@churalliya

Thursday, August 26, 2010

Majlis Iftar bersama rakan pejabat

kami tidak di sponsor atau ditaja oleh mana-mana pihak... mmg sendiri makan, sendiri bayo.. kali ni ngan opismate merangkap kawan-kawan jugak.. separuh dari hari kita dihabiskan kat opis kan.. of kos agak rapat ngan opismate nih...

sekali lagi mekchu ke restoran sri aden, tmn warisan puteri tu.. alaa.. yg makan masa tiup lilin (bukan tiup kek).. tak sangka dorang setuju nak ke sana.. puas mekchu pukul canang kata kat sana best.. tomyam marvelesss.. nak tau sejarah sri aden kat sini..

datang single.. tanpa bro.john & najmi di sisi.. cheeewahhh..

view restoran dari luar.. hari tu kan pegi malam.. tak nmpk apa..


the main entrance.. ada 3 blok utk tetamu.. kiri satu, tengah & kanan..


the 'bujangs'.. bujang lah sgt..

makan hidang.. tak amek yg buffet.. ikut kata majoriti gitu.. bagus gak sbnarnya makan hidang nih..

kebagusan makan hidang :
  • sbb bagus yg pertama m.u.r.a.h dari harga buffet
  • sbb bagus kedua tak yah bangun duduk, duduk bangun amek makanan
  • sbb bagus ketiga makan apa yg hidang tu konpem tak carik makanan lain.. kalo awal tu nak makan puding, nak makan bubur, nak makan kue teow goreng tu semua nafsu.. nafsu!!!
sbb yg ketiga tu apsal ntah panjang.. tp susah gak nak carik tmpt makan yg ada sediakan makanan hidang bulan2 puasa nih..

MENU - RM 25 per pax
1. Kerapu Steam Soicy Sauce
2. Butter Prawn
3. Seafood Tomyam
4. Chicken (ala ala ayam masak kicap)
5. Squid (sotong yg rasa masam masam limau)

ehh.. 5 je ke?? macam ada yg tertinggal je.. gmbar makanan nan ado!!!! malas nak amek..

suasana senyap sunyi.. masing2 khusyuk makan


sgt cozy kan.. itu la.. mekchu dah kata langsir dia cntik.. hahaha


lieza master jait beads tu with her lovely lana.. lana ni behave sgt.. baik kemain.. berbeza bangat sama najmi.. dia duduk je kat baby chair tu smpai yg lain habis makan..

okeh.. perut dah kenyang jgn buat2 lupa bayar.. kata x de sponsor.. buat2 muka terkejut lak.. hahaha

best kan sesekali mcm ni.. x yah tggu puasa pon tak pe kot.. yg best tu sbb boss pun join sekali.. terima kasih kat semua opismate yg join expecially kat sharizal yg bersusah payah 'make it happened'..

kalo bro.john tak de hal semalam, konpem mekchu bawak dia & najmi.. blk tu terus sayang2 najmi.. tetiba rasa rindu.. tp kejap je, lepas tu mula dia menggediks nak macam-macam smpai tak terlarat nak layan..

8 comments:

AKO @ retna said...

best kan makan ramai2 mcm nih...
kita ttgh tgu BOS ajak berbuka.. alaa takkan tahun ni x de lagi boss?? hehehe ;p

ps: frust takde bonus nih. hhuuhu :(

cha said...

boleh pinjam langsir dia buat langsir raya. meriah.

shaza said...

memang sangat cozy restoran ni.. satu hari nnt kalau pi seremban nak singgah jugak la..

mekchu said...

ako : boss buat2 lupa tu.. bg la hint kat dia.. ingatkan ako kategori gomen jugak

cha : langsir dia mmg cantik..

shaza : nak singgah nnti hallo mekchu dulu yee

lynza said...

huhu.. disebabkan sedap makan.. sampai terkeluar double chin i.. ekeke

~~@lyci@~~ said...

mmg seronok kn dpt mkn ramai2 camni.. eh, rizal ada lg ekk.. kata nak tukar penang dah..

mekchu said...

liza : hahaha.. terlupa lak nak edit gmboo.. sedap sgt kan

alycia : dah apply, tgh tggu kosong

NeenaAnuar said...

cantik nyer tempat nie.. harga dia pun berbaloi2.. lepas nie leh lah mekchu belanja neena kat sini yek! hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...