@churalliya

Thursday, August 19, 2010

Metrojaya Raya Sale @ PICC


dah pegi ke??

mekchu dah pegi semalam.. errrmmm.. mekchu bagi 2 dari 5 bintang.. not very the....

semalam cuti.. ada special appointment dgn someone yang amat kami 'rindui'.. akhirnya rindu itu terubat sudah...

lepas appointment smentara tggu bro.john abis kije, panjang langkah mekchu wei.. awal-awal dah plan nak gi Metrojaya Raya Sale @ PICC.. tgk date pulak mmg ngam-ngam hari 1st sale dia kan..

banner sebesar alam kat atas tuh.. sape yg tak tergoda mmg berpura-pura

hntr je bro.john kat opis, tak sempat babai babai muahh muahh bagai.. terus bedesup gi PICC dgn harapan dpt memborong barang yg best-best.. ku sangka kan panas hingga ke petang...

bagi mekchu la.. ini pandangan peribadi okeh... bagi mekchu tak best sgt.. dia pya program tu mmg patut di puji.. selalu kan wat program rasmi kat PICC, sekali bila buat sale.. perghhh sape yg tak kagum kan.. lagi pun bukan senang bg org2 putrajaya/seremban nak jumpa brg2 metrojaya.. paling dekat pun kat mid valley tuh..

yg tak happy dgn barang2 yg dijual tuh.. alahai... tak de yg menarik di mata mekchu.. pulak tu lampu suram2 mcm nak suruh anak tido je kekdahnya..


efek semua tuh.. jgn memain.. lighting nye efek lah paling terrrpenting tau.. brg tak cntik pun bleh jadi cntik kesan pencahayaan berkesan..

bila dah suram-suram mcm rumah hantu (eh, tadi bukan kata mcm dlm bilik tido ke?) terus belek-belek.. letak.. belek-belek letak..

hanya dompet kecik dibenarkan bawa masuk.. kalo beg dah mcm beg blk kg besar nye.. terus kena bungkus ye.. awal2 lagik mekchu dah selamatkan henfon..

mula2 masuk mcm kena kejar anjing ngko.. kat situ nak pegi.. kat sana pun nmpk menarik.. bila tarik napas pjg2 baru lah sedar..


baju-baju dan baju


banyakkk nyeee henbeg... 70 %... 80%...


brg2 rumah


main lambung-lambung je.. x larat dah.. susah nak carik saiz najmi


ada satu rahsia nih.. mekchu sbnarnya mcm ada dengar satu bisikan bro.john kat telinga nih.. bila dah amek baju tuh sekali mcm terdengar bisikan keramat ni kat telinga...

"issshhhhh.. x yah la ma... membazir..."

terus letak balik..

pas tuh tgh belek henbeg terdengar lagik kat cuping telinga nih..

"isshhh.. x cantik la ma.. membezir je.. bukan pakai pon.."

terus letak balik..

dari mana pulak dtgnye suara tuh? bro.john ada letak kan tape player ke henbeg ni?? mana la tau dia dah siap2 record suara dia, pas tu curi2 letak dlm henbeg kan..

itu salah satu faktor yg mempengaruhi jugak tuh.. bulan2 puasa ni godaan syaiton dah tak de.. bisikan keramat suami lak yg berleluasa.. hahahaha..

gmbr ni kelakar ok.. kan pakai henfon baru.. so tak cekap lagik nak amek gmbr cepat2.. terkial-kial lagi.. pintu lif dah terbukak baru dpt snap.. hahahaha.. sib baik x de org..

dari tak membeli tu, ada lah selai t-shirt hush puppies kepunyaan mekchu dan 2 pasang bj rumah najmi..

korang kalo nak pegi bleh la pegi.. jgn terpedaya pulak apa yg mekchu ckp kat sini ok.. ni banner dia.. nmpk kot tarikh, masa & tempat.. x yah la nak tulis lagik kan..


mcm tak puas hati dgn hasil belian, mekchu teruskan usaha untuk mendapatkan sesuatu yg boleh menggembirakan hati.. terus gi alamanda pulak..

pun sama gak.. masuk kedai semua tak menarik.. satu kejadian pelik dah berlaku ni... apa bro.john dah manderem mekchu nih???

mungkin sbb perut lapar kan.. tgk barang semua pun tak berkenan.. last-last famous amos gak yg berjaya menarik minat..



hahaha.. mmg penat.. mmg pikirkan makanan aje.. lmbat pulak bro.john ni nak balik..

duduk kat dlm paksen ni melepaskan penat di kaki dan pinggang..

tatau la nak kata untung atau rugi kalo gi shopping time puasa nih.. untung pada suami, rugi pada isteri.. korang cane erk?

