@churalliya

Thursday, August 26, 2010

Mesin rumput dlm kereta

mcm-mcm mekchu angkut sejak pakai kenari nih.. mesin rumput, pasu bunga, ishh.. mcm-mcm lah.. tnggal lembu ngan kambing je yg tak pernah try lagik..

kalo lah ada kisah 'aku seekor kenari biru'.. pergghh mesti hot platinum kat pawagam..

kesian tau ngan kenari mekchu tu.. dah tak semenggah rupa nyee.. mesin rumput mak tu sejak akhir2 ni byk kali lak rosak.. tu baru je hntr repair isnin hari tu.. dah rosak blk.. kena lah angkut pakai kenari lagi dan lagi..

gini lah rupa bila hmpir setiap bulan kena angkut gi repair...


pandangan dari dalam.. tu kotor tak ingat tu..

nak harapkan altis??? errrmm harap keta je bekilat.. tp mulut bonet kecik.. tak muat nak masukkan mesin rumput.. bonet kemain besar bagak... isik 8 org pembantu rumah pun muat..

tak kan nak letak mesin rumput kat seat altis mcm mekchu buat kat kenari nih kot... bisa menimbulkan amukan bro.john nnti.. tak yah tya pun dah sedia maklum.. hahaha..

tugas mekchu bwk kan aje.. nak angkat sori lapan lori la.. berat yg amat!!


hah!! repair.. repair.. baru 3 hari lepas hntr servis.. sekali td tgk karburator lak tak elok.. hadoiii.. mesin ni kan... mcm tau2 je gomen dpt duit raya


byk betol jasa kenari ni.. dah mcm van venette lak fungsi dia.. siiikit lagik bleh bwk lauk pauk jual kat param.. fuuuhhh!!!!

cuba bayang kan.. bayangkan kalo kenari ni bertukar menjadi swift pink atau jazz pink atau myvi pink.. adakah mekchu merelakan mesin rumput itu menjadi penumpang???

rela la weii.. abis tu sape nak tlg mak??



9 comments:

.::WaNiE::. said...

haha kak, kalau bab mak, sungguhpun bwk bmw kaler pink pun harus gagahkan jua

mekchu said...

haruss... keramu emak... keranamu malaysia..

MieZa said...

hehe bese lah tue, mesti ada satu kereta yang buat basahan,,hehe

nuyulaisy said...

mnakjubkan ni smpai lmbu kmbing pun blh ni...
nmpknya kna beli satu kereta cm ni

tiefazatie said...

hihi..bagus la keta mekchu nie..=)

mekchu said...

mieza : keta basahan ke tu? kesian..

nuyul : beli keta mekchu tu nak (smbil angkat2 kening)

jesnita_ns said...

ye lah kak..klau kita tk tlg mak..sape lg nk tlg kan..walaupun kete kita tu altis..heheheh *klau xde pilihan kenari lah*

b.O.n.d.a said...

eh samalah!
my red knari tu pun still adO lagi mesin rumput yg inche hubby den antO nak repair tak kuarkan lagi! hahaha..lupO!


p/s: mekcu, nanti amik award kat belOg den yO!

mekchu said...

jesnita : besar t/jwb anak bongsu ni kan..

bonda : opss.. sama lak ye.. jgn lupa blk nnti kluar kan..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...