@churalliya

Wednesday, August 11, 2010

Pegi swipe tipon baru je


Dpt je credit card, mcm lipas kudung carik henfon seperti yang telah dijanjikan.. hadiah b'day laaa katakan.. korang ni noti tau.. ingat mekchu ni sekejam nenek kinah dalam cerita sehari tanpa kelibat mu tu ke?? (watak & cerita mmg sah-sah reka sendiri)

bro.john mmg dah sign memorandum of understanding (wah, mou gitu) nak bagi prezen henfon kat mekchu sempena bebeday hari tu.. nak gi carik sama-sama smbil pegang2 tangan dan bergelak ketawa mmg tak de masa.. sempat gi survey laju-laju je hari tu sbb dia mengejarkan Chelsea vs Man Utd malam itu....... grrrr..

sbb tu lah dia dgn suci hati bg credit card dia tuh..

"mama amek CC papa ni, beli lah tipon apa yg mama suka.."
begitulah kot dialog dia dlm hati.. mekchu teka je.. hahaha...

mekchu mmg beli tipon semata.. tiada serampang bermata tiga okeh..


susah kemain nak carik tipon.. dah 8 bulan sepatutnya tukar tipon tp tak tukar2 jugak.. korang semua dah 3x tukar, tp mekchu tatap setia pada yg satu itu.. time tu nak jatuh pecah 4 bhgn pun tak rasa apa.. relek2 aje ringtone tetiba tukar default.. relek2 aje memory card tak bleh baca.. setiap 6 jam kena charge.. ohh.. sabar nya diri mu mekchu...

dilema blackberry atau iPhone..

2-2 tu tak sesuai utk mekchu.. agak karut dgn nilai servis bulanan yg kena bayar sbb tiada kepentingan sgt buat mekchu.. masih boleh survive dgn cara lain.. eh, dgr cerita blackberry diharamkan? ada sape2 tau psl tu?

jadi pikir pya pikir pro & conts setiap tipon yg ada, carik pya carik maka bersetuju lah mekchu untuk memiliki Sony Ericsson Vivaz Pro..


requirement tipon yg mekchu carik senang je... yg ada WiFi, 3G & GPS.. tp senang2 pun, juling2 gak mata nak pilih...

hasrat hati mmg nk pakai nokia jugak.. tp design nye alahai... tak de yg mencuit hati.. E72 mmg idaman.. tapi flash & bunyi camera kenot tutup pulak.. blogger kena amek kira ciri2 tu...

vivaz pro ni ada garmin jugak.. software dia sama ngan E71/E72 iaitu symbian 60.. korang kalo rajin google la ehh..


2 hari setengah pun tak abis belek lagik.. so far amat berpuas hati.. tapi ada 1 je la.. dia 3G belakang.. masa beli hari tu cina tu pun dh bg tau..

tp disebabkan tiada fon pun yg perfect, maka nak tak nak kita terpaksa jugak buat keputusan kan...

papa, terima kasih byk2 untuk bday prezen yg best sgt ni.. kalo nak pinjam tipon mama tu, pinjam lah.. mama tak kisah.. (ingat senang main tukar2 fon mcm zaman belajar dulu?? nak copy contact pun 80 minit tau...)

14 comments:

Capo Grande said...

fuiyooo...pon baru...huhu...

AKO @ retna said...

wah best laa..
ako ni dah bertahun tak tukar henpon hehee....
eh 3G kat blkg? maksudnyaa???

CaDLyNN said...

bestnye....mekchu...adiah sudah smpi..time kasihhhhhhhhhhhh :)

shaza said...

wah, manyak cantik henpon.. hatiku dah tertarik.. berapa rega ek?? (malas nak google)

mekchu said...

sir capo : tu psl aku tya model tipon ko hari tu

ako : 3G belakang tu tak bleh tgk muka dia bila wat video call sbb screen dpn, camera 3G belakang

lynn : baru pos semlm.. akhirnya slamat jugak hadiah tu smpai

shaza : ehem ehem.. nnti kita borak belakang tabir (churalliya@gmail.com)

JIVEBUMZ said...

pewittttt!!
mekchu nak pinjam tipon baru! boleh laaa boleh laaa... pang sekali hihihi

NeenaAnuar said...

fuyoo! bestnyer hadiah! *clap clap* :D

AKO @ retna said...

Ooooo paham paham hehee...

nuyulaisy said...

lagi best dpt hnfon...

fnsion hnfon tu ok x??

nk jgk satu blh??

mekchu said...

jibam : meh la kalo berani... huhu

neena : ingat nak mintak henbeg coach lak pas ni

ako : sib baik paham.. susah nak buat ayat kasik paham tuu

nuyul : function okeh.. sgt puas hati lebih dr tu

CuTeMiUt78 said...

waalllaaa.. tu dia bestnya dpt tukar phone as hadiah bufday... klu kita selagi tak rosak.. selagi tu la guna hp cabuk tu

mekchu said...

tipon mekchu tu dah mcm2 problem nye.. dah tahap buat sendal pintu dah.. hahaha

rozana said...

wah..
claim dh dpt semalam..
em..berangan jugak nk beli tepon ni,tp ish..bnyk lg nk setel..
cantek nya!!!

mekchu said...

kalo pkai duit sendiri, mmg malas nak tukar.. pakai selagi boleh call, sms sudah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...