@churalliya

Wednesday, August 11, 2010

Pink mata hazel ku


Dari semalam lagi mata ni gatal2 yg amat... tangan ni pulak laju je gosok mata.. lagi kena garu, lagi shiokkk... bila bangun tido dah ada mcm taik mata tuh..

adakah mekchu sakit mata? last kena masa darjah 4 kot.. lama dah tak kena nih.. siapa pembawa virus nih? adakah auntie virus?? hahahaha

hari ni pegi jugak la klinik.. kalo dah ada yg berjangkit sok lagi susah.. ada anak kecik lak tu kan..

mekchu dpt mc 2 hari.. best jugak mc dalam bulan puasa ni kan.. best ke?? kalo keje lagik best kot..


merah dah kurang.. tnggal pink-pink aje.. kalo pagi tadi lagik merah ngko..

org tua-tua ckp kalo sakit mcm ni jgn ckp sakit mata.. ckp sakit teeeeeet.. pas tu jgn tenung mata org tu..

lantak lah korang.. korang dah tenung mata mekchu.. abis lah berjangkit... bleh berjangkit ke dari screen?? mana la tau virus skang ni dah advanced kan.. baik gi beli eye more siap2 balik nnti.. ayoookkk..

15 comments:

NeenaAnuar said...

sakit mata memang cukup senang nak dpt MC! hehehe...

AKO @ retna said...

syiok nya cuti.. tapi cuti time posa sangat2 la meletihkan hehhe

Anonymous said...

penah terkena sekali...aduh seksa giler..terasa seperti ada pasir dalam mata..sabar la mekchu yer...dpt mc..syok gak...

-alia@pingkey.blogspot-

shaza said...

huhu.. memang syok kalau garu mata tengah gatal ni.. kalau garu pakai garpu lagi syok.. kekeke.. macam tepat pade mase mata tu nak gatal.. dapat mc 2 ari..

illafira said...

laa. mmg musim kot .. kat ofis pun ade sorg skt mata...

nuyulaisy said...

cepat2 baik yer nanti raya x cantiklah kalau mata xbaik2 lagi..

heheheh

Wanita Mutalib said...

wakakakaka..leh jangkit ke kakak tru screen..kakak ni heee..

mekchu said...

neena : ye ke?? kalo tau senang, tetiap bulan nak sakit mata..

ako : syiok bleh golek2 atas katil.. tapi rasa masa tu lmbt sgt kan

alia : alia ke yg komen kat entry bab 5 mekchu tu?

shaza : meleleh air liur kalo garu mata gatal.. sungguh..

illa : baik2.. takut berjangkit

nuyul : kalo x baik, akak kena pakai lens

wanita : mana la tau virus zaman 2010.. hahaha

JIVEBUMZ said...

mekchu dok umah masak sedap2 utk bro john ok!

semoga cepat sembuh :)

Iyiana said...

Cepat sembuh ya mekchu.
Gambar mekchu dan cc da bling bling terpampang kat Wall of Fame UPTM wuu~~ ;p

mya said...

alamak dah tenung!

habislah ai kena sakit mata karang nie. tapi best jugak boleh MC. he he

CuTeMiUt78 said...

wooohhooo.. sakit teeett erk... ala takpe.. tenung dari screen je la.. klu berjangkit.. blh join mekchu mc

mekchu said...

jibam : bertuah mekchu nak masak.. hehe.. tq, mata ku dah kembali bersinar

yana : perkara pertama buat masa smpai opis pg td.. wall of fame - ai like :)

mya : habis la.. aiiyokkkk

cutemiut : tak best cuti time puasa.. bertambah laparrrrr

rozana said...

ade org kata..
kalo nk cpt baik..
titikkan susu ibu kt mata..
org penah try tuk Alia & Asif
time derang sakit mata..
alhamdulillah cpt baik..

mekchu said...

mana nak carik susu ibu... uwaaaaa... mak org pun kata, elok titik susu ibu kat mata budak.. nnti mata dia bersinar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...