@churalliya

Wednesday, August 25, 2010

Tinggal tulang ngan kulit

Sebelum puasa dah nak cecah 48kilo.. 15 hari puasa dah jadik 45kilo.. apakah???

paling berat 65kilo.. ehh itu time pegnen la.. kalo tak pegnen berat yang paling berat 51kilo.. mmg zaman kegemilangan tu..tahun 1999 rasanya.. muka ya ampun booOoolat kemain.. najmi tgk pun x kenal bila tunjuk.. hahaha..

kat status fesbuk pun dah menerangkan keadaan semasa dgn begitu jelas..


oohh tulang.. oohhh kulit.. engkau la peneman yang setia..

sedih tau bila mendapati diri ini semakin kurus.. org lain sebok nak kurus, mekchu lak nak gemok.. dulu sebelum pegnen, tak de la kurus sgt mcm nih..

mekchu ni makan alhamdulillah ada selera.. tp cepat kenyang.. makan sikit je dah kenyang.. pas tu malas makan berulang-ulang.. malas nak kunyah.. sbb tu kalo tgh lapa, tolong lah jgn sekat mekchu.. kena cpt2 carik makanan & makan!! or else perut ni mcm dah merajuk.. x lapar2 smpai malam..

makanan menggemukkan mcm cekelat, kek mekchu tak suka.. kalo makan pun skit sgt.. makan cekelat ni memeningkan kepala.. cane tu??

susu weight gain tak pernah try.. tp dari testimoni tak nmpk kesan..



gmbr tu membuktikan mekchu yg dah makin kurus melidi..sekeping sgt kan?? sedih tau tgk gmbr nih.. masa ni kat pilah mggu lepas.. nmpk sgt tulang pinggul dah terkeluar.. kurus nye akuuuuu.. helmet je besar..

sape nak derma skit daging2 kental kat mekchu ni?? toloong mekchu.. bantu mekchu.. atau korang ada tips mudah untuk kelihatan gemuk tapi vougue?? hahaha... tatap menten nak vougue gitu..

19 comments:

m'Z faRa.. said...

mek chu..meh amik daging kite nieh sikit..ngee..;p

Nik said...

Sue..
meh la, aku berbesar hati nk sedekah daging kt pinggul ni.
mmg tang tu je aku yg byk daging..
(termasuk kat paha..hahaha..)
pinggang aku kecik je, tang paha & punggung je lebar)
amacam...testimoni dh bg..berminat nk cedok daging aku?
hahaha...

nanti2 bila Najmi dpt adik, berisi la sket badan tu nanti kot??
Insyaallah...

NeenaAnuar said...

bestttt nyerrrrrrrrrrr mekchu tak yah susah2 nak kuruskan badan... tapi tu lah.. kalau terlalu kurus pun worried jugakkan....

alaa.. takpe... nie mungkin waktu tengah puasa nie jerk kott... esok2 lepas raya... confirm naik balik sbb makan segala yg berlemak & berminyak... hihihi...

kemma said...

alololo..mekchu tulang cam nak terjojol je tu:P sbaik sebulan je pose..klo 2/3 bulan ntah2 tinggal berat 35kg je..hehe..meh2 sini nak sedekat daging 10kg..mau tak?bestnye mekchu..ade plak perasaan malas kunyah ehh..klo sy ni asal tgk makanan je terus rajin:P

b.O.n.d.a said...

mekchu nak berapa kati?
saya Ofer FOC ni wehhh
;p

Iyiana said...

mek chu cuba minum susu sebelum tido. insya Allah badan cepat naik. dulu yana lagi keding. pastu orang kata tryla derma darah, sambil derma darah dapat pahala tu ley naikkan badan. yana memang penderma tegar. tapi naik tak banyak, cuma pas kawen ni agak berisi, tu pon pipi dan perut. ehehee.. mek chu berani derma darah?

luvelysyue said...

ramping cmel je mantain cmtu,.

bmi ok kan bgus la..

(jmput dtg jguk blog sue),nice 2 meet ur blog mcchue

nuyulaisy said...

wah..bestnya kurus...
org lain puasa turun berat..
nurul plk puasa brtmbah naikk..
motif??? mkn bnyak

AKO @ retna said...

untung gak dapat jadi kurus...
kita nih nak mengecut cam payah je nih huwaaaa..... puas la kuragkan makan, tapi x juga berkesan alahaaaiii

eT said...

sama la kite...xder isi..hehe

mekchu said...

fara : set.. bila nak operate? haha

nik : ala ala fara fauzana la ko ni ekk.. x jadik la amek.. hehehe

neena : mmg target nak makan makan dan makan byk lepas raya nih.. that's my promise :)

kemma : sgt terjojol.. malas tau nak kunyah.. ada jual pil nasi beriyani? telan je

bonda : hahaha.. 8 kati

mekchu said...

yana : susu kalo ingat mekchu minum.. nak derma darah, tp tak layak sbb bp rendah.. cane tu??

syue : ha ahh.. bmi ngam2 je.. kalo kurus lagi dah jatuh kat level tak ok

nuyul : makan terus tido la nih..

ako : byk lemak tepu tu.. nak skit..

eT : kalo dah jumpa solution, share tau

alia said...

alahai tomelnya badan mek chui nie

~~@lyci@~~ said...

mmg ada org yg mcm ni mekchu.. susah sgt nak gemuk.. apa kt mekchu minum susu fukk cream byk2.. mesti naik hehe..

shaza said...

huhu.. mekchu ni kira kategori beruntung la.. orang lain sampai kena pegi slimword tau nak kurus.. hehe.. rasanye ni sebab bulan puasa kot.. nnt bile raye kembali kepada saiz yang asal..

Jue Azman said...

sue, sama lah kita yek. maintain mcm tu jer. skrg ni dah 2 org anak tp still mcm tu gak. Org kata lepas dpt anak leh naik badan. tp firasat tu dah takleh pakai. Anyway, alhamdulillah sb tak payah nak pk mcmana nak kuruskan badan kan...

Iena said...

kalolah daging lebihan ni bleh men sedekah2... dah lama kite sedekah kat mekchu. byk sgt lebihan ni! hahhahaa

mekchu said...

alia : tomel kah?? kurus sgt kan

shaza : itu la, cemana pun sbnarnya mekchu bersyukur.. gemuk ke kurus ke, janji kita sihat

jue : ko dr dulu mmg cam tu.. mekchu ni dulu gemok.. kemanakah hilang nya daging itu?

iena : kalau lah boleh kan..

jesnita_ns said...

huhu..ok lah tu kak..still nmpk ok lg wpn kurus..tak yah susah² bro.john anto slim world..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...