24 comments:

Ila Ramli said...

ahaha... smlm bro john kantoi ngn saya. Mekchu kidnap dia dr opis pegi param kan?? kan??? hari nih bila tanya, dia terkejut n gelak jer "nampak eh???". Sah..sah laa sy nampak, keta saya di belakang altis hitam tuh..hehehe

SiTi said...

wah dah pergi ke..? kita ni duk je dekat tp x singgah pun..

Nad @ MamaZakwan said...

berhajat nk gi..
tp naseb baik mekchu dah bgtau awal2 :)
tak jadi la nk gi..hehe
bro john mandrem baek punye bulan2 posa ni, hahaa..!best ar!

mekchu said...

ila : syyhhh.. nmpk pulak yee.. haha.. kantoi.. dia yg rela di kidnap..

siti : kebetulan ada kat sana semalm.. esok rest lama, pegi tau

eT said...

wahaaaa...baru la namanyer berbelanja berhemat..hehee...terbalik plak..:p

JIVEBUMZ said...

soping time puase nafsu agak berkurangan agaknya haha

tgu lepas raya konpem sume nak sebat :) time tu kan dah boleh makan haha

rosesrosz said...

sy pon dekat..btul2 kat kuarters depan picc tu..xde mood la nk shopping..huhuhu

.::WaNiE::. said...

huhu metrojaya sales ni salu nau buat kat stadium melawati shah alam, tak larat nak pegi.huhuhu

mekchu said...

nad : brg2 tak menarik.. manderem terboik.... hehe

eT : jarang terjadi.. berjimat cermat sungguh

jibam : tak de tenaga nak pilih barang..

rose : kalo dah dekat, rope itu lah.. haha

wanie : org s.alam selalu la.. org sban??

Puteri Mona said...

Ko mmg hober kan noqs, mak belom pi terjah ko da pi dulu. Baru plan malam ni nak pi cuci mata n wallet. Terus ilang semangat mak denga report hang. ko rasa wajarkah mak pegi?? mak nak cr bj anak2 je. menarek or dak. sila jawab dgn jawapan yes or no hehe.

CaDLyNN said...

wah...ade kat PICC ek..nak p la.
bagusla tak terpedaya dgn sale2 ni..

mekchu said...

mon : no (direct to the poen)

lynn : pegi cuci2 mata okeh.. kalo mmg target nak beli barang tak di rekemenkan

nuyulaisy said...

bru je nk g,x jdilah....

jimat cermat yer,kn skrg bln puasa syaitn dh kna ikat...

so syaitan xderlah ckp, akak beli..akak bei...

hehhehe

kojah said...

sy pn mcm tak ada mood nk shoppinggg...hihihi

soclose2213 said...

sue, org pn ada kat sana..tp x gi shopping pun, dah penat terus balik..exam..pakai bj 'kita'..hahahaha takde rezki nak jumpa..;(

Nik said...

alhamdulillah,
setan ZALITUN tak menggoda ko.
hehehe

ch@ said...

berjaya menyelamatkan duit :D

kemma said...

xleh tahan toll ngn ayat suram cam umah hantu..haha..gelak golek2 baca post mekchu yg ni..jles tol tgk org soping2 ni:D

INFOzi said...

Alamak komen pasal lighting! aduhh.. dulu saya technician kat situ lorh.. hehe,tapi bhagian AV.. sebaik.

mekchu said...

nuyul : patut lah mekchu rasa pelik.. hehehe

kojah : tak de tenaga kan..

sc : bj kita?? auuuww.. bila la nak jumpa ana nih..

nik : dorang kena ikat sepanjang bulan ramadhan :)

cha : selamat....

kemma : rumah hantu bukan gelap ke?? konpius..

infozi : woo.. ada tempias tuh.. kenapa lmpu suram?? nak jugak tya..

CuTeMiUt78 said...

wah.. bagus la ada sale cenggini.. tapi memang la kan.. klu time pose.. adeeehh penat la plak..

mya said...

menarik menarik.
tapi jauh la plak nak gi sampai putrajaya. sob sob

mummysyafie said...

orang seremban dah gi dah..yang duk putrajaya ni belom lagi.

mekchu said...

cutemiut : sbb kan puasa atau sbb syaiton dah kena ikat? hahaha

mya : tak pe mya.. tak best pon..

mummysyafie : org dekat bila2 teragak pun start enjin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...