin... cumanyer tarik mekchu sangat cunn... 20052005... and me also berchinta almost 6 years baru kawin lepas tuu...

mekchu nyer baju semua cantik2.. colur pun sangat gorgeous! sikit benorr.. tempek lah lagii! hehehee..

btw.. kalau nak tahu my love chonology... just go here okkk....

http://neenaanuar.blogspot.com/2009/08/our-loves-chronology.html

QASEHNYA RANIA said...

tahniah....bersatu jua akhirnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...