@churalliya

Tuesday, August 24, 2010

Najmi yg dah semakin panjang akal

skang dia mmg dah macam-macam..

bila mekchu marah (mmg suara mekchu je la yg bergema kat rumah tu kalo marahkan dia), dia ada buat perangai baru yg belum pernah di lihat...

arahan dalam nada bes tak di dengar..
arahan dalam nada bariton tak di dengar..
arahan dalam nada alto pun tak di dengar...

maka memetirlah mekchu dengan nada soprano..

"najmi!! apa nih.. apa sepah-sepah nih!!! kemas balik!!! se.ka.rang!!!"

dia terus lari & baring kat sofa.. tau apa dia buat???

"krrrooooooohhhhhh..... huuUuuuuUUuuu..."
"krrrooooooohhhhhh..... huuUuuuuUUuuu..."

gaya P.RAMLEE tido ngko.... siap tutup mata lagik.. ya ampunnnnnn...

pas tu skang ni ada pesen baru lak..

mekchu mengalami amarah yg kesekian kalinya..

"najmi!!! kenapa bawak naik beskal kat tmpt tido ni?? nnti kotor lah tilam nih.. pegi main kat luar tu!!!"

terus mcm ni gayanya...



bleh dia tutup telinga cam tuh.. nak gelak pun ada.. sedih pun ada..


tak sure la dia faham ke tak apa yg dia buat tu.. harap2 dia berniat untuk bergurau semata.. tak de la smpai besar dia buat perangai cam tu.. kalo smpai besar, mama sentap okeh...


22 comments:

~~@lyci@~~ said...

hahaha.. alahai, comeynya najmi tutup tinga tu..

ni tak lain x bukan mesti papa najmi yg ajarkan hehe..

zie said...

alahai - sama lah anak saya , saya bukak mulut nak bising je, mula la tutup telinga.....sama macam najmi - both ears...

Iena said...

hahhahaa... sgt panjang akal tau budak najmi ni...

Puan Seri said...

haha.. ayokk najmi, mama sentap dh..

kemma said...

haha..gelak guling2..xpe najmi..kasi mama kamu jadi org ijau/hulk..anty pon sll menghijaukan diri ngn ank2..jd tarzan tu mmg hari2 la..

cik hani said...

comel la najmi pn sue..hehehehe.

tiefazatie said...

comel la najmi..die xtau kot tu sis..budak2 kan..bese la tue..adek2 dulu cmtue gak..nakal ok..haha

Ya ALya said...

ala.momelnyer,gelagat dorang ni boleh buat kita gelak je tgk.....

Puteri Mona said...

wakakak tang buat2 tdo tu kiut. Ko nih kalah mak tiri tau jerit2 tu yg dia guna pendekatan mcm tuh = tanda protes!! cuba ko ckp leklok + lemah lembut. Hihi Tapi sebenonya AKU PUN SOKMO JEK JD TARZAN haha. Kalau idok jgn harap la nak denga lagik dia buat adaler

Ila Ramli said...

hahaha.. comel jer wat gaya tuh...
ikut perangai sape ek??? ntah2 mekchu zaman kecik?? hahaha .. uppss..

JIVEBUMZ said...

kemain lagi kecik2 dah pandai protes nie.. jaga2 mekchu hahahaha

sue said...

hahaha... so cute, pitching mama tinggi sangat kot, practice lagi mekchu, mungkin kena buat pendekatan lain nih...
cam diana, bila mami marah dia tengok aje muka kita, pastu sengih2 sampai kita senyum baru dia kiss la, peluk la...konon nak pujuk la tuh

Don & Nor said...

meksu..cantik rumah baru. baru smpt tgk.kreatip n inovatip..hihi. eh..lari tajuk.
itu budak najmi kan..sgt nomel2. mmg dah smpi masanya dia kreatip spt mamanya...hihi.

eT said...

hahaha...nakal la najmi nih...
geram nk babab...xmemasal kan..:p

MieZa said...

najmi ikut sape nie...cian mama die,,hehe

mama ADAMAN said...

normal laa tu mekcu..aku nie dulu suara takde laa kuat sejak ada anak nie YA-ALLAH suarau cam petir..menjerit jer kerjanya.... tu najmi tak tunjuk skill2 yg lain lagi tu..nanti makin besar makin byk... mcm adam.. lepas jer 2 thn bila kita suruh apa2 nanti dia menjawab "ala..mama ambik laa sendri abg penat laa"...kalu skrg nie si angah bila disuruh laju jer..."ngah..ambik botol susu baby letak dalam sinki" angah " baik mama" hehehe ehh panjang laa komen aku sorii yeaa

nuyulaisy said...

lucu bangat najmi ni...
budak2 bnyak macam2kn??

akak najmi buat bunyi dengkur tidor tu dia tiru siapa??

msti dia tiru mama dia kn??
hehehe selamat berpuasa

Amni said...

hahaha.... budak2! mesti ada orang yang dia ikut macam gitu.. lalalala....

Nik said...

Pandai najmi...
Bila dapat adik nanti bley ajar adik plak
hehe

chekpid said...

akan tiba satu masa nanti ko cuma jegil2 mata jek (Itupun kalo najmi layan laaa...) kompom tak larat dah nak jerit!!...jerit-jerit ni baru fasa satu...heee

cha said...

najmi si cerdik...

NeenaAnuar said...

hehehee.. makiin comeyyy dak najmi nie! and makin nottie gak kannnn! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...